Ukkoslinnun sähköistä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Timmo, 13.5.2009.

 1. Timmo

  Timmo 1st gear

  Tulipa hommattua heräteostoksena -89 Thunderbird. Onko kellään hajua seuraavien sähköongelmien aiheuttajista, noin niinkuin mallivikamielessä?

  - Cruise ei toimi, eikä myöskään ratissa oleva äänimerkin nappi
  - Kuskin automaattinen turvavyö ei toimi, vaan vastakappale on koko ajan ovi kiinni -asennossa
  - Bensamittari näyttää mitä milloinkin
  - Lämpömittari ei näytä mitään
  - Turvavyön merkkivalo palaa jatkuvasti
  - Bensapumppu on suht äänekäs?
   
 2. Tulilanka

  Tulilanka 3rd gear

 3. rasse

  rasse 1st gear

  -Tarkista äänimerkin rele, samaan on kytkettynä mm."speed control switch" (myös sulake HORN/HAZ kannattaa tarkistaa/ 20A)
  Alipainevuoto voi myös aiheuttaa toimimattomuuden...
  http://arrc.epnet.com/autoapp/9133/chil ... 86g57L.gif
  http://arrc.epnet.com/autoapp/9133/chil ... 84gd0L.gif

  -lämpömittarin piuha irti tai anturi viallinen. Piuhan kun laittaa runkoon niin pitäis näyttää "HOT" ja irti ollessaan "COLD"
  -Bensamittarilla voi olla maavika (ei saa kunnolla maita jolloin näyttää mitä sattuu). Pumppu kannattaa vaihtaa jos ääntää ihmeellisesti.(ei se toimiessaankaan ihan äänetön ole)
   
 4. kingrat

  kingrat Gearhead

  Lainaanpa topiccia, sorry :oops:

  meille tuli kanssa hommattua :pinup: käyttikseks -90 T-bird tossa maaliskuussa. Autossa on valo-ongelmaa, kun ajelee kymmenkunta minuuttia alkaa valot pätkiä. Eli pelaa hetken aikaa ja sitten kuuluu kojelaudan uumenista "naks" ja valot sammuu.....vähän ajan päästä taas "naks" ja valot syttyy jnejne.
  Onkohan siellä joku lämpörele? Jos on, saako niitä jostain uusia?

  Turvavyövika on meillä pelkääjän vyössä samanlainen, mutta vyövalo kyllä sammuu hetken kiiluttuaan, siihenkin olisi kiva jotain vinkkiä saada!

  Katselin finntbirdsin sivuja, mutta vaikuttaa niin hiljaisilta, että päätin minäkin tuoda ongelmani tänne, pahoittelen röyhkeyttäni :oops: :oops:

  GM-mies, kun pysyy mielellään tutuilla tantereilla.
   
 5. Timmo

  Timmo 1st gear

  Tutkin hieman. Tuo ensimmäinen kaaviokuva ei näytä siltä, mitä tässä autossa on. Cruisen vaijeri näyttäisi menevän läpiviennillä kuskin jalkatilaan lähelle käsijarrua, samoin jarrupolkimen alipaineletku menee käsijarrun mekanismin taakse auton sisällä.

  Sulakkeet on ehjät. Heiluttelin myös sitä mainittua relettä, nyt ainakin tööttö toimii mutta cruise on mykkä.

  Miten ratin nappuloiden toiminnan voisi tarkistaa, siellähän voi olla kontaktit rikki? Pitäisi olla tieto cruisen boksin sijainnista, johtojen väreistä jne.

  ---

  Lämpömittarin piuha oli irti, kun autoon oli laitettu tarvikemittari, joka sekään ei toiminut. Laitoin alkuperäisen piuhan anturiin paikalleen - ei vaikutusta. Samoin maadoittamalla anturin johto mittari ei värähdäkkään. Mittari on varmaan sökö? Tai sitten pitäisi mitata onko kontakti kunnossa mittariston ja anturin välillä, taas ne oikeat piuhat? Onko mittariston mittarit (lämpö ja bensa) jotenkin kimpassa?

  ---

  Pääseekö bensa-anturille/pumpulle käsiksi takapenkin alta, vai onko tankki pudotettava? Tankkasin jonkun litran bensaa, ja pumppu hiljeni hieman vaan kumea ääni sieltä kuuluu koko ajan.
   
