Työkaluja made by myself

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja 63impala, 30.11.2003.

  1. mahtisonni

    mahtisonni 1st gear

    planishing hammer. Oli virhe tehä molemmat päät puolipalloiksi, eli vaatii vielä muokkausta:
    [​IMG]

    Hiekkapuhalluspönttö maalia vailla:
    [​IMG]
     
  2. mke77

    mke77 Gearhead

    ......hieno kaappi......mutta kuten aina,"aina löytyy ihmisiä jotka tekevät ja sit löytyy ihmisiä jotka kylkevat perässä ja neuvovat..." :oops:

    mut toi puhallus kaapin ikkuna!! se on ihan turhan suuri!!! turhaan vaan maksat itses kipeeks kun käyt vaihtaa uuteen kun toi lasi on täynä kiveniskeemiä!! omaan kaappiin laitoin alkuperäsen tilaalle pleksin ja siihen 10*20cm ikkunan mistä kurkkia....näkee ihan niinku ennen vanhaankin mut lasin vaihto maksaa 2€....laitoin semmosta "ikkuna-ura listaa" ja reuna listaan on siipi ruuveilla kiinni joten lasi on nopee vaihtaa... 4-5 kappalaa kun saa tahkottuu puhtaaks saa lasin taas vaihtaa
     
  3. mahtisonni

    mahtisonni 1st gear

    Jaha. no katotaan miten lasin käy. Onneks himasta löyty tota lasinpätkää josta toiki ikkuna tehty ja siitä saa vielä leikattua ainakin 2 palaa. :)
    Mitä puhallusainetta tonne kannattas laittaa. pyssy on se bilteman pistevehe... varmaan jotain metallikuulaa.. ?
     
  4. mke77

    mke77 Gearhead

    itellä on ihan hiekkaa.....vuoden ollu käytössä(?) ja kolmeen kertaan vaihtanu hiekat, rupee meinaa"pölisemään" kun jauhautuu koko ajan hienommaks. "sain kaverilta 400l hiekkaa kun muuten olis menny "nummen täytteeks".....rauta/alumiini-oksiidi vois olla kova sana, eikös sitä saa bilteemasta?? lasi kuulat "jauhautuu hienoks turhan äkkii, jollet sit koko ajan puhalla "kevyt metallia"esim mäniä ja alu-kansia yms.

    onkos tuossa muuten joku "pöly-imuri" ja??? kannattaa laittaa joku "viskuri" imemään suurimmat pölyt pois...
     
  5. mahtisonni

    mahtisonni 1st gear

    joo, tiedän että imuri ois kätevä, sellasta ei kuitenkaan (vielä) ole. Ehkäpä ostan vanhan imurin jostain ja poraan tonne yläosaan sopivankokosen reiän johon imurinletku kiinni. Tai sitten jos esim toi teräskuula pölyttäs vähä vähemmän. mut jaksaako toi mun pikku pyssy ja kompura imee ja sylkee sitä kunnolla.. :S
     
  6. kime2

    kime2 Gearhead

    Mun mielestä tuossa Mahtimelasonninkin kaapissa on vielä liian pieni tuo ikkuna,mukava vaan katsella kun ei tarvitse tirkistellä ja varsinkin jos kaapilla on usean mittaista käyttäjää,kuten mun "keskoskaapiksi" nimetyllä tulee olemaan niin ei tarvi lyhyimmille puhaltajille laittaa korokkeita jalkojen alle :D

    Ja normilasihan on halpaa kuin saippua!
     
  7. mke77

    mke77 Gearhead

    :eek: meillä maksaa plid-palasaippua 0,32€/kpl.... missä noin halpaa ikkunalasia on :rotfl:
     
  8. kime2

    kime2 Gearhead

    Meillä varmaan hiukan enemmän,mut ikkunalasia on saanut ilmaseksi,käytettyä tosin mut se ei liene haitallista tälläisessä käytössä?
     
