Työkaluja made by myself

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja 63impala, 30.11.2003.

 1. mke77

  mke77 3rd gear

  ^ompa komeita... :eek:
  ..jos kerta ohjelma o..ni ei se kaveri niitä myis , jos hinta "järkevä" o?
   
 2. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  ^ järkevä hinta?

  Tuskin myy kun nää on mun lapsia...;)

  EDIT: ja tuskin on ohjelmaa jäljellä, tehtiin leipätyökoneella jo 2 vuotta sitten. Seisoivat odottamassa karkasua yhdessä firmassa ja hain ne pois ja vein pari viikkoa sitten toiseen firmaan. Homma toimi ja kamat kotona.

  Ei noi mitään raketti tiedettä ole, 38' kulma ja kauluksen leveys kasvaa kun reikä kasvaa.

  Ja materiaaleihin ja lämpökäsittelyyn on mennyt jo useita satasia.

  Ameriikassa saa, 9 koon sarja ILMAN leikaavaa terää maksaa 800 taalaa.

  http://tricktools.com/sheet_metal_machi ... e_dies.htm
   
 3. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  Hienot meistit! Noissa on ollut jo pikkusen tekemistäkin, sen suunnittelun lisäksi.
   
 4. rallikuski

  rallikuski 3rd gear


  Saiskos tuosta teknistä infoa/rakennusohjetta. Olisi monesti tuollaiselle käyttöä.
  Lähinnä tuo toteutus kiinnostaisi, kanavien koko ja kuristimen koko.
   
 5. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  Kuristin on tollasessa 1mm, ja mulla se on toteutettu migin 0,8 suuttimella jonka porasin varovasti 1mm terällä. Senhän vois tehä vaikka kaasarin suuttimestakin kyllä.
  Suutin on upotettuna noiden kahden mittarin väliin ja niiden lukemaa sit vertaillaan toisiinsa, ja ohivuoto on se prosentti mikä noiden kahen mittarin lukeman ero on.
  Muutoin kanavat on isot, olikohan 11,8mm kun se sopii suoraan R1/4"-kierteelle jolla mittarit ja muut nipat on kiinni :odroll:
  Tulpanreikään tulevassa adapterissa on O-renkaat että sormin kiristys riittää, ja liitin on sellanen "tökättävä" tuolle 6mm paineilmaletkulle.

  Eihän noi kaupallisena sovelluksena paljoo maksa mutta ei noin ite tehtynäkään, olisko luokkaa 3-40€.
   
 6. SuperGas

  SuperGas 3rd gear

  Amerikkalaiset ohivuotomittarit tehdään käyttämällä 0.040" reikää.
  Mittauspaine on 100psi.
  Mittari kalibroidaan mittaamalla 0.080" reiän "ohivuoto", esim ruuvaamalla tuon kokoinen suutin mittalaitteen letkun purkauspäähän. Tällöin mittarin tulisi näyttää 80% ohivuotoa (toinen mittari näyttää 100psi ja toinen 20psi).
  Tätä kutsuvat 80@80 kalibroinniksi...

  0.040" on muuten 1.016mm, joten varsin lähellä mennään!
   
 7. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  Joo, just muistin että porasinkin reijän kuristimesta sen verran vituilleen nimellisestä 1mm koosta että siitä tulikin 1,01590mm, 21asteen lämmössä :poff:
  No oikeesti, aika yhdentekevä tuo parin prosentin heitto. Omasta koneesta mitattuna löyty 7bar paineella 6-8% väliltä eri mukeista sillä tarkkuudella mitä viisarimittarista pystyy lukeen, päässäni pyöristin ohivuotoprosentiksi 7%.
   
 8. SuperGas

  SuperGas 3rd gear

  Rallikuskille kerroit ohivuotomittarin rakenteesta oikein hyvin. Täydensin sitä omilla tiedoillani. Tarkoitus ei ollut n*ssia pilkkuja, vaan todeta mittalaitteen kuristimen mitoituksen alkuperä.
  Tärkeintä lienee verrata samalla mittarilla mitattuja arvoja. Mittareissa kun on eroja...
   
 9. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  ^Juu, suuntaa antava mittaushan toi periaatteessa on, näytti ne mittarit sit kuinka lähelle vaan absoluuttista totuutta.
  Vähän sit voi suunnitella fressauksia ym. hommia lukemien perusteella jne...
   
 10. mke77

  mke77 3rd gear

  oukkei..ymmärsin kyl et o sun. mut aatteli jos se "kaveri"tekis toise satsi, ja myis....ols voinu taas kimppaan kysellä...
  ..ja sit oisinki kyselly ohjelmaa, ni ols voinu faijalle viiä...hää ky ei kauhees enää jaksa noita ohjelmointei...koneet olis...
  ..oukkei, kiitokse vastauksest..
   
 11. Multislayer

  Multislayer 3rd gear

  :eek:

  Kallista.
   
 12. Eyetech

  Eyetech Gearhead

 13. teepee

  teepee 3rd gear

  Monikäyttörocla :D

  Toimii tavallisina pumppukärrryinä, trukkipiikkeinä traktorin takanostolaitteessa ja moottoripukkina.

  Vaatii vielä pientä tuotekehitystä mut toimii se jo noinkin.

