Ultraäänipesu

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja nurto, 29.5.2016.

Tags:
 1. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  50X30X20CM 30 litraa 500e chinasta
   
 2. Karpov

  Karpov Gearhead

  Sillä jos peset rautakannen ja se rikkoontuu kun et osaa sitä pestä kuten ammattilaiset niin mites sitten suu pannaan? :poff:
   
 3. Jza

  Jza Gearhead

  Miten sä saat ultralla rautakannen pestyä rikki?
   
 4. Karpov

  Karpov Gearhead

  Aiemmin tässä ketjussa oli puhe että firmalla vastuu ja itse voisi sillä itse ostamallaan pesurilla osia rikkoa. Tämä olikin vähän sellanen sarkasmi että voiko sillä oikeasti mitään sellasta rikkoa mitä sillä tulis mieleen pestä.
   
 5. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Mietiskelin samaa, et onko firmoilla vakuutukset jos jostain hipostelu osasta lähtee keramiikat sisältä irti
  Vai onko se asiakkaan henkilökohtainen kyynel, kun marskin mersun hydrauliikan venttiilistö menee vituiksi

  Jostain lueskentelin, että kromiosia ei kannattaisi ultrata, kun jotkut menee mataksi, mutta onko ammatiksi ultraaville koulutusta jossa opetellaan tunnistamaan sellaiset kappaleet joita ei saa ultrata missään nimessä?

  Vai eroaako koti ultraaja ammattilaisesta vain koneen koossa ja merkissä
   
 6. RAL9005

  RAL9005 3rd gear

  Syy minkä takia Suomessa on lähes mahdotonta tarjota palvelua kannattavaasti pelkästään harrastajille. Tämän kaltaisten yritysten toimintasuunnitelma perustetaan teollisuuden töitä varten tai yhden yrityksen tarpeita kattamaan. Positiivista on aina jos harrastajia edes yritetään palvella toiminnan ohella ja annetaan asia jopa tiedoksi, että homma hoituu myös yksityiselle sektorille.

  Keskustelua ylläpitäneenä alan huomaamaan niitä syitä miksei yksityishenkilöitä perinteisesti pidetä kovinkaan arvokkaina asiakkaina teollisuuden alihankinta yrityksissä.
   
  Mikkis tykkää tästä.
 7. RAL9005

  RAL9005 3rd gear

  Käsittääkseni Suomessa vakuutus on yritykselle pakollinen. Vastuuvakuutus on se mikä korvaa aiheutuneet vauriot ja on tarpeen aloilla missä odottamattomasti voi aiheutua vahinkoa. Puunkaatajat usein ilmoittavat mainoksessaan vakuutusten olevan kunnossa.
   
  Mikkis tykkää tästä.
 8. RAL9005

  RAL9005 3rd gear

  Näin on. Tosin kuvittelemansa ryöstöhinnat kannattaa tarkastaa todellisiksi ennen narinaa hinnoista.
   
 9. chevyjussi

  chevyjussi 2nd gear

  Mitä etua ultraäänipesuri tuo kansien pesussa verrattuna kammiopesuriin?
   
 10. urho3

  urho3 Gearhead

  Onhan tuo ultraääni yliarvostettu juttu. Hörypesurilla saa normaali käyttö kannet puhtaaksi ja hyvässä pesuaineessa yön yli liottaa männätkin niin karsta oikein valahtaa irti. On minullakin joku 10l ultra ja joskus sitäkin käytän. Kaasuttimille esim hyvä.
   
 11. Karpov

  Karpov Gearhead

  Yksityisasiakas on siitä nykyään paska kun se yrittää olla asioista perillä ja nurkuu helposti hinnasta. Vielä kun maailma on nykyään internetin myötä auki niin monet erikoisemmat palvelut tulee kyseenalaistettua.

  Paras homma silti on suomessa autojen lastutus 400-600€... Mutta ei siitä tässä sen enempää.
   
