Ultraäänipesuri toimii oikeen hienosti .

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja purkki, 15.9.2014.

  1. purkki

    purkki 3rd gear

  2. Roju

    Roju 3rd gear

    Kuumesko se noin perkeleesti sielä koneessa?
     
  3. purkki

    purkki 3rd gear

    Juu :)
     
  4. Roju

    Roju 3rd gear

    Mullon itseasiassa melkein samanlainen. Ihmeen hyvä peli kaikille pikkujutuille.
     
  5. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

    Aika kuumaa pitää veden olla, että saa hehkutulpan tuohon kuntoon..
     
  6. purkki

    purkki 3rd gear

    Näin o juu :)
     
  7. Gutless

    Gutless Gearhead

    tekisitkö palveluksen ja pesaset vanhan kaasarin malliksi. Minulla on myöskin tuommoinen kampe ja tuntuu että vanhat kaasarit eivät puhdistu. Niissä on sellaista mustaa, pikistä liemua mikä ei irtoa. Eikä sen paremmin kivettymät ja muukaan sakka. Tuntuu jo että koko kone on tehoton. Kauhee sirinä ja vesi hieman poreilee. Mutta puhdasta ei vaan tule. Kone on sentään suomalainen Finnsonicin tekele. Pitäiskö sitä jotenkin säätää tai huoltaa, hmm....
     
  8. purkki

    purkki 3rd gear

  9. Jza

    Jza Double Gearhead

    Mihinköhän se edellinen viesti katosi...? No se ja sama, mutta edelleen kysyn että mikä on pesulämpötila ja pesuaine (hapan/emäs)?
    Noihan on aika tarkkoja noista, ja toki vanhemmiten värähtelijät väsyy ja teho laskee.
    Halpiksissa ei varmaan ole myöskään sweep -toimintoa, joka heijaa sitä taajuutta vähän ylös ja alas, että saa sitäkin kautta haettua parasta tulosta, mutta finnsonicin vehkeet on ainakin omaan kokemukseen perustuen olleet aika päteviä laitteita... Jos se tuntuu nipistelevän, kun tunkee sormen sinne veteen pesun aikana, niin pitäisi olla voimaa putsaa kovia esineitä. Joku kaasari pitäisi olla aika simppeli putsattava.
     
  10. Gutless

    Gutless Gearhead

    ei nipistele. On joskus tullut uitettua käsiäkin tuolla altaassa kun osia kääntelee ja ihmettelee tehottomuutta. Tuossa M15 mallissa ei käsittääkseni ole mitään turbo tai taajuuspyyhkäisy -toimintoja. Harmi sinänsä.

    Taitaa tulla kallis keikka jos tuon laatikon lähettäisi Lahteen rempattavaksi. Käytettynä tuon aikanaa hankin.

    Pesuainetta on ollut vaikka mitä. Suomen pesuainepalvelustakin olen hakenut jotain ultraan sopivaa metallien pesuainetta. Emäksistä muistaakseni. Pesupulverit pyykille ja konetiskiainekkin on testattu. Enemmän varmaan syö alumiinia kuin likaa :(

    Eikös tuo kavitaatio pitäisi pureksia likaa periaatteessa ilman vahvaa kemiaakin?
     
  11. Gutless

    Gutless Gearhead

    joo. Ei tule niin puhdasta kuin linkin videolla. Ei lähellekään. Tuohan on kuin uusi kaasutin. Tietty vähän riippuu materiaalistakin että miten happaman väriseksi jää se vanha valuseos mutta puhtaammaksi saisi tulla. Ja vesi on 60-70 asteista yleensä.
     
  12. CDV62

    CDV62 Gearhead

    Onko muuten kukaan rakennellyt itse tommosta pesuria? Olis pari jotain 100-300 litrasta rosteri laaria ylimääräisenä. Mistähän ton kokoluokan altaisiin sais tommosen utraääni värähtelijän ym. hilut kohtuu rahaan. lämmitys ei ole ongelma.

