Tupakin haju pois verhoilusta.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja H.J., 17.11.2007.

  1. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Jos on otsonointi-tarpeita (miel. Pohjois-Pohjanmaan alueella), pistäkää mulle YV:tä!
     
  2. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Jos vaan jostain löyätte käsiinne suihkupullon Febréze nimistä ainetta ni kannattaa kokeilla. Käyttö-Volvosta hävis tupakan hajut kerrasta kun suihkutteli penkit läpi ko. aineella, jonka sattumalta kotoa löysin. Toisella foorumilla vaan oltiin kovasti sitä mieltä ettei enää löydy mistään. :-?
     
  3. H.J.

    H.J. 1st gear

    Kiitos vaan STW, mutta asustelen täällä suomen laidalla eli helsingissä. Ja täytyy pitää silmät auki tuosta niken aineesta, oishan se mielenkiintoista kokeilla sekin. Jos vaikka tuurilla sattuis löytymään.
     
  4. Elevator

    Elevator 1st gear

    ehkäpä joku jo varoitti asiasta mutta pitää muistaa että se otsonaattorin käytön jälkeen pitää koko ilmamassa saada tuuletetuksi ennen tilassa, autossa tai kämpässä oleilua. Auton tuuletus nyt onneksi on helpohkoa :)

    Itsessään kuitenkin otsonoidun ilman hengittäminen on vaarallista
     
  5. Elevator

    Elevator 1st gear

    unohtu viel noi myyntipuheet. Toi otsonaattori on sitten se ainoa tehokas tapa jolla ne hajut saadaa pois. Sen hyötynä on myös se että kaikki eloperäinen kuolee samassa käsittelyssä. Itte ajattelin tota käyttää että saisin bitumin hajut vähemmäksi.
     
  6. tyssyy

    tyssyy 1st gear

    www.otsonointi.com

    vuokraa otsonaattori esim. ylläolevasta osoitteesta

     
  7. guggel

    guggel 1st gear

    Toinen laite on ionisaattori. (liekö sama laite mutta meilläpäin tunnetaan tällä nimellä)
     
  8. audiq

    audiq Gearhead

    Otsonaattoria olen rakennellut. Koekäyttökin jo tehty, kahdesti.

    Mistään ei oikein selviä, minkälaisiin pitoisuuksiin pitäisi päästä. Oman laitteeni max. tuotto on 7000mg/h. Allergia-apun pienin, auton, asuntovaunun, veneen ja pienen huoneen otsonointiin tarkoitettu laite tuottaa 100mg/h.

    Heidän isoin laite, joka on tarkoitettu suuriin tiloihin ja vaativiin kohteisiin tuottaa 6000mg/h. Tuosta omasta on otettu ajastimella ulos nyt 3500mg/h. Mittalaitteet otsonipitoisuuden mittaukseen tuntuivat olevan melko kalliita. Ajastimellahan saan säädettyä tuottoa, mutta onkohan tuosta "ylimääräisestä" tehosta käytännössä haittaa, jos käsittelyajat on vuorokausi tai kaksi. Alan liikkeistäkin kysyin tuotoista ja käsittelyajoista, mutta aika mutulla tuntui homma toimivan.

    Piharakennuksessa sihistelin menemään jo muutamat peitot ja patjat. 18 tuntia ja 3500mg/h oli tuotoksi ajastettu. Yhteen patjaan jäi aavistus ummehtunutta hajua, mutta muista tuntui lähtevän hajut pois. Ja peitotkin tuoksuivat vasta tuuletetuilta vielä pari viikkoa käsittelyn jälkeen. Nämä oli sellaisia kylmässä mökissä talven yli olleita tekstiileitä, joihin oli sitten jäänyt se "mökkihaju". Muuten siis ihan onnistunut väkerrys, mutta tosiaan vähän mietityttää tuo tuotto, kun aika äkäisesti puskee otsonia, niin ettei tippuisi autosta vaikka ratti, kun sihistelee menemään. :lol:
     

Kerro tästä muillekin!