Twilight sentinel?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja ttakatal, 27.2.2008.

  1. ttakatal

    ttakatal 1st gear

    Eli Caprice farkussa tuollainen säätöpotikka kojelaudassa, tämän vaikutus jäänyt vähän epäselväksi, eli mihin vaikuttaa?
     
  2. Stance

    Stance Gearhead

    Potikasta säädetään a) onko valoautomatiikka päällä ja b) kuinka kauan ajovalot palavat ennen kuin automatiikka sammuttaa ne sen jälkeen kun autosta käännetään virrat pois. Eli mitä ylemmäs sitä rullaa säätää, sitä pidempi viive (ns. saattovalot). Kun automatiikka on päällä, sytyttää automatiikka ajovalot kun laitat autoon virrat päälle.
     
  3. Latva jr

    Latva jr Gearhead

    Ja defrostin ritilässä pitäs käsittääkseni olla kanssa joku "silmä" mikä tuijottelee vallitsevaa valaisuutta. senkin pitäisi vaikuttaa siihen että koska ne valot on päällä. mutta se taitaa olla oleellista vasta potikkaa alaspäin pyöritettäessä. Yläasento on kyllä niin että valot syttyy aina kun virrat on päällä ja valot jäävät myös päälle niiksi saattovaloiksi.
     
  4. kippis

    kippis Gearhead

    lainattua tekstiä eräästä toisesta topikista: kirj. impala1968

    Ja jos muutkin kun meidän mamma on tottunut nykyautoihin joissa on valoautomatiikka niin buickissahan sellainen on melkein jokaisessa. Teipinpala kojelaudan päällä olevan tunnistimen päälle niin auto luulee että on ikuinen yö ja valot syttyy ja sammuu automatic kun kääntää twilight sentinel säätimen pois off-asennosta.
     
  5. Stance

    Stance Gearhead

    Meidän suomiauto Caprice ei välitä onko yö vai päivä, ajovalot menee aina päälle.
     
  6. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Auto ei ilmeisesti ole ollut sinulla uudesta?

    Kuule Suomi-auto se mullakin on, ja ollut perheessä uudesta. Kyllä se valoisuus sitä Sentineliä ohjasi Suomessakin. Ja on ohjannut myös autoasi.

    Mutta joku lie tehnyt saman kuin minä. Se anturin kuori kojelaudassa nousee vetämällä. Anturi ulos kuorestaan. Jotain tuketta sinne kuoreen sen valoreiän tukkimiseksi. Anturi kuoreensa ja takaisin kojelautaan. Ja kas sinulla on valoautomatiikka + säädettävä viivepoltto ..
     
  7. Stance

    Stance Gearhead

    ^ Voi olla näin. Ei ole ollut tosiaan uudesta, ollut edes ajokorttia silloin (1990). Arvelin vain että releistyksen yhteydessä olisi muutettu kytkentää, mutta pitääpä katsoa onko siellä sukkahousut vai mitä tilkettä.

    Edit: >> sähköteippiä :)
     
  8. kippis

    kippis Gearhead

  9. Stance

    Stance Gearhead

    Joo voisi olla, muoto ja koko näyttäisi samalta vaikka sumuinen on kuva. Se on tuossa ylösalaisin kämmenellä.
     
  10. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Juu. mun buickissa toi haistaja on irroitettu ja kojelaudan alla mut silti toi ajoavaloautomatiikka joskus kirkkaalla auringonpaisteella pudottaa valot pois päältä..... kait se jostain pirusta saa jotain valoa?
     
  11. kippis

    kippis Gearhead

    säätö maximissaan tais olla 3 minuuttia, sitten se sammuttaa valot.
     
  12. Qjet

    Qjet 1st gear

    1991 ja > on tunnistin tuossa ritilässä. Vanhemmissa reilusti näkyvissä kojetaulun päällä ,väriltään musta , muodoltaan pyöreä ja n. euron kolikon kokoinen.
     

Kerro tästä muillekin!