Tyypillinen autoharrastaja

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja 400 cid, 5.3.2002.

  1. Lutra

    Lutra 1st gear

    harrasteautopurema vaarilta perittynä. 41v, Tällähetkellä kalju, partaa, hieman ylipainoa ja muutoinkin komea kuin mikä. Yllytyshulluuden puuskassa kättäpäälle sopimus ja puolimaratoni pitäisi syksyllä juosta, sohvanpohjalta lähtolaukaus meneillään ja lenkkarit pölyssä. Vanhempien lisäksi pesueessa kaksi tenavaa. Mun koulutus DI elektroniikasta. Inssi sähköautomaatiosta.

    Autona 67 pontiac firebird 400 gen1, joskin projekti jo olisko seitsemättä vuotta. Auto purettu aivan palasiksi, kunnostettu ja uusittu osa kerrallaan...aika- ja rahapula hidastaa rakentamista. Taidoissakin sanomista ja monta asiaa tullu harjoiteltua kantapäänkautta moneen kertaan. Isoja uhrauksi tullu tehtyä matkan varrella. Apuja muilta joutunut pyytämään useasti. Kasvamista harrasteautoiluun vaikeuksien ja voittojen kautta. Harrasteauto on lapsuuden haave jonka teen nöyrästi ihan itselleni, itsensä voittamista, pitkäjännitteisyyttä kasvattavaa hommaa kun nippeleistä auton kasaa.

    Poden kovaa ympäristötuskaa. Kestävä kehitys, kuinka sen liittää harrasteautoiluun? Elinkaariajattelu, harrasteauton valmistuksesta ajoon ja romutukseen. Jostain pitäisi löyyää faktaa ja numeroita.
     
  2. RockAnA

    RockAnA 2nd gear

    Ikää 32v, harrasteauto = käyttis, joka ensimmäinen omissa nimissä oleva auto. Samassa osoitteessa (vuokrahelevetissä) vaimo & 2,5v poika. Levylautasella aikas usein rock´n´roll eri muodoissaan
     
  3. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Aiheestahan tehtiin joitain aikoja sitten dippa(tms.)työ. Nyt en vaan keksi yhtään hakusanaa millä hakea, mutta se on minulla töissä kovalevyllä. Tosin ei se harrasteautoilua koskenut, mutta auton elinkaariajatus oli hyvin mukana.

    Mutta aiheeseen. Urospuolinen 39,62 v, yksi vaimo (alkuperäinen, ikää ei ole ilmeisesti korrektia mainita), yksi tytär (4 v). Kotoisin alunperin Vetelistä, nyt Laukaassa jo 14 v. Välissä kävin opiskelemassa Oulussa DI:ksi. Okt tuli rakenn(ut)ettua 2010, alakerrassa on yhden auton talli enkä tiedä jaksaako pihaan enää erillistä tehdä - voi olla että vuokraan jos tarvii lisää tilaa. Eipä tuo talokaan vielä ihan valmis ole... Töissä isohkossa kansainvälisessä metallialan yrityksessä T&K-hommissa kenraalimanagerina. Tykkään enempi ajamisesta ja pikku huoltohommista kuin varsinaisesta rakentelusta, eli en ole tosiharrastaja(tm). Autotkin on tullut ostettua "valmiina". Nykyinen kalusto näkyy tuossa allekirjoituksessa ja kuvia tuolla(paitsi chevystä ei vielä ole tullut otettua). Ja entisistä tuolla. Tulevia katsellaan mm. tuolta

    Nicki jäi elämään opiskeluajoita, Sleepparithan jo mainitsivat että "Pertti Kalevi saa ensin katsoa onko kuu juustoa vai kuttaperkaa", joten minua sitten opiskelukaverit kutsuivat Pertti K:ksi ja tuo välikirjain on nytkin käytössä mm. s-postiosoitteessa. Sukunimi siis alkaa jollain aivan muulla.
     
  4. Kylmä-Mika

    Kylmä-Mika 2nd gear

    33 vuotta ikää, vaimo ja 4 tytärtä joista nuorin 9 kk ikäinen. Talo maalla lammen rannassa ja pihassa 100 neliön halli, johon pitäisi ruveta värkkäämään hyvää nakerruspaikkaa. Autoina tällä hetkellä Dodge ram van 5,9 V8 vm 84 ja käyttiksenä Chevrolet Astro AWD Vortec vm 96.

