TURBOtekniikkaan...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Taunus2.6, 29.1.2002.

  1. Taunus2.6

    Taunus2.6 1st gear

    No niin, taas on Tanukin voimanpesä levällään preparointipöydällä ja suunnitelmissa kun on ahtaa tuo 2.6 litranen. tulee 0.5-0.9 ahdoille, joten taas tulee konepajalle hommia kiillottelun ja tasapainottelun muodossa, ja takomännätkin ois varmaan asiaa. Korviini on kantautunut tietoa että kuplan mahle-takomännät sais kohtuu helpolla sopimaan Colognen lohkoon, pitääkö paikkansa? entä mistä moisia sais, ja saako niitä yleensä ilman pyttyjä mistään? halpoja ovat kyllä pyttyjenkin kanssa.. niin ja liekkirenkaat ovat varmaan asiaa kanssa. entä mikä olis hyvä turbo, joku swizer s2 tai garret t3 tai t4 ehkä?
    Entäs kun pitäisi saada penkitettyä katsastusta varten maks. 136.8hv, onko kikkoja millä polleja saa tainnutettua siks aikaa kun käy penkillä? Tulee L-jetronicin ruiskulla ja ja kärjetön sytkä ja välijäähdytin tottakai. tehot kun nousee varmaan aikasten ylös... eli ahdot alas, kierrokset lukkoon 4500-5000rpm:ään ja helvetin pientä ilmanputsaria ja pakotpukea varmaan kannattais alkaa autoon survoa, vai onko joku helpompi konsti?
     
  2. Roadrunner

    Roadrunner 1st gear

  3. Taunus2.6

    Taunus2.6 1st gear

    niin muttakun hotcars myy vain pyttyjen kanssa.. enhän mä niillä tee hevon #"%¤#&½ :lol: no,hintakaan ei päätä huimaa...296e sarja joita joutuu ostaa 2kpl. pitää kattella...
     
  4. Roadrunner

    Roadrunner 1st gear

    No myy pois tai jotain, no emmä tiiä mikä olis järkevää
     
  5. fisu

    fisu Gearhead

    teet niistä sitten ne tuning-putkenpäät :lol:
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    eikös toi mauri virtanen myynyt pelkkiä mäntiä noihin kupliin ilmoitteli aikoinaan ainakin tossa VM:ssä
     
  7. ajk81

    ajk81 1st gear

    Ootkos kyselly moottorikoneistamoista, kun niillä tai ainakin joillain tuntuu olevan tietoo kaikennäkösistä virityksistä ja osanhankinta taitoo.
     
  8. Taunus2.6

    Taunus2.6 1st gear

    oon mä joistain kyselly, mut aika hiljast on ollu..
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Pelkkiä mäntiä kannattaa kysellä Keiteleen koneesta, löytynee edukkaasti.

    TURUNTIE 2 D 00370 HELSINKI
    0400 704 470

    -Sami
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    niitä kuplan pelkkiä mäntiä saa MOPO-SPORTILTA!!!
     
  11. Taunus2.6

    Taunus2.6 1st gear

    Mopo-sport myy vain niitä CIMA/Mahle sylinteri-mäntäsarjoja, siis pytyt ja männät on niissäkin.
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    mäntiä lyötyy keiteleen koneesta puh. 049704470
     
  13. -TH-

    -TH- Gearhead

    Ihan vaan oma mielipiteeni on se että kannattaa harkita sitä tavanruutan käyttöä...miten meinasit hoitaa lisäkakkua koneeseen? Empä usko että liekkirenkuja tarviaa jos matalapaineella ajelet.mieti miten paljon tehoa siitä pitää saaha ja päätä sitten miten hoijat homman.Niitä puhaltiakin on montaa sorttia,esim. garretin kolmosia ja nelosia on periaatteessa lukemattomia variaatioita - mikä on sinun koneeseen ok, eipä oo helppo juttu sanoa. soita ammattimiehelle ja sano minkälaisen ajokin haluat, niin ahdin tehään just siihen tarkotukseen.Tämä keino tosin maksaa rahaa.jos ei halua näin tehä, niin hommaa puhallin vaikka lähimmästä valmetista ja kone toimii ehkä jotenkin, mutta ei sinnepäinkään kun räätälöitynä tehty solmu.
     

Kerro tästä muillekin!