turvaistuimet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja pikkupiru, 29.10.2009.

  1. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    mulla o 3+3 paku kovalla takapenkillä. saako turvaistuimen laittaa takapenkille :eek: ? täl hetkel istuin varavänkärin paikal.
     
  2. Letukkamies

    Letukkamies 1st gear

    Miksi ei sais ?
    Itsellä ainakin ollut kovilla penkeillä lastenistuin. Näin näkyy olevan aikas monellakin. Eihän siinä mitää lakia rikota eikä sitä ole missään kielletty.
     
  3. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    saa laittaa. edellyttäen että sen saa sinne kii
     
  4. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Ja mielellään turvavöillä... On niin helppo ja nopea ottaa istuinkin pois välillä.
     
  5. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    tottakai turvavöillä ja helvetin tiukasti. pitää koklata. takana o ilm lannevyön ja 3pistevyön yhistelmä :eek: . lanneosassa toppaa ja olan yli tuleva ei, mulla on lukitesydeemi olan yli menevään eli kiroilematta ei irti saa jos muute saa tiukkaan :rotfl:
     
  6. CTS

    CTS Gearhead

    Joitakin vuosia sitten Karpossa tai vastaavassa tilitysohjelmassa joku onnellinen jenkkifarmarin omistaja oli hiukan käärmeissään, kun hänellä oli turvaistuin kiinnitettynä farmarin takapenkille, ja ratsiassa poliisi tulkitsi sen kiinteäksi istuimeksi. Autovero oli määrätty maksuun.
    Ilmeisesti kaikki valitustiet oli jo Karpoa lukuunottamatta käytetty.

    En tiedä sitten millaisen lopun juttu sai.
     
  7. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Kyl mullakin on kovalla takapenkillä turvaistuin. Kerran pysäyttivät ku oli niin kiinnostavan näkönen auto. Eivät sanoneet mitään. Tosin eipä muksu ollu sillon kyydissäkään...
    Mutta ei kyllä minun logiikalla ja lain tulkitsemis kyvyllä turvaistuinta saa mitenkään väännettyä kiinteäksi lisäistuimeksi. :eek:

    Mutta mitenköhän oli laillinen kun edellistä edeltävässä Aspenissa oli istuin pelkällä lannevyöllä kiinni?
     
  8. Jza

    Jza Double Gearhead

    Mikä kiinteä istuin se semmoinen on, joka lähtee irti kun vyön vapauttaa? Ettei olis legendaa?
     
  9. CTS

    CTS Gearhead

    En tiedä jutun todellisuuspohjaa, mutta itse näin tuon Karpon tms. jossa tuota asiaa ihmeteltiin.

    Täytyy kyllä ihmetellä sellaisen poliisin tai muun virkamiehen sielunmaisemaa, joka haluaa langettaa autoveron lasta turvaistuimessa kuljettavalle ihmiselle. Vaikka kuinka olisi tilapäispaikoilla pakettiautossa.
     
  10. Jza

    Jza Double Gearhead

    Täytyy myös ihmetellä, että miksi eivät ottaneet istuinta pois ja laittaneet sitä vaikka eteen, jos ei takana kelvannut? Käsittääkseni poliisilla ei ole valtuuksia määritellä mitään veroseuraamuksia muutenkaan, vaan eiköhän se ole verottajan tehtävä ja luulis senkin instanssin tajuavan, että mikä ero on irroitettavalla lastenistuimella ja kiinteällä penkillä :rotfl: Mutt on tässä maassa hullumpiakin asioita toki nähty...
     
  11. CTS

    CTS Gearhead

    Kuten sanoin, ohjelma tuli vuosia sitten, enkä muista yksityiskohtia.
    Joo, eivät ne poliisit sitä seuraamusta määränneetkään, vaan tekivät ilmoituksen ja verottaja langetti seuraukset.

    Minä en kyllä ihmettelisi, vaikka tuollainen veroratkaisu olisi oikeasti tehty. Tässä maassa on tosiaankin aika outoja auto- ja muita veroja, sekä niiden tulkintoja.
     
  12. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    On toi meillä ainaki kaprisessa ollu. Vanissa ei ollu takana turvavöitä, mutta eipä sinne tarvinnu lastenistuintakaan laittaa
     
  13. mustang-70

    mustang-70 1st gear

    Itse soitin joskus konttorille asiasta ja sieltä tuli vastaus että saa laittaa. En tiedä onko ennen ollut kielettyä kun ei ollut lastenistuin pakkoa vielä.
     
  14. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Jos turvavyöllä kiinnitetty turvaistuin on kiinteä istuin, niin onko turvavyössä istuva matkustaja kiinteä matkustaja jota ei ole merkitty rekisteriotteeseen??? :rotfl:
     
  15. Jza

    Jza Double Gearhead

    Se on varmaankin henkilökuntaa, jonka palkkaamisesta tarttee maksaa viulut :lol:

    Toi on vähän kuin se vanha legenda siitä pakusta ja kyydissä olevasta sohvasta. Jos se ei ole kunnolla kiinni, niin tulee sakot kun kuorma ei ole sidottu ja jos se on kiinni, niin joutuu maksaan autoveron :poff:
     
  16. CTS

    CTS Gearhead

    Pikaisella googlettamisella löytyi tollanen keskustelu:

    http://forums.offipalsta.com/archive/in ... 39393.html

    Että on ne näköjään ainakin joskus olleet tilapäisistuimilla kiellettyjä, jos tuohonkaan keskusteluun on uskomista.
    Toivottavasti tilanne on muuttunut.
     
  17. mckataja

    mckataja 1st gear

  18. oobee

    oobee 1st gear

    kuppipulkkaa

    Onkos kellään hyviä ideoita miten lasten turvakaukalon saa köytettyä kiinni tukevasti etupenkille -94 Suburbaniin, kun eihän nuo turvavyöt lukitu normaalisti! Jotain oikeasti järkevää systeemiä, vai tarviiko alkaa tekeen kiinnikkeitä isofix järjestelmälle??
     
  19. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    meillä on tällänen turvavyön ylälenkin kohdalla joka estää turvavyön liikkumisen. samanlaisel systeemil turvavyö menee istuimen alakautta ( kiinni istuimes, toi roikkuva on lisukkeena jos selkä menosuuntaan)

    [​IMG]
     
  20. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    Laitetaan tännekin kun en siideripäissäni muistanu tarkistaa topikin olemasoloa.



    Sit seuraava kysymys: minkämerkkistä istuinta suosittelette? Kyseessä siis selkä-ja niskatuella oleva korokeistuinmalli joka kiinni auton omalla vyöllä. Hobby hallissa ja anttilas perusmalleja n 70e, onx niistä mihinkää. Tosin hinta ei todellakaan tärkein vaan lapsen turvallisuus.
    _________________
     

Kerro tästä muillekin!