    Kaksi koiraa, ja keväällä pitäisi ottaa kanoja ja kirjolohia kasvateiksi. Siinähän sitä näin alkuunsa :rotfl:
     
  5. jupe---

    jupe--- 1st gear

    25v metallimies, vaimo, lapsi, ok-talo, tällä hetkellä 1 jenkki, jolla ympäriämpäri vuoden ja joka paikkaan. Jenkkejä on ollut useita ja kaikilla on ajettu jatkuvasti, muttei sentään yhtäaikaa. En tiedä olenko "harrastaja", mulla vaan pitää olla se jenkki-v8-takaveto-fomoco -combinaatio jolla haluan ajaaaaaaa, eli käyttää enkä seisottaa. Perushuollot tehdään itse ja mihin en itse pysty niin tiedän helvetin pätevän nimeltä mainitsemattoman Jm-Garagen joka pystyy, ja on kivenheiton päässä.
     
  6. Maria

    Maria 1st gear

    Toi on niin totta :)
    "Porkkana" on aina hyvä olla ja varsinkin hyvin mielenkiintoinen sellainen.
     
  7. JnZm

    JnZm Gearhead

    Vuodet : 23
    Lapset : 0
    Vaimo : 0,25
    Ammatti : 0,75
    Autot : 1,25
    Talo : 0
    Eläimet : 0
     
  8. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    34v, aina tykänny vanhemmista autoista, täysin hurahtanu ukon tavattuaan, toka oma jenki menossa...
     
  9. Deltapete

    Deltapete 1st gear

    - Onhan tuo outoa, että vanhan karvahattu oldsin ovet klosahtaa mahtavasti kiinni , uudemman Chryslerin- "kaikilla mausteilla" ovien sulkemisääni on kuin japseissa, ilman "ison" auto tuntua!- Molemmat toosat viisimetrisiä kylläkin!

    ...ja niin asia,vaimo, kaksi lasta, koira, sitten kaksi jenkkiä,toisella ajellut vuodesta 1989+omakotitalo (maksettu)
    -Tärkeysjärjestys lapset ja vaimo ja koira= koti, sitten autot!
    ....ja syntynyt vuonna 1957, täytän joulukuussa 55 vuotta, jos jumala suo!
     
  10. gumppari

    gumppari 1st gear

    Ikää 25, avovaimo, kolme kissaa, yksi jenkki, pankin talo maalla jonka remontti kesken. Harrastuksina mainittakoon valokuvaus, talon remontoiminen ja pyöräily. Tällä hetkellä työtön, syksyllä toivottavasti opiskelemaan valokuvausta. Metallimies, ainakin suurimmaksi osaksi musamaun suhteen. En sinäänsä koe itseäni henkeen ja vereen jenkki harrastajaksi, vaikka pennusta asti on tullut jenkkien perään kuolattua ja omakin rotisko löytyy. Teen perushuollot itse ynnä muut ei niin vaativat hommat. Loput jätän suosiolla ammattilaisille. Ja muutama mutteri on löysällä, diagnoosi ei ole vielä täysin selvillä, mutta kaipa nuo kallonkutistajat sen aikanaan kertoo. Suhteellisen perusjannu, vaikka muut muuta väittää.. Kesää odottelen
     
  11. duster70blower

    duster70blower Gearhead

    Päivitetääs tätäkin..
    Muutama vuos tullu ikää lisää :eek: Harrasteautona vain yks Duster "lila" tulossa stroke koneella. Käyttiksenä Opel Vekkuli.
    Waemo osti pari vuotta sitte Dart SE -75. Käyttiksenä edelleen Almera.
     
  12. _NK_

    _NK_ 1st gear

    25Vee kääntyi juuri mittariin ja työkseni ruuvailen lentokoneita helikoptereita ja joskus satunnaisesti tulee rekkaakin ajeltua. Pentuja ei ole suunnitteilla vielä ainakaan vähään aikaan. Vuokralla majailen rivarikaksiossa... Harrasteautoina -80 Aspen, -87 Caprice ja -65 Kupla. Käyttiksenä BMW 530D -02. Noiden lisäksi tulee harrasteltua kelkkahommia kesällä ja talvella :D Ja jos kaikki sujuu hyvin niin kevään mittaan olis tarkoitus hankkia vanhempi jenkki...
     
  13. Muki

    Muki Gearhead

    Jaa, pitäisiköhän tähänkin ketjuun sanastella.

    Suunnilleen satakunta autoa arvatenkin lyhyempiä aikoja omistaneena, en ole koko touhusta juuri hurskaammaksi tullut. Innostun milloin mistäkin mutta turnauskestävyys projekteissa jäänyt heikonlaiseksi.

    Melko tarkkaan 19 vuoden harrastamisen jälkeen ymmärsin, että oikeastaan minun ei pidä harrastaa ensinkään. Sen sijaan näillä on mukava ajella, ihan alvariinsa. Kahdeksankymmentä on hyvä nopeus, ikä reilu puolet siitä.

