Turku Kustom Show 20.8.2016

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja Forvolett, 18.1.2016.

 1. Forvolett

  Forvolett 1st gear

  Minulla on ilo ja kunnia ilmoittaa tämän vuoden tapahtuman ajankohta jo nyt! Toivottavasti näin vältymme tapahtumien päällekkäisyyksiltä.

  Ties monettako kertaa järjestettävä Turku Kustom Show, se Suomen ensimmäinen hengissä säilynyt Kustom-tapahtuma, jatkaa tutulla, hyväksi havaitulla konseptilla.

  Sponsoreita ja talkoolaisia saa ilmoittautua. Molempia on viime vuosina ollut mukana hyvin, mutta joukkoon sopii aina.

  Jotain muutoksia on luvassa, joista ensimmäinen paljastetaan nyt: jo vuosia käytössä ollut, käytännössä raskaaksi ja omalla tavallaan vääristäväksi koettu palkintojenjakoäänestys lopetetaan. Flying Choppersin Andy hoitaa jatkossa vuosittain vaihtuvan arvovaltaisen palkintoraadin kokoon kutsumisen.

  Lisää infoa tulossa. Tervetuloa itse tapahtumaan!
   
 2. Elky70

  Elky70 Gearhead

 3. Forvolett

  Forvolett 1st gear

  Kiitos Elky kalenterilisäyksestä.

  Kotisivuillemme kirjailemaani infoa:

  Perinteiseksi muodostunut Turku Kustom Show järjestetään jo kahdeksatta kertaa 20.8.2016 Paavo Nurmen Urheilupuiston ylähiekkakentällä. Pääpiirteissään tapahtuma etenee vanhan kaavan mukaan. Showssa on esillä rakenneltuja, ennen 1964 valmistettuja autoja, rakenneltuja moottoripyöriä ja kustomfillareita. Paikalla on myös runsaasti kustom kulttuuriin tiiviisti liittyviä kojumyyjä ja livemusiikkia. Nyt ennen tapahtumaa ovat käynnissä neuvottelut muunkinlaisesta päiväohjelmasta, toteutuessaan näihin palataan myöhemmin.

  Ulospäin näkyvimpinä henkilömuutoksina tapahtumassa on tapahtunut ainakin muutama asia. Pekka Mannermaa ei enää juonna tapahtumaa, mutta on kojuineen paikalla. Pekka, kiitos tähän astisista. Sami Myllyoja luovutti kojuvastaavan tehtävät Pasi "Pate" Romppaselle. Sami, kiitos sinullekin. Jussi Vengasaho otti vetovastuun moottoripyöristä ja tiedotuksesta, hieno homma tämäkin!

  Tähän saakka palkinnot on jaettu näyttelyyn osallistuneiden äänestäessä suosikkinsa. Toimintamalli oli tullut tiensä päähän oikeastaan jo vuosia sitten. Pelkästään äänten lasku alkoi tuottaa yli-inhimillisiä vaikeuksia. Tänä vuonna käyttöönotetaan vuosittain vaihtuva, kovan luokan harrastajista koostuva jury.

  Toivotaan tänäkin vuonna kaunista säätä ja runsaslukuista yleisöä. Lippujen hinnathan ovat suorastaan naurettavan halvat, mitä saat nykyään 5 €:llä? Tervetuloa!
   
 4. Forvolett

  Forvolett 1st gear

  Turku Kustom Show lähestyy kovaa vauhtia ja järjestelyt ovat hyvässä mallissa.

  Tänä vuonna on siis siirrytty ajoneuvojen arvioinnissa kutsutuomaristojärjestelyyn. Tuomaristo koostuu vuosittain vaihtuvasta alojensa tuntijoista.

  Arvomme perinteisesti rakennetun moottoripyöränsä ja hot rod- sekä kustomautonsa etukäteen ilmoittaneiden kesken polttoainekortteja. Jos et ole varma kuuluuko ajokkisi näihin ryhmiin, kysy. VIP-parkkiin saat harrasteajokkisi joka tapauksessa. Soita tai lähetä tekstiviesti:

  -autot, Ari:050 533 6546
  -moottoripyörät: Juha: 040 7632183 (mies on reissussa torstaihin saakka, joten viesti tavoittaa parhaiten)
   
 5. sepi-ukko

  sepi-ukko 3rd gear

  Tullaan turistina.....
   
