Tuulilasiin kiinnitettäviä kiihtyvyysmittareita kaupataan ho

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja Kari Rautaoja, 25.10.2003.

  1. Kari Rautaoja

    Kari Rautaoja 1st gear

    sivuilla kiivaasti. Niitä on jossain ( olisiko ollut veekasissa ) testattukin ja tarkkuus on todettu melko hyväksi. Neljännesmailin aika tulee pienen säätelyn jälkeen melko lähelle totuutta.

    Kyseisten aparaattien hinta vaan tuntuu suolaiselta. Eikä näytä laskevan. Onko joku jossain nähnyt yksinkertaisempaa konetta kuin nämä Teslat. Kiihtyvyyttähän voidaan tarkastella, jos vaan osataan yhdistää toimivaksi kokonaisuudeksi laskuri ja sekuntikello. "Markan elektroniikkaa".

    Näkemyksiä, kokemuksia?
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

  3. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Halvin kiihtyvyysmittari taitaa olla Gtech, eikös niitä ole ollut esim. moposportissa alle 200 euron ? Se ei taida olla vaan kovin tarkka ? Itsellä ei ole kokemusta kuin vericomista, joka noiden lehti juttujenkin mukaan on aika tarkka.

    Voishan ton toteuttaa itsekin, mutta ei taida tulla halvemmaksi, eli ostaa ton Gtechissäkin käytetyn mikropiirin, joka sisältää kiihtyvyys anturin (ADXL05). Tosta tulee suoraan jännitettä pihalle, sitten vaan joku halpa läppäri ja joku yksinkertainen sarjaporttiin liitettävä systeemi, että anturin antamaa jännitettä voidaan käsitellä tietsikassa jne.
    Tai sitten toi ADXL05+mikrokontrolleri+näyttö.
     

Kerro tästä muillekin!