Tuplaputkista..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Taunus2.6, 13.1.2002.

  1. Taunus2.6

    Taunus2.6 1st gear

    niin että onko kellää tietoo kuinka läheltä bensatankkia putken saa vetää? Taunuksessa kun on gasotankki takana oikeella puolella pohjassa kiinni, joka "hieman" häiritsee pakarien vetämistä.. vai vetäiskö kaks putkee vasemmalle puolelle.. tai kaks keskeltä.. hmmm..
     
  2. whiic

    whiic 1st gear

    En tiiä pykälistä, mutta ainakin riittävän kauas. Pikkuveljen Tanarissa valuu bensatankki melkein suihkuna. Olis ikävä lentää taivaaseen Taunuksella, kun ne aerodynaamiset ominaisuudet ei oo mitenkään mahtavat. Alastulokin vois sattua, kun ne laskutelineet on vähän huterat ja heittoistuintakaan ei löydy. :smile:
     
  3. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Itse en myöskään pykälistä tiedä, mutta omassa Camarossani ja nykyisessä Caminossa putket tulevat keskeltä ulos, eli molemmat putket tulee tankin alapuolelta.

    Väliä putkilla ja tankilla on n. 4cm ja eivät ne onneksi niin paljoa kuumene, että huolestuisin. Tankkikin on Caminossa uusittu.. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  4. Taunus2.6

    Taunus2.6 1st gear

    Niinpa.. aerodynaamisista ominaisuuksista en tiedä, mutta laskutelineet on nykysellä alustalla luokkaa Hornet :grin: eli ei pitäs sattuu vaik tultaski korkeelta alas. mut ne tyypit ku laitto granadaan 351-koneen ja remmiahtimen ni laitto tankin takakonttiin että saivat putket kunnolla.. onko järkeä, en sitte tiiä..
     
  5. OpaS

    OpaS Gearhead

    CoupeTaunukseen suunnittelin että putket keskeltä ja varapyöräkotelosta siivu pois...
    Niinhän se Tanarissa on perinteisesti tehty. Tuli joskus ajeltua siirtokilvillä eräällä ...yksilöllä, jossa oli 5" putkenpäät ja varapyöräkotelo kokonaan pois. Ja kytät repi aanuksia... :grin:
     
  6. pete78

    pete78 Gearhead

    Itelläni tulee Granadassa vasemmalta puolelta vierekkäin ulos, ihan pätevä niinkin.
     
  7. Slas

    Slas Gearhead

    Lakihan sanoo siis seuraavaa:
    1. Pakoputken on oltava siten sijoitettu, ettei sen mikään kohta olevaarallisen lähellä polttoainesäiliötä tai -putkea. Jos pakosarjan tai -putken yläpuolella on polttoainejärjestelmän laitteita tai polttoaineputkien liitoksia siten sijoitettuina, että mahdollisen vuodon sattuessa polttoainetta voi tippua tai valua pakosarjalle tai -putkistolle, tai jos polttoaineen syttymisvaara muutoin on ilmeinen, on pakosarja tai -putkisto varustettava tarkoituksenmukaisella suojuksella.

    (Asetus ajoneuvojen rakenteesta ja varusteista 1256/1992)

    Bensatankin alle en pakoputkea laittaisi. Sen sijaan omassa Fordissani tuplaputket kulkevat varsin läheltä tankkia sen sivuilta, samasta paikasta johon tehdas tuplaputket ko. malliin laittoi.

    Granadaprojektissa tankki nostettiin takakonttiin ennenkaikkea siksi että näin saatiin tilaa kontinpohjan alle toisille äänenvaimintimille sekä bensapumppu kokonaan tankin alapuolelle mutta silti sisätilaan suojaan sijoittamalla se varapyöräkoteloon. Granadassa on ollut ihan tehdastekoisia tuplaputkistoja joissa toinen puoli vaihtaa puolta kulkemalla tankin edestä poikittain.
    Täällä kuva moisesta: http://angry.gkweb.co.uk/wanted.html
     
  8. Tepa

    Tepa 1st gear

    Se riippuu aika pitkälle katsastajasta. Caprissani putket menevät kummaltakin puolelta ohi bensatankin ja toisella puolella ei oo tankin ja putken välissä kuin n. 2cm.
     
  9. Tapani

    Tapani 1st gear

    Mulla on ittellä Taunus 2.0 V6. Värkkäilin siihen 2" tuplaputket ja vedin oikeanpuoleisen putken tankin alta. Tein putken ja tankin väliin lämpösuojan alumiinilevystä. Suojasin myös p.ainemittarinanturin alumiinilevyllä, koska putki jouduttiin vetämään tosi lähelle anturia. Lopputulos oli onnistunut ja kun putket eivät ottanneet mihinkään kiinni, niin katsatusmieskin oli tyytyväinen. Tosin tulevaisuudessa tulen hieman mukkaamaan takaluukun pohjaa, jotta saan siirrettyä tankkia keskemmällä. Silloin voin nostaa oikenpuoleista putkea ylemmäs, eikä se kurki auton alta..
     
