Turun lähistöllä perinteistä autopurkaamoa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja solar4, 4.8.2011.

  1. solar4

    solar4 2nd gear

    Vieläkös Turun seudulta löytyy noita perinteisiä purkaamoja vai onko EU-määräykset vieneet kaikki? Oili Jalonen toki löytyy Tampereentien varresta ja muutama "käytettyjen varaosien kauppa" lähistöltä, mutta siinäkö ne alkavat olemaan?

    Raision Autohajottamon sivutkin löysin, vieläkö se on voimissaan? Nousiaisissa on jokin, mutta onko sielläkin menty varastoitujen varaosien maailmaan vai vieläkö pääsee autoja könyämään? Salon Autopurkaamon ympäristölupaongelmistakin muistan joskus lukeneeni, onko nekin menneet varastohyllyjen maailmaan?

    Jenkkejä tuskin noilta romareilta löytyy mutta jotain sisustan pikkunippeliä, kaiutinsovitteita oviin tms meinasin etsiskellä. Ja käyttövekotinkin tarvii pari nippeliä mitkä sovittamalla varmaan löytyisi vaikka varaosahaku ei sopivia löydäkkään..

    Muistan vaan pikkukällinä isäukon kanssa Raisiossa kierrelleeni noita romiksia missä oli mitä lie sammaloituneita sämpylän mallisia autoja, mutta ainakin ne romikset taisi jäädä uusien teiden alle. Sellaista "katsotaan mitä löytyy" romaria siis hakusessa. Kun ei tiedä mitä hakee voi löytää ihan mitä vaan, tiskiltä saa vaan sitä mitä pyytää...
     
  2. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Mahtaako Mietoisten purkaamo olla vielä toiminnassa?
     
  3. transport01

    transport01 3rd gear

    Autolehtisellä Salossa on aika kenttä autoja, tosin kohtuullisesti putsattuja. Eikä nuo raadot ehdi sammaloitua. Tilat on rajalliset ja kun kenttä täynnä niin arvottomimmat menee armottomasti paaliin.
    Vaikka purkamo onkin ns hyllypurkamo, jolla netissä osat, niin saa siellä ihan rauhassa koluta pihaa ja ostaa mitä pihalta löytyy.

    Itse kavin koluamassa Chevrolet Transporttiin yhtä nippeliä ja takimmaiselle riville penkkejä, jotta saan muutettua auton 8 paikkaiseksi. Varaosahaun mukaan penkkejä ei ollut. Pihaan ajaessakin sanoi, että ei ole. No mina sitten kyselemään että saanko lähteä koluamaan yhtä nipeliä, joka ei kuulu normaalisti talteenotettavien joukkoon. Siheen kommenttina, että kaikki mitä pihalta löytty on kaupan. Mene vaan. Sillä hetkellä pihalla oli 4 transportin raatoa, joista yhdestä löytyi myös kaipaamani penkit :lol:

    No kun raahasin penkit kassalle, niin siellä kaveri kyselemään, että oliko siellä muitakin penkkejä. siihen minä vain, että olihan tuolla nahkaverhoillut kapteenin tuolit keskiriviin ja etupenkit. En tainnut ehtiä korttia antaa, kun kaveri lähetettiin noita noutamaan hyllyyn. Ei kuulemma olisi pitänyt. On sen verta arvokasta ja hyvin kaupaksi käyvää tavaraa että kuuluisi olla hyllyssä. No mun tuuria, jos olisi ollut hyllyssä ne olisi jo myyty. On kuulemma kohtuullinen kysyntä noilla.

    Tuossa taitaa olla jonkin sortin listakin kentältä löytyvistä autoista.
    http://www.auto-lehtinen.fi/purettavat/ ... purettavat

    tilanne varmaan elää jatkuvasti ja todellisen tilannekuvan saa vain käymällä paikanpäällä.
     
  4. joteam1

    joteam1 Gearhead

    Jos jo Salossa on, niin Ykköstien autopurkaamo Suomusjärvellä, on perinteinen laani. Ite saa könytä osat ja maksaa saman mitä muissa valmiiksi purettuna(?)
    Taitaa vaan omistaja olla harvoin enää paikalla? On ollut muualla ansiotyössä, kun romut ei tahdo kunnolla elättää?
     
  5. jallu81

    jallu81 3rd gear

    Kumpi :D siinä krouvilassahan on 2 paikkaa...isän perustama vanha siin iha tien vieressä, joen varressa(ainakin viime viikolla oli tontti täynnä tavaraa), tai sitte pojan perustama siel metsän reunassa...

    Ja Tortinmäessä ollut Ojanperän(omistaja) purkaamokin alkaa olla aika tyhjä..jotai vanhoja mersuja ja muutama kontio sisu näytti pihalla makaavan, ku tänään ohi ajoin..

    Nii ja onhan Piikkiössä vielä OIkee vanhan ajan kuorma-auto purkaamookin :rotfl:
     
  6. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Tuolla kävinkin muutama vuosi sitten. Vein Scanian V8:n sinne, ynnä muuta pientä.
     
  7. jallu81

    jallu81 3rd gear

    koska? ei mitään muistikuvaa...on meinaa meikäläisen ex-duunipaikka :poff:
     
  8. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Veikkaisin 2007. Oli siinä joku rutattu hyttikin kuormassa. :-?
     
  9. teepee

    teepee Gearhead

    Siis jos tarkoitit entisen Mietoisten (nyk. Mynämäen) "keskustassa" lehtistentiellä olevaa autopurkaamoa niin kyllä se siellä vielä on, tänään kävin kattomassa, viimeks kävin varmaan n.15vuotta sitten.
    Autoja joku 70-80, joista puolet alle -60 lukuisia euroautoja.
    Siipimersuja pari, mummoaustin, peugeot, ym en tunnistanu tai en ny muista, tietysti ei ollu kameraakaan mukana :(
    Ja oli siellä pari -30? lukuista amerikkalaistakin? en tunnistanu merkejä, melko maatuneita oli kaikki vanhat autot.....
    Isäntä ite kunnosti tallissa -50 lukuista Adenauer Mersua :eek:
     
  10. CJ3B54

    CJ3B54 3rd gear

    Ai onko Mietoisten purkaamo vielä pystyssä???? Ja minä kun kuulin jossain vaiheessa jo huhun, et olis tyhjennetty laani ja omistaja vetänyt sen viimisen känninsä. Vai oliko noita purkaamoita siellä jossain vaiheessa kaksikin. Ainakin tää missä ite tuli aikanaan käytyä oli mynälävestä kattoen kustavintien toisella puolella. Ainakin silloin, jotain 20vuotta sitten, oli laanilla välillä runsaastikin ameriikan vekottimia ja mobiili ikäistä kalustoa. Vähän samaan malliin kuin vanhemman Krouvilan laani. Pitänee tehdä joku päivä tutustumiskäynti ihan vaan mielenkiinnosta, kun ei oo itekkään enää juur purkaamoita kierrelly. Tullu laiskaks.
     

Kerro tästä muillekin!