  9. -TH-

    -TH- Gearhead

    jos on enempi tiluksia tai kuteskin haluaa hyvän systeemin, niin tekeepi 200L tynnyristä selasen kiertolaitevehkeen, mikälie oikee nimi.... jossa poistoilma kiertää tynnyrissä pari "huonetta", eli kevyt pölumoska jää tynnyriin, ulos tuloo vaan poistoilma. poisto putki pitää olla reilunkokoinen, kiinalaisissa kaapeissa ei ole kummonen se tötterö. imurillakin voi homman hoitaa mutta imuri hajoaa nopsaan.

    ikkunalaseja saa AINA jostain poisvientihintaan, jossain kulmilla on aina remppa menossa, ja silloin hylkyruutuja löytyy. niistä ikkunaruuduista voi leikata myös hitsausmaskiin sen mustanlasin suojalasin...sekun yleensä on kipinää täysi ja näkymät sen mukaiset. lopuksi voi puiset kehykset polttaa vaikka pajan lämmityksessä.

    joo, minä oon köyhä, sen takia koitan kierrättää rompetta, säästö se on pienikin säästö, joskus säästö tulee enempikin ajasta kuin muusta. :rotfl:
     
  10. pantera

    pantera Double Gearhead

    ööh, en haluu olla ilonpilaaja mutta keskisellä oli asiallinen kaappi tarjouksessa 220e
    sama kokonen-näkonen on ikh'lla 400 ja risat
    kun kattelin kyläkaupassa sitä niin empä taida itte tehäkkään ja jos teen niin sitte siitä tulee ISO
     
  11. -TH-

    -TH- Gearhead


    juu, ei kaappia ehkä enää kannata ite pajottaa, muokkaa kiinalaista koteloa sen mitä tarviaa, lähinnä tuo tynnyrivehe on vaan siinä pölynpoistossa hyvä keksintö.
     
  12. MrRoadmaster

    MrRoadmaster 3rd gear

    Millaista lasia käytät?
    Tavallista ikkunalasia?
    Jos käytät tavallista ikkunalasia, niin Jpäästä saat halutessasi pari ruutua, ennenkuin lähtee kaatikselle.
     
  13. mahtisonni

    mahtisonni 1st gear

    Kiitos tarjouksesta. Katotaan nyt alkaako noita laseja menemään tossa kuinka paljon... Aika paljon tulee jpäässä pyörittyä kun koulua käyn siellä ja tuo pönttökin on siellä tehty. Elokuussa vasta pääsen omalla autolla liikkumaan niin jos siihen asti jaksat niitä pitää..?

    niin ja jos keskiseltä saakin 220 eurolla puhalluskaapin niin säästinhän mä tossa nyt ainakin sen 220e :D Ja postikulut :D
     
  14. MrRoadmaster

    MrRoadmaster 3rd gear

    No jätetään lasit nurkkiin pyörimään...
    Palaa asiaan loppu kesästä, jos on aihetta.
     
  15. jylhä

    jylhä 1st gear

  16. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Kyllä tuon puomin tuolla taljalla saa taipumaan varsin nopeasti.
     
  17. v 100

    v 100 1st gear

    Niin ja varmaan toi pystytolppa antautuu ensimmääseks jos ei tuu seinäki
    mukana.
     
  18. VesQ

    VesQ 1st gear

    Heh, tuossa asennossa varmaan tolppa kestää mutta jos sivulle kääntää niin saa kattoa että ei kaadu koko talli :lol: :D

    Itsellä tuollainen
    Puomi

    Jotain kuvia tuli napsittua kun rakentelin laakeroinnin tuohon päähän, mutta metrin menee lattian sisään vielä tuo putki ja ihan tukevan oloinen

    Tuo I palkki rupeaa joustamaan kun enemmän nostaa mutta kyllä sillä koneet ja laatikot vaihtelee ja jonkun 500kg kestää ihan ok nostella kärjestäkin ilman suuria huojumisia
     
  19. jylhä

    jylhä 1st gear

    Sori, mutta koeponnistettu ja kestää sen minkä tarvii! Jos katto on 2,5metrissä niin kovin kummoisia tukia ei pysty kiskon päälle tekemään, ja seinässä oleva palikka on myös maan/betonin sisällä jtn ei kaadu, elkee pelätkö. EDIT:pystypalkki ei ole kiinni seinässä mitenkään, jtn seinä ainakin jää pystyyn.
     
  20. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Käsimaski

    Oli lähiseudun kaupoista käsimaskit loppuneet, mutta onneksi oli laseja ja halpahallissa teflonpannuja:

    [​IMG]

    Se että kahva osoittaa vinoon lasiin nähden, on tarkoituksellista: otin pannun käteen ja nostin sen kasvojen eteen ja tuolla kulmalla vasen käsi sitä luontevimmin pitelee lasin ollessa vaakatasossa. Ergonomian huippu siis:

    [​IMG]
     

Kerro tästä muillekin!