Työkaluja made by myself

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja 63impala, 30.11.2003.

 1. brassi

  brassi 2nd gear

  Englanninpyörä

  Just kun kerkesin värkkäämään ittellenienglanninpyörän, niin kaveri kävi hallillani ja kertoi tehneensä kerralla 2 kpl, joista toinen myytävissä. Tais olla kolmen alarullan satsi, ja kitakin aika hulppea. Lupasin et vinkkaan josko olis semmoiselle tarvitsijoita. Hinta 600. Ja kaiken lisäksi kaveri osaa käyttää sitä. lupas antaa oppitunnin ja vinkkejä ostajalle. Paiskakkaa yyveetä tai 0407670409 jos kiinnostaa, annan yhteystiedot. Siksikin laitan tän viestin, koska en saanut ainuttakaan vastausta tarjolla olevista kun ilmoittelin haluni ostaa.
   
 2. juko7

  juko7 Gearhead

  Tynnyreitä jalostettu. tein tuommoiset raaka-aineensäilytystynnyrit, kannen puoliskoaukosta voi laittaa isompaa tavaraa ja levyjä sisään ja jäljelle jääneeseen kannenpuoliskoon tein erikokoisia reikiä tanko- ja putkitavaraa varten. Sivussa alhaalla aukko että pääsee pohjaankin käsiksi. Pyörät alle että on helppo liikutella ja vaahtomuovikerros pohjalla estää tavaroita liikkumasta; pystyyn laitetut raudat pysyvät pystyssä eivätkä luistele pohjaa pitkin -> helpompi ottaa tavaraa eikä ala näyttää risukasalta.

  Muovinen tulee puu- ja muovitavaralle ja peltitynnyri raudoille; peltiseen tuli lisäksi "kromi" -listat isoimpiin aukkoihin suojaamaan käsiä ja tuomaan tuning -vaikutelmaa:

  [​IMG][/url]
   
 3. julpero

  julpero 1st gear

 4. Juntti#

  Juntti# 1st gear

  tein sen itse ja säästin...eiku...
  http://www.youtube.com/watch?v=FaBhpma1dnM&feature=plcp
  Plasmana everlastin 80amppeerin malli konepolttimella, laakerijohteet, vesi nousee alapuolella olevasta säiliöstä paineilmalla pöytään, 3-akselinen ohjaus toteutettu askelmoottoreilla.
   
 5. estonian

  estonian 1st gear

  8)
   
 6. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Muokattu: 1.12.2017
 7. hara64

  hara64 1st gear

  kuvat 1 & 2
  vaihdelaatikko "pöytä"?
  3 & 4
  ulostyöntäjä?
  5 & 6
  ulosvetäjät
  7,8,9&10
  ???
  11
  liukuvasara?

  menikö edes sinnepäin
   
 8. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

  kuvat kun klikkaa isoks ni näkee ??? nuokin (teksti kuvan alla) :odroll:
   
 9. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  aivan kuten E.B.Ford mainitsi niin klikkaamalla kuvan suureksi kuvan alalaidassa on maininta rakkineen käyttötarkoituksesta .

  damperin ulosvetäjää ja rattityökalua lukuunottamatta kaikki vehjekset liittyvät 727 / 904 ja niihin perustuvien automaattilaatikoiden sekä 8 3/4 taka-akselien sielunelämään .

  kuvien I ja II pöytä on betonilattiaa parempi vaihtoehto .
  kuvien III ja IV härveli on lähinnä tehty hupimielessä mutta oikeasti tuon reverse servon jousi on niin jäykkä että jos servon mäntä pitää vaihtaa niin tuo vehjes on ihan näppärä .
  kuvan VII hökötyksen tapikat käyvät 8 3/4 poskilaakerin säätörillukkaan ja on tämä laite vääränkokoista ruuvitalttaa etevämpi laite ao säätötyöhön.
  kuvien VII ja IX reikäraudat varustettuna riittävän pitkällä putkella ovat oivalliset apuvälineet siinä vaiheessa kun pinionin mutteria vedetään momenttiin .
  kuvan X raudoilla voi painattaa pinion yoken irti mikäli se on tiukassa .
  kuvan XI liukuvasarat eivät ole ehkä oikeaoppisia mutta öljypumpun runko tai kuori tai mikä se nyt ikinä onkaan lähtee näillä hyvin irti .
   
 10. cdi

  cdi Gearhead

  Jarrurummun kuvista paistaa että viimeistelyyn on panostettu enempi kun yleensä näitä omia työkaluja tehdessä tavataan tehdä. 10 pistettä.
   