 6. Justus_24

  Justus_24 1st gear

  ratin liukujohteiden kunnon tarkastus vois olla kova sana cruise-asiassa ?
   
 7. Ana67

  Ana67 Gearhead

  Oiskohan siellä mittariston takana jänniteregu joka on sipannu kun sekä bensa- että lämpömittari temppuilee...

  Bensapumpun saa hyvin paskaks ajamalla tankin liian tyhjäksi :soosoo: .

  Tosin eipä tuo oman Mustin pumppukaan mikään hiljanen oo, selvä ääni kuuluu sisälle/ulos ja kolmas kesä jo alkamassa samalla "äänellä" 8)
   
 8. arrakis

  arrakis 1st gear

  Vaikuttaahan se hiljaiselta, jos kaikki miettii samalla tavalla kuin te. Ihme tyyliä..."vaikuttaa hiljaiselta"... :x :-?

  Vastausten saaminen saattaa kestää finntbirdsillä vähän kauemmin, mutta sitä varmemmin saa oikeita neuvoja ja kokemuksia muilta vastaavien mallien omistajilta.

  Terveisin foorumin ylläpitäjä
   
 9. Ei siellä T-birdfoorumilla hiljaista ole :rotfl: sinne vaan.

  Ja tämä valojuttu on varmaan sama juttu kun on ollut jo tosi monella ja monessa eri kärryssä, itselläkin jo kahdessa. Ja täältäkin sekä muistaakseni Finntbirdseiltä löytyy tämä sama vastaus:

  Valoihin pitää laittaa relekytkentä siten että ohjausvirta tulee viikseltä, alkuperäisenä kaikki valojen virta menee viiksen kautta ja se vanhemmiten väsyy. Tarkemmat ohjeet löytynee hakutoiminnolla. :D
   
 10. kingrat

  kingrat Gearhead

  Tähän on pakko lisäkommentoida: Tuota automaattivyöjuttua joku siellä finntbirdsillä kysyi jossain ikivanhassa viestissä eikä siihen ollut viimeksi katsoessani tullut vastausta, eli kestää siis!
  Tämä oli yksi syy asiaa täällä ihmetellä!
  Ei kai sit ole tietoa täälläkään, pitänee selvittää tämä(kin) asia taas ihan itse.

  "Ja tämä valojuttu on varmaan sama juttu kun on ollut jo tosi monella ja monessa eri kärryssä, itselläkin jo kahdessa. Ja täältäkin sekä muistaakseni Finntbirdseiltä löytyy tämä sama vastaus:

  Valoihin pitää laittaa relekytkentä siten että ohjausvirta tulee viikseltä, alkuperäisenä kaikki valojen virta menee viiksen kautta ja se vanhemmiten väsyy. Tarkemmat ohjeet löytynee hakutoiminnolla. "


  Tämä kävi itselläkin mielessä, mutta ajattelin, josko kyseessä olisi joku "Fordismi" :rotfl: johon on olemassa joku muu(kin) ratkaisu. Releitystä siis kannattaa ruveta väsäämään, katsotaan miten ehditään (tai rouva käskyttää)
   
 11. Juu, ei ole erityinen Fordismi, paitsi jos sellaiseksi se todistetaan :lol: ! Hyvää onnea vaan sähköjen kanssa.

  Vöistä senverran että tuossa Mercuryssä näyttää olevan varoitusvalojen piuhat vaan katkottu pois sieltä lukosta ja silti syttyy ja sammuu ??? Tipussa ei mulla taida olla koko vöitten varoitusvaloa tai sit se on poistettu jotenkin (ei automaattivöitä kummassakaan siis)
   
 12. Timmo

  Timmo 1st gear

  Missä tuo automaattivyön tunnistin on ovessa? Apukuskin vyö toimii, vaikka oven saranapilarissa olevaa kytkin (luultavasti valon) ei ole paikallaan. Onko se jossain lukon yhteydessä oven sisällä?
   
 13. arrakis

  arrakis 1st gear

  Hiljaista on joo finntbirdsillä...ei ole tullut kuin 2 sivua vastauksia kolmessa päivässä... :-?
   

Kerro tästä muillekin!