TV1 klo 22.50 - Autotehtaan Kuolema

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja 455STW, 16.12.2011.

  1. hartsa-ccr

    hartsa-ccr 1st gear

    Juuri noin !
     
  2. tomyopde

    tomyopde 1st gear

  3. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    tää mömmö onkin päässy kuutn viestiin muut vaan neljn :odroll:
     
  4. hillo-

    hillo- 3rd gear

    ainakin toi yks lady oli ihan oikeessa tossa ja antoi tollasen pienen pähkinän purtavaksi.. Amerikan sodat, oisko tilanne voinut ollakkin eri mikäli sikäli jenkit ei olis niin "sotaisaa" kansaa mitä nyt tulee näistä viimeisimmistä mieleen esim irakin sota. Eikös Bushikin kerinnyt sen jo muutaman kerran julistaa loppuneeksi ja silti sielä ollaan vielä. mitä jos ei oltaiskaan kulutettu miljoonia miljoonien jälkeen turhaan sotimiseen olisiko auto tehtaat ja muut selvinnyt? sielähän on muutenkin velkaa jo aika rutosti. mikään ei liiku kun ei raha liiku. sitä en sano että irakin sota oli turha. päinvastoin nämä diktaattori/terroristit pois maan päältä ok mutta monta vuotta se saddamikin on niellyt multaa..
     
  5. smuige

    smuige Gearhead

    Noista jenkkilänpalkoista aikaherkästi unohtuu se mikä niihin ei oikeasti sisälly, vois miettiä että kuinka paljon täällä jäis käteen jos kaikki työnantajan pakolliset maksut tuliskin duunarille ja eläkkeen ja terveydenhuollon sais hoitaa itse jos ois hoitaakseen. Täällä kuitenkin kohtuu harvoin tulee sellaisia tilanteita että kaikki viedään tuhkia myöden jos vaikka sairastuu tai muuta...
     
  6. Substitute

    Substitute Gearhead

    Jenkeissä autotehtaan työntekijät kuulemma saavat ostaa yhden uuden auton/vuosi työntekijähinnalla. Sen saa sitten myydä vaikka eteenpäin jos huvittaa, eli jospa ne uudet duunareiden autot ovatkin vaan menneet myyntiin. Tai niiden ostamiseen varatut rahat yksityislääkärikuluihin.
    Ja oli kuulemma myös sellainen käytäntö, että tuontiautolla ei oikein sopinut tulla tehtaalle duuniin, jos tuli, niin sen sai parkkeerata vaan sinne sivuparkkiin katseilta suojaan, kuulemma.

    Smuige tuossa edellä kiteytti aika hyvin tuon palkka-eron meikäläisittäin. Sekin muuten uutisoitiin äskettäin, että suomalaisen keskipalkkaisen duunarin (tyypillinen jenkkiautoharrastaja?) verotus on kevyttä verrattuna Euroopan keskitasoon, kuitenkin sillä saadaan ihan hyvä sosiaaliturva.
    Mielelläni katan täkäläisellä systeemillä oman eläke- ja sosiaaliturvan sekä aika paljon monien muidenkin sosiaalikuluja. Yhteiskuntarauhasta yms. kannattaa maksaa.
     
  7. Muki

    Muki Gearhead

    Joskus hiljattain polttelin pari tupakkia Delco-Remy - nimisen verkkoaidalla suljetun tehtaan viereisellä kadulla. Olin varuillani, sillä Ford kävi tyhjää: vihollisen reviirillä, näet.

    Kyllä siitä näki oitis mikä on asiain tila Lännen Suuressa Ihmemaassa. Neljännesvuosisata edellisreissusta (1,5 vuotta tuolloin) takana ja samainen määrä vaihtelevaa elämänkokemusta kerättynä. Ei ollut niin houkutteleva paikka kyseessä, eikä menestyminen katso maantieteellisiä seikkoja. Kuvitteellinen Kalifornia joko löytyy ihmisestä itsestään, tai sitten sitä ei kannata etsiä kartoilta laisinkaan.

    Jos elämän tärkeimpiin asioihin kuuluu auto, ehkä onkin hyvä vaihtoehto muuttaa muualle. Onhan niitä, autoiluun ja harrastamiseen suopeampia seutuja. Mutta jos et täällä menesty, et tee sitä sielläkään. Tämän opin hakeminen jälkeenpäin on se kivinen tie; ehkä kannattaa selvittää itselleen, mitä todella elämältään hakee ja mitkä ovat niitä oikeasti tärkeitä asioita.

