Tuontiauton verotus (USA:sta!.)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja SinglehandedSailor, 11.8.2003.

  1. Tero_S

    Tero_S Gearhead

    Mua kovasti kummastuttaa tuo tullin käytäntö noissa vanhempien autojen veropäätöksissä: Jos kerran veroprosenttikin pitää suunnattomalla tarmolla selvittä niin eikö silloin tiedetä myös kyseisestä autosta aikoinaan maksettu vero. Jos ja kun veron määrä tiedetään niin eikö silloin käytetyn vero pidä olla korkeintaan uutena maksettu summa, lisäveroahan autoista ei ole vuosien varrella kannettu. Markkinahinnasta määrätty vero ei siis mitenkään voi ylittää vastaavasta autosta uutena maksettua veron märää. Prosenttiluku markkinahinnasta ei siis päde ja kaikkien vanhoja autoja tuoneiden kannattaa valittaa päätöksestä.
     
  2. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    AIVAN. Ja vaikka se laskettaisiin markkinahinnasta, niin sehän pitäisi laskea auton elinkaaren aiemmasta mahdollisesti alemmasta hinnasta. Eihän jäljellä olevan veron määrä voi nousta. Jos esim. FB-Mussen sai joskus 90-luvun alkupuolella 5-6000 euroa, niin silloin niissä oli jäljellä olevaa veroa joku osa. Kun keräilyarvo on noussut ja jos vero lasketaan tästä nousseesta hinnasta, niin silloinhan veron määrä on noussut verrattuna 90-luvun alkuun.
     
  3. Tero_S

    Tero_S Gearhead

    Mihinkäs se prosentin osia/kk vähennys hukattiin laista? Se olis ollut sopiva juuri vanhoihin autoihin. Siinä mallissahan vero pieneni hamaan maailmanloppuun asti. No Kuitunen kai haistoi rahan...
     
  4. JR

    JR Gearhead

    Jos tarkoitat sitä 70-luvun Fordin tuonti juttua, niin sama juttu löytyy Tuulilasista ja Mobilististakin. Käsittämätön homma muuten, että tulli oli löytänyt semmoisen auton Suomesta, jota ei ole yhtäkään AKE:n mukaan rekisterissä. Ja se löytynytkin oli vielä jopa myynnissä...!

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: JR 2003-09-29 13:27 ]</font>
     

Kerro tästä muillekin!