 6. Forvolett

  Forvolett 1st gear

  Turistina tulo on aina hieno asia!

  Vähitellen autoja on ilmoiteltu, lisää toki mahtuu.

  Päivällä meitä viihdyttää parin setin verran The Hi-Fly Rangers.

  Varsinaisia iltabileitä ei nyt valitettavasti ole, koska Gong, ex Klubi ei ole käytössä. Jos tahdotte poiketa järjestäjien rod& custom-henkisissä iltabileissä, kyselkää paikkaa järjestäjiltä. Näillä näkymin paikalla on mm. laadukasta rytmimusiikkia livenä.
   
 7. Buickustom

  Buickustom Gearhead

  Vip-parkkiin yritetään ja turistina Turkuun.
   
 8. Rusty

  Rusty Gearhead

  Olik lauantain cruising turuus?
   
 9. Forvolett

  Forvolett 1st gear

  Yleensä joka lauantai Turussa on ainakin pienimuotoinen cruising. Klo 18 alkaen Ravattulan ABC:ltä on aloitettu kahvilla ja villimpi sakki on siirtynyt jokirantaan Ravintolalaiva Espositon eteen parkkiin ja ihan hurjimmat ovat ajaneet päämäärättömästi ympäri keskustaa! Valitettavasti järjestäjien rahkeissa ei ole voimia pyörittää cruising-kuviota, toivottavasti joku paikallinen harrastaja ottaa tästä kopin.

  Säätiedotus lupaa hienoa loppukesän säätä Turun suuntaan koko viikonlopuksi.

  Näyttelyyn osallistuvien ajoneuvojen arvosteluraati on vahvistettu. Raadissa on 9 jäsentä ja kaikki ovat alojensa pitkän ajan tuntijoita. Palkinnot ovat jälleen hienot! Kannattaa siis ilmoittaa ajokki etukäteen näyttelyyn. Etukäteen ilmoittautuneiden keskenhän arvomme 5 x 20€ (moottoripyörät) ja 5 x 50€ (autot) lahjakortit.

  Tervetuloa vielä kerran!
   
 10. Hoovee

  Hoovee Gearhead

  päämäärätön pyöriminen kuulostaa aina hyvälle :)
   
 11. oolanti

  oolanti 3rd gear

  Korjataan sen verran, kun pitkä-Arska ei ole tainut tänä kesänä käydä cruisailemassa paikkakunnan/lähikuntien jenkkiautoilijoiden kanssa ;), että nykyään ei kokoonnuta enää Auranlaakson ABC:lla, vaan Kaarinan Neste-asemalla (Krossinkatu 1) kutosen pintaan...
   
 12. Rusty

  Rusty Gearhead

  Mutta muistanko väärin että V8:n tapahtumakalenterissa olisi ollut merkintä 20.8 Cruising Turku?

  Siis oikein painetussa lehdessä.
   
 13. Rusty

  Rusty Gearhead

  Kyllä. Nostin oikein perseen penkistä ja avasin tuoreen makasiinin. Ja siellähän se lukee. 20.8.:eek:

  Ja kukaan ei tiedä siitä mitään. Niinkö?
   
 14. sepi-ukko

  sepi-ukko 3rd gear

  [​IMG]
  laitetaan tämäkin.....
   
 15. Pate

  Pate Gearhead

  Kiertokanki ry järjestää Turku Kustom Show:n, mitään cruisingia emme ole järjestämässä illalla, emmekä sellaista ole myöskään V8 kalenteriin ilmoittanut. Asialla on ollut joku muu.

  ry:n puolesta

  -Pate-
   
 16. jart$u

  jart$u Gearhead

  Järjestämätöntä kruisailua, jopas on villiä touhua!:)
   
 17. Forvolett

  Forvolett 1st gear

  TKS-karavaani liikkuu jo!

  Säätiedote lupaa vanhan ajan kunnon sateetonta Kustom -säätä. Kun vahva sumu häipyy ja lämpötila humahtaa ylöspäin kymmenellä asteella, on ilo avata portit yleisölle klo 11:00.