    Saattaa yllättyä.
     
  8. Putte

    Putte 1st gear

    Ja se sosiaaliturvakin on yksi länsimaiden huonoimpia ja kalleimpia. Muuten se oli pieni tuloisen verotus, joka oli Euroopan keveimpiä, mutta keskituloisella se oli jo Euroopan rankinta, että silleen.
     
  9. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Noilla kaikilla kolmella on rasitteena entiset työntekijät, saivat edelleen ostaa henkilökuntahintaa auton, eläkemaksut ja sairauskulut.

    Sen takia ei valtio voinut antaa niiden kaatua kun on niin paljon eläkeläisiä. Keskustelin jenkeissä erään tehtaan eläkeläisen kanssa ja sano et se oli suurin kivi jalassa. Autojen takuiden ja varaosien turvaaminen kuulema pinempi ongelma.
     
  10. Substitute

    Substitute Gearhead

    Ooteenä mennään mutta kun tähän verotukseen taas päädyttiin: Keskituloisiin saakka meillä mennään kevyemmällä verotuksella kuin euroopassa. Mun mielestä tuo noin 39000€ on jo ihan kohtuullinen palkka. Ja mikähän yleinen ongelma tuossa meidän sosiaaliturvassa on?

    www.veronmaksajat.fi/File
    Esimerkkipalkat ovat tänä vuonna 25 000 euroa, 38 400 euroa, 59 000 euroa ja
    125 100 euroa. Perheettömien palkansaajien lisäksi selvityksessä tarkastellaan
    myös kaksilapsisten perheiden verotusta.
    Suomen palkkaverotus on kilpailukykyistä pienillä ja keskisuurilla palkoilla eurooppalaisessa
    vertailussa. Pienimmän esimerkkipalkan verotus alittaa Euroopan
    keskimääräisen tason jo selvästi, ja suomalaisittain keskituloisen työn verotus on
    vertailun muiden Euroopan maiden tasolla.
     
  11. Putte

    Putte 1st gear

    Hintalaatusuhde, joka on helvetin huono.
     
  12. TopiCa

    TopiCa 1st gear

    Tuosta pienituloisten veroista sen verran että kaikki 1000 Euroon/kk sais olla taysin verovapaata. On älytöntä rumbaa ottaa muutamasta satasesta vero ja sitten antaa sossun luukulta wanhuksille ruoka- ja asuntoapua. Monet ovat liian arkoja ja/tai ylpeitä edes pyytää.
    Jenkkien kallis sairaanhoito on totta mutta on hyvääkin, mm Obaman uusi sairasvakuutuspakko. Ja pienet verot; Esim Kaliforniassa on kaikille ensin "Yleisvähennys" $ 11 900 ja sitten "Yksilövähennys" $ 7600" per vuosi. Vasta sen jälkeen aletaan verottaa ja sekin max 18% jos tienaa alle $ 200 000/v. Näin sais olla Suomessakin mutta kukas Kreikan pelastais ja Somalit ruokkis?
    Eläke on taysin osavaltioverosta vapaa 16ssa osavaltiossa. Vain "Federal tax" menee, 6.5%. Max ALV on (Kalifornia) 9%. Oregonissa nolla.
    Viisaat eläkeläiset asuvat Vancouver, Washington (nolla tax) ja käyvät sillan takana Portlannissa, OR (ei ALV), ostamassa kaiken :)
    65-up saavat "Medicare" sairaanhoidon. Kaikki operaatiot, sydämmensiirrot, jäsenet ym täysin ilmaiseksi. Vain pitkäaikaussairaus sairaalassa vie konkkaan. Sitä ei korvata 90 pv jälkeen. Konkan jälkeen valtion maksaa hoidon, kadulle ei potkita ketään.
    Joka maassa on hyvää ja huonoa. Parasta Suomessa minulle on luonnon kauneus ja vähän ihmisiä! Maaseudun rauha on positiivinen juttu suurkaupungin hulinan jälkeen. Myös ihmiset ovat rehellisiä ja samoin ajattelevia. Maailmalla kun ei tiedä vieressä kulkevan mielentilaa tai ajattelutapaa. Suomessa minua ei koskaan pelota missään, ei edes assan tunneli tai Tallinnaaukio klo 4 aamuyöllä.
     

Kerro tästä muillekin!