 12. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Yksityisasiakas on siitä paska että se pyörii nettifoorumeilla kyselemässä jelppiä siihen autoonsa mikäköhän ois vikana, ja sitkun se lopulta vie sen kuitenki korjaamoon niin kyllä hän tietää mikä tässä on vikana, kun ne netissä kerto, elkee yrittäkö viilata linssiin.. :odroll:
   
  Mikkis ja caprice305 tykkäävät tästä.
 13. Karpov

  Karpov Gearhead

  No onneksi suurin osa korjaamoistakaan ei tiedä mitään ja vaihtelee osaa osan perään josko jotain löytys.
   
  three hundred, Nikuzai ja Vuppe tykkäävät tästä.
 14. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Tai kuumavesi painepesuriin.
   
 15. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Unohtamatta et lastutus taitaa olla laitonta, toisaalta kun jää kiinni niin pitäähän sitä olla pohja kassaa jolla rahoittaa sakot
   
 16. nurto

  nurto 1st gear

  Kiitos keskustelusta ja kommenteistanne

  Pääsääntöisesti meillä Sonicwashilla keskitytään vaativiin kohteisiin juurikin tuosta monien kirjoittamasta syystä: muutaman kympin kaasutinta ei välttämättä aina kannata alkaa puhdistamaan. Erityisesti jos lika on sellaista, että sen saa kotikonstein puhtaaksi. Tämän vuoksi yritämme pääsääntöisesti kohdistua isoihin teollisuuden pesuihin (on ollut mitä vain murskaimen suodattimista aina sorvattuihin akseleihin), mutta tietenkin mikään pienikään juttu ei jää huomiotta. Olipa tuossa syksyllä omakotitalon ilmanvaihdon suodattimen kotelo johon oli pinttynyt tupakkansavua vuosikymmeniä ja se saatiin puhtaaksi. Kiitos kun olette kiinnostuneita Sonicwashista ja jos voimme koska tahansa mitenkään auttaa, niin meille saa aina soittaa!

  Ohessa uusin valokuva, kun meille tuli 60kpl liittimiä, jotka piti saada kaikesta rasvasta niin puhtaaksi että voidaan laittaa samantien elintarvikelinjalle: [​IMG]
   
  three hundred tykkää tästä.
 17. chevytb02

  chevytb02 Gearhead

  Millä litkuilla peset uä-pesurissa. ja millasia pesu syklejä? Meillä töissä käytetään CC-Superia 2:10 seoksella kun pestään anilox teloja painoväristä ja vähän tiukemmilla seoksilla kun pestään koneiden osia. Meillä ei ole pesu palvelua muille, mielenkiinosta vaan kyselen. Joskus o0n pessy kaverin Lexuksen venakopan kannen ja imusarjan ku oli täynnä tatinaa huohotin kammioissa ja puhtaaks lähti mitä nyt alumiini vähän tummui.
   
  Muokattu: 6.5.2017
 18. nurto

  nurto 1st gear

  Ehkäpä yleisin meillä käytetty pesuaine on USF-3, mutta tuo pesuaine toki katsotaan aina pestävän materiaalin ja lian mukaan. Me käytämme FinnSonicin pesuaineita ja noudatamme valmistajan taulukkoa: https://www.finnsonic.com/tuotteet/getfile.php?file=299

  Pesuaikaa ja syklejä on vaikea julkilausua yksiselitteisesti. Olipa kerran sellainen tapaus, että kaivosmurskaimen suodattimia pestiin altaassa 5 x 1h, aina välissä nostettiin pois ja huuhdeltiin painepesurilla. Toki myös vaikuttaa pestävän osan muoto ja esim kaasutin on hyvä pestä lyhyinä sykleinä ja aina eri päin (vaikka mahtuisikin kokonaan pinnan alle).

  Toki ihan kaikkea me emme puhdista ja juuri jouduimme kieltäytymään kyselystä pestä isoja suodattimia, joissa fosforihappo on tukkinut reiät. Ongelmana on, että fosfori reagoi veden vedyn kanssa muodostaen fosfiinikaasua (tämä on erittäin myrkyllinen kaasu). Noin myrkyllisiin tapauksiin meillä ei ikävä kyllä ole välineistöä (=myrkkyjen talteenotto).
   
 19. chevytb02

  chevytb02 Gearhead

 20. jariha

  jariha Gearhead

  onko kellään vuokrata rokkesterille sopivaa pesuria? pitäs tuo "uus" kaprisen kaasari uittaa ennenkuin nakkaa paikalleen?? pesuaineet on itellä mutta ei konetta?

  pks alue, laita yyvee
   

Kerro tästä muillekin!