Tuplaputkisto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja plyma69, 2.2.2006.

  1. plyma69

    plyma69 1st gear

    Täällä kait joku tietää onko luvallista rakentaa tuplaputket päättymään ennen taka-akselia ja saako nykyään putki olla myös oikealle puolelle ennen takarengasta? Putkien päät täytyy ja kannattaa varmaan kääntää vähän alaspäin.
     
  2. niklas_

    niklas_ 1st gear

    mun putket loppuu ennen taka-akselia simons pönttöjen jälkeen. mutta siihen tulee kyllä muutosta.. meteli on liian kova. vähä aikaa jaksaa kuunnella mutta jos ajaa pitkiä matkoja niin vaatii korvatulpat tai muuten tulee pää kipiä

    eikä muuten papereissa lue siit mitään
     
  3. ERT2

    ERT2 1st gear

    Meitin lintassa putket loppuu ovien puoliväliin, yks simons per putki ja viimesenä 90 putkikäyrä maata kohti.Eivät kitisseet konttorilla, desibelit ratkasee....
    p.s.ei mainintaa otteessa
     
  4. MJF

    MJF Double Gearhead

    Mulla loppuu kans vaimentajien jälkeen, päät on käännetty alaspäin. Tyhjäkäynnillä rymisee sopivasti ja ajossa ei kuulu juuri mitään. Eikä edes tule kaasut sisälle. Koneena on pikkasen piristetty 318.
    Katsastuksessa ei edes maininnut mitään ja toiseltakin konttorilta on kysytty ja hyväksytty.
     
  5. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Tosta sivuputkesta sen verran, että kannattaa katsoa ettei lämmitä rengasta jos ajaa pitkiä matkoja. Aikoinaan kaverin isän Mussesta räjähti rengas ajossa ja oli muuten vähän he***n kuuma kun sivuputki loppui justiinsa renkaa eteen ja kolmisensataa km yhtäjaksoista matkaa takana.
     
  6. Mothertrucker

    Mothertrucker 3rd gear

    vedin ennen katsastusta rautasahalla puolet ruostuneesta putkesta pois, eli ulostulo on vajaa metri ennen akselia. Hyvin höpisee kolmetuumanen ja pakokaasutestikin onnistu konttorilla hienosti nosturin avulla. :)
     
  7. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    On luvallista. Saa. Ei täydy.

    Jos ei katsastajan mielestä haittaa ketään, niin saa päättyy melkein minne ja miten vaan.
     
  8. jyha

    jyha 1st gear

    katosko se 45 astetta taakse ja alas-sääntö johonkin?
     
  9. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Ei se ole kadonnut, mutta monilla konttoreilla ei nipoteta moisesta.
     
  10. wiljo

    wiljo 1st gear

    Juu se pää pitää tosiaan olla väh. 45 astetta käännetty alas/taakse. Ite tein putket jotka tulee molemmin puolin ennen takarengasta ulos. Katsastukseen pistin kromiset putkenpäät (jotka kääntyy 90 astetta) paikalleen,jolloin ne on suunnattu lain mukaan. :wink:
     
  11. montego

    montego 1st gear

    mitenkäs sitten,onko määritelty sitä mihin kohti helmaa noiden sivusta ulostulevien putkenpäiden täytyy päättyä?vai olisko ehkä laillista vetää ulostulot heti etupyörien takaa sivulle,olishan se leuhkaa 8)

    silloin kun tuo laki muuttui että,sivuputkien ulostulot saa olla molemmin puolin autoa,kävin kyselemässä konttorilla tarkempia tietoja,niin katsuri ryhtyi etsimään pykäliä kirjasta että,millä nuot vois kieltää :) ei löytänyt,mutta sanoi että ei kannata tehdä,kyllä kuulemma pykälät löytyy,millä nuo sivuputki kötöstykset saadaan kiellettyä :poff:
     
  12. kime2

    kime2 Gearhead

    Olipa hieno katsastus-setä,olisit :poff: anteeksi,juurihan tuossa alempana on juttua tuosta,ei oman käden oikeutta :soosoo:
     
  13. marquis

    marquis 1st gear

    Pitkään katsastaja etsi putkenpäitä takaa :eek: Kuuro sivulta ne kaasut tuli :eek: Liian hiljaiset äänet :poff:
     
  14. diamondback

    diamondback 1st gear

    Mulla loppuu putkisto letien puoliväliin ja on taivutettu alas.Eipä näy takana tuplia.2.5" ja 3" omatekemä teharit,...
     
  15. KST2

    KST2 3rd gear

    Olen sitä mieltä että ei kannata jättää niitä auton alle. Omassa kuutosvehkeessä putki loppu taka-akselin eteen.Sisään kantautui järkyttävä "kumina" jonka ansiosta sai ajella korvat lukossa. Ei auttaneet lisämatot laittioilla/ muut kikkailut.
     
  16. plyma69

    plyma69 1st gear

    Kiitoksii hyvistä kommenteista,rakennellaan putket ilman esteitä,kiikalassa oli useamman vuoden kisoissa näkynyt hornet jossa putket päätty heti etupyörien jälkeen ja oli hyväksytty katsastuksessa
     
  17. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Taitaa olla Kiikalassa toi putkisto vapaa, eli ei tarvi olla putkia lainkaan.
     
  18. ebakatja

    ebakatja 1st gear

    jos lain mukaanmeinaa tehä nii putket pitäis tulla ulos kuskin puolelta
     
  19. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Toi on vanhentunutta tietoa, enää ei tarvi tulla eli saa tulla myös repsikan puolelta.
     
  20. buick8791

    buick8791 1st gear

    Joo,

    kyllä putket voivat tulla ulos molemmilta puolilta. Omassa autossani ne tulevat heti takapyörien takaa sivuille. Myös katsastusmies sanoi, että nykyään saavat olla ihan lain mukaan noin.
     

Kerro tästä muillekin!