Työkaluja made by myself

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja 63impala, 30.11.2003.

 1. sbc350

  sbc350 Gearhead

  tässä huono kuva. tuo siis pysyy tossa paikallaan ja putki päälle:


  [​IMG]

  aika tarkka kohdasta ja muodosta että tulee hyvä jälki. ton tein huippulaitteistolla, eli mötikkä sorviin pyörimään ja rälläkällä lamellilla hiomalla :rotfl:
   
 2. julpero

  julpero 1st gear

  joo ite meenasin eka matkia tuota sun vempelettäs , mutta kekkasin että teen sen samaan tapaan kun nämä perinteiset käsitaivuttimet , eli erillinen luistin ja puoli pyeree tuo isompi lesti , sitten hytrauliikka sylinteri vivun päähän vääntämään , mutta sylinterin kiinnityspistettä pitää vaihtaa erikohtaan jos tekee 180 asteen mutkia koska ei yletä siitä samasta kohtaa

  sain tänään koulussa ne luistimet valmiiks , koot oli muistaakseni 18,20 22,28,34,38,45

  joo ja vielä jos löytäs ne putkien minimi R että paljoko kestää olla , huomenna meenasin piirustukset antaa tekijöille , onkohan jossian joku taulukko vai pitääkö ite yrittää arvata ?!!
   
 3. jny

  jny 1st gear

  kiitoksia selventävästä kuvasta,pitää heti töissä ruveta väsäämään sisätuurnaa.eikös minimi r ole halkaisija x 2,ainakin esitteistä olen niin katsellut.omassa taivuttimessa r=112
   
 4. amis

  amis 1st gear

  http://www.cbc.it/form_uni_ing.htm

  Tuas on yhden valmistajan taulukko lesteistä. Itellä oli ja on vieläkin rakentelun alla taivutin, samantyyppinen kun toi UNI42. Kulmavaihteen päällä lesti ja veto hihnoilla moottorilta kulmavaihteelle. Koekäytössä käytin 42,4x2,6 putkea, kaikki sujui niin kauan hyvin kun oli ekan taivutuksen aika, ehkä n. 5 astetta putki taipui ja sen jälkeen sanoi hampaat ratiritirallaa kulmavaihteessa, vaatii siis aika paljon voimaa, sekään kulmavaihde ei ollut mikään kaikkein heikoin. Nyt on projekti odottamassa aikaa uusien kulmavaihteen rattaiden sovituksille.
   
 5. julpero

  julpero 1st gear

  joo kiitos talukosta :) ! , itellä mielessä myös tuo että sähkömoottori olis vääntämistä varten , mutta taijnapa tehhä hydraulisesti , ja tuli semmonen este matkaan että ei oikeen aikuisopiskelijat kerkee mulle lestejä tekemään nii pitää tehhä ne jollain muulla tavalla eli sorvilla ja terät pitää ite tehhä pikateräksestä :D yhen 16mm lestin tein jo huomenna lisää ja sitten alkaakin työharjottelu nii jää tauolle
   
 6. amis

  amis 1st gear

  Omaan kötöstykseen tein ihan manuaalisorvilla lestin, vähitellen vaan alkoi hakemaan muotoa, tuli omasta mielestä yllättävänkin hyvä. Teränä oli ihan normi veitsiterä kovametallipalalla. Toista sivua syvemmälle ajettaessa joutu kääntämään terän ylösalaisin kun ei ollut kuin toisen kätinen pidin. :) CNC koneella tottakai käy helpommin ja paremmin tollasen lestin tekeminen, 4 tuntia muistaakseni tuli seisoskeltua sorvin ääressä uraa sorvatessa.
   
 7. -TH-

  -TH- Gearhead


  ei tarvia välttämättä tehä pikateräksestä muototerää lestiä varten...jos siis niin meinasit? sen lestin saa tehtyä helpomminkin ja just oikeen muotosen. tein itelle rototyyppisen työkalun tuohon hommaan, voin filmata sen jos on tarvista. teränä siinä on pieni vaihtopala. pienin putkikoko on 19mm. mitä tuolla voi tehä.
   
 8. julpero

  julpero 1st gear

  ota ihmeessä kuva syteemistä ku en oikeen vielä älynny ? tein jo kahella pikateräs terällä kahet lestit ja onnistuu ihan hyvin , ois kyllä parempi esim kovametallipala jonka hiois oikeeseen muotoon , pikateräksestä tein semmoset terät että hioin sen yhen r puolen ja käänsin kappaletta
   
 9. sbc350

  sbc350 Gearhead

  yks hyvä ja suht halpa konsti tehdä lesti on leikata esim 1mm pellistä laaserilla sopivia viipaleita mitkä yhteen pulttaamalla tulee pyöree ura 8) semmonen on halvempi teettää kuin ihan "oikea" lesti sorvauttaa
   
 10. jny

  jny 1st gear

  jes,nyt on taivutin valmis ja hyvin pelaa [​IMG] [/url]
   
 11. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

  aika pieni kuva ja silleen, ois voinu olla isompikin :wink:
   
 12. sbc350

  sbc350 Gearhead

  siisti 8)
   
 13. Multislayer

  Multislayer 3rd gear

  Hyvä mut en sanois halvaks. Laaserleikkureita kun ei ihan joka nyrkkipajalla ole niinkuin sorveja. Se on takuuvarmaa että leikkauttamisesta joutuu maksamaan firman hinnan mut sorvin voi löytää naapurin autotallista jos ei sitten itsellä ole. Kärkisorvillakin saa vähintään yhtä pyöreän kuin levyistä leikkaamalla jos vähän yrittää. Tietysti laaseroinnissa ei tarvitse sahata lestiä erikseen poikki.
   
 14. Hebster52

  Hebster52 3rd gear

  Piti tehdä hydrauliprässin kun muokkasin volkkaribussien etuolkia. Toimi loistavasti... :D

  [​IMG]
   
 15. mke77

  mke77 3rd gear

  mulkukal ainaskin suurenee kun "klikkaa" sitä kuvaa :eek: on muuten "jny" vissin mursu-mies kun tuntuu työ kalut olee sen painotteisia?

  hienoja kyl tosin ....aika äijä, varsi nainen "seppä"!!!
   
 16. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

  ei synny synnyttämättä, eikä peukalo keskellä kämmentä :wink:
   
 17. jny

  jny 1st gear

  kiitoksia kehuist.mersuhan mulla käyttöautona :oops: .mieli kyllä tekee niin prkleesti isojen poikien(jenkki) autoa,muttei oo vielä lompsa antanu myöten.
   
 18. Cheyenne

  Cheyenne 1st gear

  Kumma juttu...
  Mulla ei ole mersuun varaa... (Mutta ei kyllä haluakaan :rotfl: )
  No onneksi on Amerikkalaisia muutamia pihassa :D
   
 19. iji-69

  iji-69 1st gear

  Kopioin Fordin MT75-askin purku/kasaustyökalut.
  Noin 7 erilaista ulosvedintä/sisääntyönnintä.
  Kaveri ajaa rallisprinttiä Sierra Cosworth 4x4 autolla, joten työkaluille on ollut käyttöä... :(
   
 20. julpero

  julpero 1st gear

  jatkoin rojektia työharjottelussa uusia ideoita on keksitty tuohon taivutus tapaan mutta ehkä toteutan tuola omalla tavalla .... laittakaa kuvia kaikelaisista tämäntapaisista taivutus vehkeistä tai jotain ideoita lisää ?
   

Kerro tästä muillekin!