  10. Holley

    Holley Gearhead

    Kaverini Capri 289:llä (leimattukin vielä) veti kanssa putket tankin
    alta, johon joustava Varkauden katsastusäijä sanoi vain: ajat
    pommilla ja käski muuttaa. Väliä oli ehkä n.3-4 cm. Kuitenkin olin itse käynyt
    Chevy kakkosellani konttorilla täsmälleen samankaltaisella virityksellä.
    Oppihan sen jo mopoiässä, että pahimmillaan on bensaa sihissyt
    mopon pakoputkelle, eikä se siitä heti lojahda. Taunuksista;
    toisella kaverillani oli ekaks 2.8 Taunus, vaihto siihen 302:n,
    ja otti koko takaluukun pohjan sileeks ja laitto konttiin
    pikkuCorollan tankin (muistaakseni), kuitenkin ideana, että tankki
    on siellä luukun sivulla ja ne putket tuli hyvän näköisesti pihalle.
     
  11. timppa

    timppa Gearhead

    Saako tuplaputket tulla kummastakin kyljestä ulos vai onko molempien tultava kuskin puolelta (siis vasemmalta)??
    Jos molemmat tultava vasemmalta, niin onko laissa perustelua tälle, että miksi?
     
  12. Holley

    Holley Gearhead

    Joskus ainakin oli lakipykälä vasemman puolen putkista: jalankulkijaparathan
    tukehtuvat häkään, jos ne tulisivat oikealta puolelta. oivoi. Siksi en
    laittanut itse niitä putkia vasemmasta kyljestä, kun olis ollut aika
    savotta vetää se oikeanpuolen putki kardaanitunnelin/vaihteiston
    tai minkä lie alta.
     
  13. dillen aspeni

    dillen aspeni 1st gear

    pitää tulla vasemmalta ku ne ei saa olla jalan kulkioita kohti mahdollisen noen yms paskan takia mitä tulee joskus putkista <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_evil.gif">
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Onko muuten ns. H-putkella hirveästi vaikutusta, ainakin se kuuleman mukaan hiljentää käynti ääniä, mutta entäs moottoriteho
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mulla tuli 66-impalassa putket tankin kylkiä myöten, ei ollu väliä kun n.sentti. Ei kuumentunu juuri yhtään eli ei oo kuumenemisvaaraa.
     
  16. Capri26i

    Capri26i 1st gear

    v-koneissa h-putki eli vaihteiston etureunan kohalla yhdistetty lisää tehoa,vääntöä ja hiljentää ääniä.
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    Joo ei muuuta kun jotain eristelevyä tankin ja putkien väliin niin ei pitäis katsastuskonttorin setällä olla mitään sanomista.
    H putki tuo alavääntöä aivan selkeästi lisää ja vaimentaahan se tietysti niitä ääniäkin(jos se nyt ketään kiinnostaa :smile: )
     
  18. Stingray

    Stingray Gearhead

    Lisäsin pari vuotta sitten 360 Dusterini tuplaputkistoon H-putken, ja kyllä auttoi! Tehon lisäyksestä en osaa sanoa, äänet ehkä hiukan vaimeni, mutta ennen kaikkea vääntöä tuli roppakaupalla lisää!
     
  19. MouTine!

    MouTine! Gearhead

    Onko tuosta H-putkesta mitään konkreettista hyötyä pienemmissä V-koneissa?

    Vaimentamatonta putkistoa olen 2.8i Capriin suunnittelemassa ja voisihan tuota putken pätkää sovitella johonkinkohtaan.
     
  20. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Kävin tänään leimaamassa Impalan. Putket loppuvat edelleen auton alle, nyt heti taka-akselin taakse niin että ihan lopussa kääntyvät vahan sivulle. Eli niin että loppuvat jo ennen tankkia ja suuntaavat pakokaasut takaviistoon sivulle. Kelpasivat, mutta huomautti että jos loppuvat alle eivätkä tule korin reunalle asti niin putkien päitä pitäis kääntää vielä vähän alaspäin.
    Tarkoitus oli rakentaa putket taakse asti ennen katsastusta, mutta ei ehditty kun hitsausvehkeistä olikin kaasut loppu. Saa nähdä nyt sitten jatketaanko hommaa vai annanko putkien olla noin. On aika räyhäkkään näköiset eivätkä yllättävää kyllä metelöi häiritsevästi sisällekään.
    Nyt on taas katsastusurakointi ohi (kaikissa kolmessa autossa vuosikatsastus sattuu keväälle) ja kesä voi alkaa!
     

Kerro tästä muillekin!