    Kai tolla sais lohkon vielä kertaluokkaa puhtaammaksi kun lipeässä pelkästään uittamalla?
     
  13. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    ^ Toi tuli minullakin mieleen. Sen verran selvitin että niitä äänipäitä ja kontrollibokseja saa ebaystä, ja niitä sais olla isommassa astiassa ilmeisesti useampiakin, tai siis astian alla tai sivulla jossain kun eivät näytä siltä että niitä vois heitellä esim kylpyammeeseen ja puskurin tms perään.
    Mielenkiintoinen ajatus kumminkin.
     
  14. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Värähtelyelementtien toiminnan voi testata pesemällä alumiinifoliota pitäis syntyä lyhyessä ajassa pieniä reikiä folioon
     
  15. purkki

    purkki 3rd gear

  16. Jza

    Jza Double Gearhead

    On.

    Kahdella 1.2 kilowatin värähtelijällä, jotka syöttävät rosterialtaan päistä. Sekä värähtelijät että genut otettiin entisen vibracleanin (nyk. Ritmacon) kautta. Pohjalle vastus termostaatteineen ja koko komeus eristettyyn boksiin ettei kaikki lämpö karkaa ja toisaalta ettei se helvetillinen sihinä ja vinkuna kuulu niin pahasti läpi.
    Tilavuutta muistaakseni vähän vajaat 300 litraa ja vastusten ja muiden suojelemiseksi oli altaaseen upotettava harva kori jonne sai ladattua mitä hyvänsä roinaa sisään. Korissa jalat, jonka alle lämpövastus jää.

    Ei ole pahakaan homma tehdä, mutta noita värähtelijöitä ei kyllä itse kovin helposti rakenna / viritä.

    Näppärä keksintö, jos tarttee vaikka kasa rasvaisia putkia pestä nopeasti myös sisäpuolelta (esim maalausta varten). Tai syyläri tai mitä vaan kummallista.

    Noi pesuaineet ja pestävä materiaali ovat tietty vähän haasteellisia. Laita hapan pesuaine, niin rosteri alkaa syöpymään ja laita emäksinen, niin se syö alsaa.. Viikoksi kun kaasarin sinne jättäisi, niin eipä taitaisi ylös nousta enää kuin teräsakselit ja kumiosat :lol:
     
  17. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Töissä tietämättömyyttämme pilasimme uudesta isosta muovimuotista fotoetsatun pinnan ultraäänipesurissa tuli täyteen sellasta kavitaatiojälkeä ei auttanu ku hiekkapuhaltaa koko pinta :lol:
     
  18. ilu100

    ilu100 Gearhead

    Mulla kokemusta Finnsonicin pesurista,mutta mallia teollisuus, 4:llä lähetteimellä.Tilavuus pesuun oli jotain 300l luokkaa eli kivan kokoinen kipale mahtui uimaan altaaseen.
    Pesuaineena oli Magnusspray,mikä oli rasvanpoistoon tarkoitettu liemi.
    Pestiin laivojen intercoolereita (putkivaihdin jäähdytysrivoilla)ja tuli erittäin puhtaita vaikka olivat mustana paskasta.
     
  19. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Osaako joku sanoa missä hintaluokassa suurinpirtein mennään kun itse tekee jos on jo rosteri säiliö? Saattais olla n.100l säiliö saatavilla, vaan tulee tarvittua todella harvoin, niin pistää miettimään kannattavuutta?
     
  20. Gutless

    Gutless Gearhead

    tuskin tarttee pesuainetta mukaan laittaa tuohon alumiinifoliotestiin? Pitää tehdä tuo testi ehdottomasti. Muuta diagnostiikkaa tuskin pystyy maallikko tekemään? Auttaako jos on skooppi käytettävissä?
     

Kerro tästä muillekin!