TuplaTurbo isolohkoon

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja SpedeX, 15.11.2006.

  1. B 50

    B 50 Gearhead

    Tarjosit tilaisuuden, en voinu vastustaa kiusausta. :wink:
     
  2. Stefa2

    Stefa2 1st gear

    Olisikohan useamman bensapumpun ratkaisu sikäli fiksumpi, että jos pumppun ottaa itteensä niin syöttö ei katkea? Eli jos ajaa yhdellä isolla, niin mä laittaisin pari rinnakkain. Jos toinen sippaa niin ei kone mene. Ja pitäisiköhän muistaa että ruiskuturbossa voi bensapaineet olla yli 5 bar, kun kaasarivaparille riittää puolisen baria? Olisiko jotain vaikutusta tuottoon? Vaikuttaisiko paine tuottoon?

    Ahtaminen ilman välijäähdytystä on järjetöntä puuhaa. Mulla muuten on paineventtiileillä varustetut öljyruiskut männille runkolaakeripukeista, koska tuonne tulee suoraan isot öljykanavat, toisin kun kiertokangille. Enkä puhu haaramoottorista näissä, mutta samoja otto-koneita kaikki. Ja kyllä siellä kiertokangen alapäässä se öljynpaine on vaikkei se öljyreikä just kohdallaan olisikaan.
     
  3. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Eiks se tollasella ruiskulla aika lailla samuu, jos bensantulo kokonaan lakkaa? Mä näkisin tollasissa rinnakkain olevissa pumpuissa tolta kannalta itseasiassa enempikin vaaraa. Ite hommasin yhden Weldonin pumpun.
     
  4. buick8791

    buick8791 1st gear

    Tahtoo sammua. Ihan hyvin toimivia juttuja on tehty yhdellä kunnon pumpulla ja samalla mitoittaen bensalinjat riittävän volyymin takaamiseksi. Myös paluulinjat. Ja kilpavehkeissä on sitten ehkäisyvälineet varmaankin, jos alkaa paineet hiipua: Seos- ja nakutuksentunnistinlaitteet kera polttoainepainemittarin.
     
  5. Stefa2

    Stefa2 1st gear

    Kyllä se sammuu jos kaikki pumput sippaa yhtä aikaa. Mutta jos on pari pumppua jotka molemmat riittää tyydyttämäään moottorin bensantarpeen, tää on se idea. Tai jos on 5 pumppua joista pari voi huoletta sipata. Toki voihan aina jokusen männän polttaa ja sit oppia.

    Yksi riittävä pumppu pelaa varmasti kunhan toimii, Mutta onkos kilpavehkeet yhdellä pumpulla?
     
  6. buick8791

    buick8791 1st gear

    Juu noin varmaan, mutta kuiteskin on vain yksi paineentasaaja- regulaattori. Sekin voi sipata. Eli esim. paineet eivät nousekaan ahtopaineen nousun tahdissa ym. ym. ja alkaa käymään siksi laihalla.

    Kyllä kai kilpureissa polttoaineen syöttö on rakennettu myös yhden pumpun varaan. Ja kahdenkin, vähän riippuu...
     
  7. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Ehkä tarvii panna parit lisäweldonit tilaukseen, jos sattuis sippaamaan.
     
  8. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Weldonit ei muuten sippaa :soosoo: Nimimerkillä kokemusta on :rotfl:
     
  9. TanksAreFull

    TanksAreFull 1st gear

    Joo kattelin kanssa että äijät löpisee vaan paljonko lbssiä niiden pumppu tuottaa ja ei riitä - ei riitä. Mitä merkitystä sillä on mitä pumppu tuottaa vapaastivirtaavana, kun kyseisen ruiskusysteemin käyttöpaineella pumpun tuotto on aina vähemmän kuin ilmoitettu maksimivirtaus?
    Tai onkin vaikka kokonaan vääräntyyppinen pumppu, jolloinka tuotto romahtaa täysin?!?
    Eli kertokaa se bensanpaine mihin olette systeemin säätäneet ja mikä on pumpun mallinumero:

    http://www.weldonracing.com/oc.html

    Niin saa paremmin kuvan tilanteesta.
     
  10. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Ei oo vielä bensanpaineita mulla, mutta pumppu on, Weldon 2035.
     
  11. GT-Racing

    GT-Racing 1st gear

    kyllähän se on niin että jos bensapumppu sippaa niin moottori sammuu ja jos moottori ei käy niin ei se polta silloin mäntiäkään.
    tai voihan sitä laittaa 10 pumppua niin 9 voi sipata :lol:
     
  12. jukka63

    jukka63 1st gear

    Kyllähän se on niin,että bensapumppujen sipattua tai tuoton vähentyessä,kone käy vielä jonkun aikaa.Kunnon vedätyksessä saattaapi mennä aika laihalle ja männät muuttaa olomuotoaan.Itellä on Nosin säädettävä niks/naks kytkin.Bensanpaineen putoessa tapahtuu jotain.Varoitusvalo tai niinku mun tapuksessa kaasut kiinni.Pelasti koneen ainakin kerran,bensapumppu ei riittänytkään.Pumpun vaihdon jälkeen olisin kelvannut hangon keksiksi,hymyn puolesta :D
     
  13. Aksu900

    Aksu900 1st gear

    Niin sitähän tuossa aiemmin yritin vähä ajaa takaa että ahdetussa pitää siihen normaaliin bensanpaineeseen ynnätä vielä ahtopaine päälle.. :)

    Yleensähän noita monipumppujärjestelmiä käytetään jos pitää ajaa mutkaan tai hyppyynkin niin kerääjäsäiliö varmistaa että kone saa bensaa jatkuvasti. Tai tietysti myös että saadaan varmasti riittävä pumppauskapasiteetti.
     
  14. Aksu900

    Aksu900 1st gear

    Näinpä juuri. 8)
     
  15. GT-Racing

    GT-Racing 1st gear

    joo kyllä hetken vielä käy mutta vain hetken ja sen hetken minkä käy niin se on niin lyhyt aikainen että tuuria täytyy olla että männät saa kipeää. mutta nossi koneessa sitten eri asia. siellä voi se hetkikin riittää
     
  16. 5KinKP60

    5KinKP60 1st gear

  17. Jules

    Jules 1st gear

    No onhan se asia niin että kun pumppu sippaa täydestä vedosta niin männät siellä kärvähtää. Ainakin osa niistä.


    Toki ainahan on niitä ketkä eivät tätä usko, joten se ei sitten teille selviä kuin yhdellä tavalla. Kokeilemalla!
     
  18. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Jos käännät bensahanan kiinni, ni ei tasan sippaa mikään, käynti loppuu. Jos taas tuotto ei riitä, ja motti pääsee käymään liian laihalla, ni sitten tulee tuhoa. Se lämpö joka sulattaa, vaatii syntyäkseen sitä palamista. Ilman polttoainetta palaa suht kehnosti.
     
  19. Jza

    Jza Double Gearhead

    Olis muuten nitromiehillä naurussa pitelemistä, kun niiden pelien laukka tapetaan aina sulkemalla polttoainelinjat. :rotfl:
     
  20. Lintta cruiser

    Lintta cruiser Gearhead

    jaa täydeltä teholta vai? :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!