Umpion haljenneen lasin korjaus.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja nikso, 14.3.2012.

  1. nikso

    nikso 3rd gear

    Hoi!

    Probleema on seuraavanlainen: omistan 1994 vuosmallisen Pontiac Grand Prixin, jossa on erillisumpioin toteutetut ajovalot. Pitkien valojen umpioiden lasit ovat molemmin puolin halkeilleet, mutta eivät kuitenkaan hajalla. Näitä kyseisiä Boschin umpioita ei ainakaan South West Traden mukaan valmisteta eikä vastaavia ole tullut missään vastaan, joten omatoiminen korjaaminen alkaa vaikuttaa ainoalta vaihtoehdolta, jos auton haluaa leimalle saattaa.

    Eli, miten umpioiden halkeilleet lasit kannattaa pelastaa? Ilmeisesti halkeamat eivät katsastusta haittaa, jos valot toimivat muuten normaalisti? Kannattaako putsata ja vetää jotain lämpöä kestävää pikaliimaa halkeamiin?
     
  2. hara64

    hara64 1st gear

    onko ulommissa(ajovalo) umpioissa pitkänvalon ominaisuutta?
    jos on, niin ota niistä sisemmistä umpioista lampunjohdot irti ja vaikka teippaa umpeen ne lasit leiman ajaksi.
    leiman jälkeen johdot kiinni ja teipit pois ja eikun kovaa ajoa :lol:
     
  3. testaaja

    testaaja Gearhead

  4. nikso

    nikso 3rd gear

  5. Minimies

    Minimies 3rd gear

  6. overdrivw

    overdrivw 1st gear

    Jos lasiumpiot kyseessä, joissa ulkopinta sileä niin sopivalla kirkkaalla teipillä ja lämpöpuhaltimella saa tiukkaan niippuun eikä mene halkeamasta vesi. Tällaisella korjauksella menty jo varmaan neljä vuotta, vaikka uudetkin umpiot olis hyllyssä :odroll: Toki ensin puhdistat pilluntarkasti halkeaman ja ympäristön.
     
  7. sbf

    sbf Gearhead

    muistaakseni nippelit.fi tepolta löytyy noita umpioita.
     

Kerro tästä muillekin!