 11. Jupe

  Jupe Gearhead

  Täysin samaa mieltä edellisen kanssa. Yleensä omat työkalut tulee tehtyä juuri sillä tasolla että homman saa tehtyä heti just nyt. Joskus vain säästyisi monelta haavalta ja nirhaumalta sekä tulisi paljon vähemmän itkun sekaisia perkuleita kun tekisi työkalut kerralla kunnolla loppuun saakka.
   
 12. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  kiitokset cdi ja Jupe positiivisesta palautteesta. noiden vermeiden kohtuullisen siistiin ulkoasuun vaikutti lähinnä se että käytössä oli hyvät koneet millä tehdä ja se että niitä ei tehty tilanteen ollessa päällä. eli ei siis akuuttiiin tarpeeseen vaan suunnitellusti tietäen että 8 3/4 restaurointi tulee kohtapuoleen eteen (kesällä 2000).
  automaatti hilavitkuttimet on taas väsäilty lähinnä siitä syystä että kun harrastelee automaattien purkuosien myyntiä niin tarvitsee aina välillä purkaa osiksi projektilaatikoita.
   
 13. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  https://brakedrum.kuvat.fi/kuvat/KUVIA/Special+Tools/

  muutama taka-akseli härveli vielä lisää.

  kuvissa XII ja XIII yksinkertainen rautarakenne jotta 8 ja 3/4 pumpkin pysyy aloillaan. vedetään puupuristimilla tms kiinni tukevaan työtasoon.

  kuvissa XIV ja XV omatekoiseen massavasaraan liitettävä apulaippa jonka avulla voi "hakata" vetoakselit irti jos eivät käsivoimalla suostu tulemaan poies. näitä tosin vissiin myydään kaupoissakin .

  kuvissa XVI ja XVII 8 ja 3/4 lukkoyksikön restaurointiapurauta joka pysyy ruustukissa kiinni.
   
  Muokattu: 1.12.2017
 14. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead  viimeinen lisäys tähän asiaan.

  kuvien XX, XXI ja XXII metallipökkelöitten käyttötarkoitus- ja tapa selvinnee kuvista ja kuvateksteistä .

  about kymmenen vuotta sitten tarvikkeena myytävät rasvakupit olivat holoja elikkäs eivät pysyneet paikoillaan. tällä työkalulla pystyy levittämään rasvakupin helmaa siististi sellaiseen mittaan että se pysyy tiukasti paikoillaan.

  kuva XVIII https://brakedrum.kuvat.fi/kuvat/KUVIA/Special+Tools/kuva++XVIII.jpg

  kuva XIX https://brakedrum.kuvat.fi/kuvat/KUVIA/Special+Tools/kuva++XIX.jpg
   
  Muokattu: 1.12.2017
 15. -rs-

  -rs- 3rd gear

 16. zarppi

  zarppi 1st gear

  [​IMG]

  Tuli tehtyä tollainen sikkikone. Moottorina 12v, mönkijän vinssi(oli hyllyssä) suunnanvaihtajalla ja jalkapolkimella. Vielä pitäisi sorvata kaikki rissat.
   
 17. rodisko

  rodisko 1st gear

  Cooleri 'helppo'

  Tuskailin kun autotallissa ei ole vielä jääkaappia ja kehittelin ihan itse tällaisen ratkaisun... :D

  http://s1059.beta.photobucket.com/user/ ... sort=3&o=0

  Tuossahan voi soveltaa perusratkaisuna myös toisen maalitehtaan astiaa taikka hätätilassa auton pesua varten hankittu astiakin voidaan hyväksyä.

  Tähän vuodenaikaan astian täyttömateriaalia saa kohtuullisesti yleensä tallin ulko-oven läheisyydestä.

  Butjetti on nyt sellainen että coolerin sisältö voisi olla vähän vivahteikkaampi, mutta kyllä tuokin tuli pelastettua liialliselta jäähtymiseltä.

  Hyvää joulun odotusta kaikille!
   
 18. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Aika innovatiivinen ratkaisu.
   
 19. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

  ^^tollaset made ite työkalut on sitä parasta. aivan perseestä sellaiset leikkasin ja jyrsin 543 tuntia ja sitten sorvasin 90 tuntia ja viimeistelin ja sovitin ikuisuuden ja kattokaa näin kiltävä ja hieno tuli, mut ei raaski käyttää kun tää työkalun teko oli paljon tärkeämpää kuin työkalun käyttötarkoitus ja käyttö...
   
 20. laakkius

  laakkius Gearhead

  Moottoripukin joutu askartelee mieleisekseen, kun nää kaupan rimpulat ei oikein vakuuta...
  [​IMG]
   

Kerro tästä muillekin!