  [​IMG]

  [​IMG][/img]
   
 14. juko7

  juko7 Gearhead

  Tuolla jossain muualla kyselin höyrynkehittimen putkesta. Peruskorjauksesta tuli niin kattava, että lopputulos sopii mielestäni itse tehtyihin työkaluihin.. kyseessä siis Kocoverk -höyrynkehitin jostain -60 -70 -luvun taitteesta. Toimii vähän öljylämmityskattilan tapaan ja sopii rakennustöissä sulatukseen ja autoharrastetöissä tietysti pesemiseen. Kierukka oli tullut tiensä päähän, siis tuommoinen:

  [​IMG]

  Päädyin ihan tavan 1/2" vesijohtoputkeen kun paine ei ole kuitenkaan kovin korkea (noin 10 bar kumpaakin puolta). Alkuperäisessä kierukassa on sisäkkäisiä aksiaalisia spiraaleita, ja semmoisessa rakenteessa on se lievästi epälooginen piirre, että joka toisella spiraalilla vesi menee kohti kuumempia palokaasuja ja joka toisella taas kohti savupiipun puolta. Tehokkaampi on sellainen, joka on koottu tasospiraaleista jolloin vesi virtaa aina kuumempia palokaasuja kohti. Esim Claytonin vehkeet ovat tietääkseni tällaisia. Taivutusta varten tein prässiin työkalun, jolla saa painettua mutkalle:

  [​IMG]

  Pumpata sai yhden jos toisenkin kerran, putkea on kaikkiaan 60 metriä: :odroll:

  [​IMG]

  Lopuksi lähtevää vettä varten vielä kiekura liekin ympärille, että saadaan lähtövesi mahdollisimman kuumaksi:

  [​IMG]

  Kierukkaelementit on liitetty toisiinsa kartioliittimillä niin että saa irrotettua ja korjattua jos tulee vuoto jonnekin.Tuommoinen kierukasta tuli. Tarkkasilmäiset erottavat blinipannusta tehdyn päätylevyn "tulistusspiraalin" toisessa päässä, tarkoituksena suojata tulipesän verhouspeltiä, on käynyt joskus aika kuumana::-?

  [​IMG]

  Lisäksi uusin vielä höyrykuvun ja venttiilistön. Mietin mistä saisin lämpömittarin, lämpötila on maksimissaan jotain 180 asteen luokkaa ja höyrykäyttöön tehdyt lämpömittarit ovat aika kalliita. Vastaus löytyi K-Marketin keittiötarvikeosastolta, digitaalinen uunilämpömittari 300 asteeseen saakka 19,90 eur:

  [​IMG]

  Tänään sitten koekäytettiin ja hyvin toimii, ei vuoda mistään. Koeponnistuksia tosin tein vähän joka välissä.. nyt saa lika kyytiä!

  [​IMG]
   
 15. juppeli

  juppeli 1st gear

  Jousenpuristimia, öljynsuodattimenavaimia, kytkimenkeskittimiä, "autonosturi" parista tuommosesta trukkipiikkimasiinasta :D Yleensä tulee keksittyä kaikenlaista kun kunnon työkalut on aina hukassa

  Olen jo vähän aikaa pähkäilly jos alkais väsäilemään kunnon autonosturia vaikka traktorin etukuormaajasta, tai sitten aivan kiintee ja traktorista hydrauliikka. Metalli vaan maksaa vielä 40% kanta-asiakasalennuksellakin niin helvetisti että ei kannata oikein tehdä enää mitään itse, kiinalaiset imee ilmeisesti kaiken metallin niin tuntuu täälä asti :( Ja en nyt tiedä saisko mitään sellasta aikaiseksi jonka alle uskaltaisi mennä ja ettei auto tuu heti alas katonrajasta
   
 16. overdrivw

  overdrivw 1st gear

  Tee puusta
   
 17. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  Hienot kiekurat on Juko tehnyt. Onko toi höyry hyvä minkä tyyppiseen puhdistukseen, siis mitä sillä aiot putsata? Kai sillä kaikki rasvat ja öljyt lähtee, mutta pureeko se johonkin pinttyneempäänkin shittiin?
   
 18. 4d sedan

  4d sedan Gearhead


  Menikös se sanonta niin että kyllä se puustakin kestää kun tekee tarpeeksi vahvan?
   
 19. juko7

  juko7 Gearhead

  Alusta- ja moottoripesuun ensisijaisesti.. höyryn kylläisyyttä voi säätää niin että on lähes tulistettua kuivaa höyryä, sopii sulatukseen ja pinttyneeseen jankkiin taikka sitten melkein vettä, sopii huuhteluun ym.. tuotekehityksessä seuraavaksi märkähiekkapuhallussuutin.

  Niin tuo siis vastaa lähinnä kuumavesi/höyrypainepesuria, saisihan sellaisia kaupastakin mutta kun tuo tuli halvalla saatua :poff:
   
 20. juko7

  juko7 Gearhead

  Kiinalaiset jalostaa ulkomailta ostettua rautaa silleen että siihen lisätään kuonaa, sinkkiä ja sahanpuruja ja sitten se myydään meille takaisin :odroll:
   

Kerro tästä muillekin!