  Muistakaa, että voitte ajaa ajokkeja yhdentoista jälkeenkin ylähiekkakentälle, samoin voitte poistua paikalta ennen tapahtuman päättymistä, kun vain sovitte asian järjestäjien kanssa.

  Tervetuloa!
   
 18. Rusty

  Rusty Gearhead

  Oikein mukava pikku tapahtuma jälleen, vaikka kenttä hieman autio olikin. Kelikin suosi, ja vitosen lipulla sai vielä Haajan keikankin niin ei voi kun olla tyytyväinen. :)
   
 19. Hoovee

  Hoovee Gearhead

  kelit osui kyllä kohdilleen, mukava tapahtuma :)
   
 20. oolanti

  oolanti 3rd gear

  Mukavaa oli taas kerran, joten jursinovilaisin sanoin hjyvä Turku, vaikka tällainen drive-in tyyppinen "ulkonäyttely" asettaakin järjestäjille haasteita monessa suhteessa, kun koskaan ei voi etukäteen tietää, kuinka paljon kalustoa tulee ylipäätään yläkentälle. Nyt tilaa olisi ollut esim. useammalle autolle, jollaisia näkyikin päivän aikana monia ns. vip-parkeissa. Se ei toki ole välttämättä järjestäjien vika, ettei tapahtuman luonteeseen sopivien ajokkien omistajat aja kiesejään yläkentälle. Tällä kertaa rivikansa sai ehkä eniten vastinetta paikalle tulolleen juuri vip-parkeista, joissa oli todella runsaasti niin kaksi- kuin nelipyöräisiäkin. Pitäisikö parkkialueet nivouttaa myös maksulliseen kokonaisuuteen, jolloin kävijä saisi enemmän vastinetta sinänsä minimaalisen pienelle (5 egeä) pääsymaksulle - mene ja tiedä...

  Palkintojenjaossa koettiin hauskanen jutska, kun viime vuoden kustomien ykkönen, seuraavassa Veekasissakin esiteltävä Jari Lammin ´57 Chevrolet 3100 pikkis rankattiin tällä kertaa kakkoseksi ja voittajaksi Erno Komulaisen pullukkaperäinen ´41 Ford, joka jyrytettiin vastaavasti viime vuonna saman luokan kakkoseksi :eek: Eniten ehkä huvitutti arvoisan kuuluttajan ylistysssanat tämän vuoden ykkösestä, joka hänen mukaan oli täysin suvereeni voittaja. Mitäköhän oli vuodessa tapahtunut, kun Ernon Voortti oli moottoriturvan mukaan nyt ylivoimainen voittaja! Ylistysssanat ovat aina paikallaan, mutta eräänlainen kunnioitus sarjan muita ajokkeja kohtaan lienee myös paikallaan ;) Ernolle onnittelut ykköspokaalista ja Jarille fanfaarit hopeapokaalista sekä himotuimmasta pytystä eli People´s Choice pystistä.

  Päivän eräs kokokohta oli Aurajoen rantamat, joihin kokoontui runsaslukuinen kattaus Amerikan peltiä. Rodeja ja kustomeja näkyi harvakseltaan, mutta onneksi paikkakunnalla ja lähikunnissa on sen verran muuta jenkkikalustoa, joita tykätään ulkoiluttaa myös ex-pääkaupungin kaduilla. Tämä osuus ei kuulunut enää varsinaiseen tapahtumaan, mutta oli ehdottoman mukava päätös kivalle päivälle. Kävelykatuosuudella ei liene nähty koskaan yhtä pitkää riviä jenkkirasseja! Itsekin selvisin voittajana päivästä, vaikka messissä oli 5- ja 6-vuotiaat tyttäreni, emäntä kun oli samaan aikaan rillustamassa Budabestissa. Lähetänkin tässä samalla erityiskiitokset hoitotäti Minnalle, joka kävi tyttöjen kanssa välillä niin pomppulinnassa kuin myöhemmin leikkikentällä, jotta pääsin koeajamaan toista ´67 Ukkoslintua...
   
  Buickustom tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!