    Taitaa olla niin että kaikkia merkkejä ja malleja Moskvitsh Elitestä Chrysler 300 C:hen on tullut omisteltua, mitkä kokonaan toiset sitten osittain. Autojahan ne, muutama ollut mieleen.

    Vantaalla vapaa-ajat, konttorissa työtuokiot. Naputtelen unix-sanoja näppäimistöllä - tosin harvenevasti. Uusioperhe, omia lapsia ei mutta vilskettä vuoroviikoittain.

    Ihan rehellisesti ei näissä autoissa nyt enää niin suuria intoilun aiheita, mutta ihmisiä, kaffittelu-jutustelua ja notkumista on kiva harrastaa. Kahdessa viimeksi mainitussa jotakuinkin "pro".
     
  14. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    81 ostin ekan harrasteauton. Mercury Comet 65. Brittejä, Sunbeam Arrow Hillman hunter 5 "isolohko" (2,3) vauxhallia, kunnes tajusin katsoa valoon.

    Erilaisia darteja( Swinger/ GT ) joitakin. -74 furyIII jonka myin mut ostin takas, tossahan se pihas on viäki. Aito isolohko. 400 cuin :D :D
     
  15. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Niijoo,,, pyöriä ollu swidusti :D
     
  16. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Niijoo. Putkiossina helsingissä pyörin valkosella dötsin ramilla :eek:
     
  17. xarper

    xarper Gearhead

    Toukokuussa täytän 22, töissä RAYllä pelinhoitajana, kolmas harrasteauto menossa (eka Caprice, toka Aspen ja nyt tuo Fairlane), tällähetkellä käyttiksenä -89 linttaomega siihen asti että foorti valmistuu (viimeeks ollut rekisterissä 96 tai 97). Yksin asustellu siitä hetkestä lähtien kun täytin 18, akkakin oli tossa parivuotta mutta ei ollut meant to last :l
    Capricen ostin reilu vuos sitten ja siitä asti ajelin tohon muutamakuukaus takaperin vielä täyspäiväsesti jenkeillä mutta piti Aspeni sit myydä pois et sai rahottaa tota foorti rojektia ni nyt pitää tollasella rottelolla ajella, onneks ees kumi palloo sillä!
    Foorti ois tavote olla liikenteessä ensmäisiä tuning suckseja varten
     
  18. OdeLa

    OdeLa 1st gear

    Ekaksi ajoin kaivinkonetta ja sitten metsäajokonetta, mutta ala-asteen alkaminen häiritsi hommia. Eka peltoauto vasta 11-vuotiaana, eka liikenteeseen rekisteröity auto 17-vuotiaana. Euromobilisti, jolla on yhteensä 13 ajoneuvoa, jos maatilan puutarhatontut, harmaa-Fergu ja Volvo BM lasketaan mukaan. Harrastusautot ovat vm. 50-75, eli kuskiansa vanhempia. Käyttiksenä ollut hyöttis, paku tai pikappi, jolla suhaan kolmen nukkumispaikan väliä 09-019 -alueella. Päivätyössä Helsingissä tiedottajana ja kouluttajana, palkanlaskijan mukaan 9. vuosi menossa. Kiinteistöalan yrittäjä, joka myös harrastaa n. 20 rakennuksen remppaamista.
    ...ja sit joku vielä ihmettelee, miksi olen sinkku :)
     
  19. loukusa91

    loukusa91 3rd gear

    22v. metsäkoneen kuljettaja. ekka auto joskus 13-14 vuotiaana. sen jälkeen olikin melkein 50 autoa, ne kun ennen ei maksaneet juuri mitään. eka jenkki 18v. se oli -83 gmc vandura, sitten oli vani G30 -94, sitten oli vani G20 -89. nykytilanne: vaimo, alle vuoden ikäinen poika. käyttöauto -03 farmari corolla, työauto -00 hilux, harrasteet -86 electra estate wagon, valmet 33 diesel-57, ja muuta sekalaista romua... asumme omakotitalossa, johon muutimme kevättalvella. talo on -75, joten talli on helvetin pieni, tehty 600 fiatille- ei buikki tuonne sovi :D buikki sinänsä leimakunnossa mut en oo leimannut kun ei varaa pitää kahta autoa tien päällä juuri nyt. laitoinkin lintan myyntiin juuri, mutta ajatuksena hankkia pelkkä jenkkiauton tekniikka, jopa isolohko, jota sopisi tuossakin tallissa laittamaan, ehkä sitten joskus voisi ostaa kohtuu kuntoisen rullaavan korin...
     

Kerro tästä muillekin!