Tuontiauto Saksasta/Ruotsista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Kraisu, 1.2.2019.

  1. Turnn

    Turnn Gearhead

    Tällekin kehu: https://www.tuontiautomaailma.fi/ Rekalla tuotiin (Etelä-saksasta) lähes kotipihaan
     
  2. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Käytänhyväksi tätä ketjua ja kysyn että kuinka nopeasti auton saa Saksasta?o_O Jos vaikka tältä istumalta soittaa maahantuontiyritykselle haluavansa auton. Kuinka paljon aikaa menisi minimissään kaikkine kuntotarkastuksineen ja laivamatka jonotuksineen ym. että auto tulisi Suomeen?
     
    Easy Go Car Export Dubai tykkää tästä.
  3. chevytb02

    chevytb02 Gearhead

    Turussa tällänen ku Tran Tam t:mi (vietnamilainen) ja 2-4 päivään tulee auto saksasta ehkä nopemminkin.
    Tää käy tsekkaamas auton teknisenkunnon ja infoaa onko jotain vikaa vai onko priima.
    Ite ku hain ruottista auton nii oltiin samaa aikaa tukholman viking linen terminaalin parkkiksel ja oli hakenut asiakkaalle saksasta MB 230 jotain ajamalle saksasta ruotsiin.

    Siinä sitten turistiin niitä näitä, muutama olutkin hörppästiin ja kertoi olevansa ammatiltaan automekaanikko ja pistänyt tuontipuljun pystyyn.

    Kannattaa soittaa ja kysyä.
     
    miguelo, kimmok2014 ja redneck1 tykkäävät tästä.
  4. miguelo

    miguelo Gearhead

    Paikallislehdessä, Ksml oli tänään juttu kyseisestä yrityksestä.

    Artikkeli on maksumuurin takana, joten en laita linkkiä siihen, vaan kopioin sen tekstin näkyville.

    Talous 23.01.2020 12:54

    Lievestuoreella toiminut klassikkoautojen korjaamo meni konkurssiin

    Lievestuoreella toiminut HS Autoworks Oy on mennyt vararikkoon. Keski-Suomen käräjäoikeus asetti yhtiön konkurssiin torstaina verohallinnon hakemuksesta.

    Käräjäoikeuden mukaan yhtiö on maksukyvytön. Verohallinnon saatavat ovat viivästysseuraamuksineen lähes 80 000 euroa.

    Konkurssiyhtiö toimi vuoden 2017 syyskuuhun asti IS Autoworks Oy:n nimellä. Yritys tarjosi muun muassa klassikko- ja erikoisautojen korjaamo-, varaosa- ja rekisteröintipalveluja sekä autojen kausisäilytystä.






     
  5. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Talous 23.01.2020 12:54

    Lievestuoreella toiminut klassikkoautojen korjaamo meni konkurssiin....

    Siis HS Autoworks mennyt konkkaan, ollut aikaisemmin nimellä IS Autoworks ja mikäs sitten oli ilmeisesti näitä ennen IS automotive, joka on toiminut samoissa tiloissa ja sama toimiala...? Ei kovinkaan luotettavaa käsitystä tule tuosta yritysryppäästä. Nimet vaihtuu sitä mukaa kun ongelmat kasvavat? Hienoja laitteita siellä kyllä oli, kun kävin joskus 3-4 vuotta sitten paikan päällä firman esittelypäivillä. En kyllä muista millä nimellä se paikka sillä kertaa toimi...
     
  6. T5

    T5 Gearhead

    Aina, kun viereisellä hallilla käy, niin tulee pihassa olevia Mustangeja ja Fordin pikkareita ihailtua. Joku minulle jopa väitti, että olisi ainut virallinen Mustang-huolto koko Suomessa (?).

    Paljon on erilaista kalustoa sisällä ilmeisesti säilytyksessä ja tosiaan joku Mustang-korjaamo löytyy samasta paikasta. Aika isollaan homma tuntui yhdessä vaiheessa olevan, kun uutta pikkaria ja mussea pyöri Liepeellä aika tiuhaan.
     
  7. multsi

    multsi 2nd gear

    Onko Saksassa vielä käytössä ne keltaiset/punaiset kilvet, vai onko siellä joku muu systeemi nykyään?

    Meille turkkilainen hommasi kilvet tunnissa, mutta Tanskassa bensa-asemalla paikalliset tulivat sanomaan, että noilla keltaisilla kilvillä ei muuten saa ajaa saksan ulkopuolella ja voidaan joutua kuseen. Noh, onneksi päästiin Ruotsiin ja laivaan ilman, että kukaan pysäytti.
     
  8. Stang 72

    Stang 72 3rd gear

    Systeemi on muuten sama kun tuonnin alkaessa, mutta kilpiä saa vain leimassa oleviin autoihin.
    Punaisen kilven hakemiseen pitää viedä auto tarkastettavaksi ja se samalla poistetaan sakujen rekistereistä, hieman kalliimpaa ja vie aikaa. Niillä saa sitten ajella vapaasti melkein kaikissa maissa.
    Sakkoa sveduissa sai pari sataa rekisteröinnin vajavuudesta tjsp.
     
  9. HSV-88

    HSV-88 2nd gear

    Kilpiin annetaan voimassaoloaika. Kannattaa tarkistaa josko ajaa laivaan vai ajeleeko Ruotsin kautta.
     
  10. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    IS Autoworksia pyöritti toinen veli, joka on siirtynyt sinne euroopan puolelle rahtaamaan autoja ja HS Autoworksia pyöritti toinen veli, jonka yritys meni nyt konkkaan. Käytiin siellä pari vuotta sitten syksyllä ja Hese(?) kertoi noista kuvioista.

    Sääli sinällään, aikamoista työtä tuolla teki ja hankala on oikeasti pärjätä näissä kuvioissa. Monella on ollut lähellä ettei ole käynyt samoin.
     

Kerro tästä muillekin!