Us-parts ja Suomi on suurien etäisyyksien maa (ajallisesti)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Harri S, 19.9.2012.

  1. xarper

    xarper Gearhead

    Re: Us-parts ja Suomi on suurien etäisyyksien maa (ajallises

    TradeParts on aina palvellu itteeni hyvin, en oo muita suomalaisia puljuja käyttäny varmaan vuoteen kun sieltä saa todella hyvää palvelua ja tavarakin tulee nopeasti.
     
  2. Hai

    Hai Double Gearhead

    Re: Us-parts ja Suomi on suurien etäisyyksien maa (ajallises

    Logiikka on niin yksinkertainen, että liike ei voi tilata joltain ebay myyjältä tavaraa koska.:
    -Jos kerran hintataso on liki sama, niin se pitää tukkurilta saada sen liikkeen katteen verran halvemmalla. Muutenhan tilaisit heti itse.
    -Liike kerää suurempaa nippua tukkurilta, joka toimitetaan kerralla ja saadaan rahdit kohdalleen. Kun myynnit pienenee, nipun kerääminen venyy ja aikaa kuluu. Muistan kun seurasin RP:n alkuaikoja (2004-2008), miten hyvät vuodet (harrastajat rahoissaan ja tilausta oli)oli ja tavaraa tuli vähintään kahdesta paikasta kuutiokaupalla joka viikko.
    -Ebayn myyjät on vähintään ihan yhtä sekalaista sakkia kuin tämä OD:n väki. Liike on Suomessa kuluttajan suojavastuussa ja siksi toimittajan pitää olla luotettava ja takuukanava selvä ja mielellään jo ponnistettu.

    Ebay tilaajille vois heittää vastakyssärin, että kuinka moni on tehnyt palautuksen Suomesta? Jatkokyssäri, onko joku saanut vahinkonsa katettua?

    Viimeiseen kyssäriin vastaan, että tilaan itse liikkeen, tukkurin ja ebayn kautta. Mutta tiedostan kaikkien noiden rajoitteet.
     
  3. Zapp Brannigan

    Zapp Brannigan 3rd gear

    Re: Us-parts ja Suomi on suurien etäisyyksien maa (ajallises

    Itselläni on toiminut sekä kotimaiset toimittajat että Ebay varsin mallikkaasti, puuta koputtaen.

    Kerran tilasin termarin -99 camaroon ja ihan oikea termari tuli, mutta eri lämpöinen kun mitä olin tilannut. Reklamoin myyjälle ja hän lupasi lähettää oikean lämpöisen ja maksetun palautuskuoren jossa voi lähettää vanhan takaisin. Uusi termari tuli postissa, mutta ilman palautuskuorta. Tiedustelin myyjältä miksei palautuskuorta ollut ja vastaus oli että postimaksut ovat niin suuret. Lopputuloksena oli siis että molemmat termarit jäivät minulle, vaikka maksoin vain yhden. Ihan asiallinen toiminta minusta.

    Tämä siis vastauksena tuohon Ebay tilaukseen.
     
  4. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    Re: Us-parts ja Suomi on suurien etäisyyksien maa (ajallises

    ebaylta ei oo vika tikkejä osunut,rockilta tuli syyläri jonka vantaalla rikkoivat,spostilla lähetin kuvat ja vartin päästä ilmoittivat otanko rahat vai uuden syylärin,otin syylärin ja tuli parissa päivässä suomeen,nyt ostin scannerin usasta,pikku vika,lähetin takuuseen usaan,eli hommat toimii,suomi taas esim uusi laturi rikki(jännitteensäädin)olisi pitänyt lähettää suomen takuu korjaamoon jossa penkitetään onko rikki,aikaa olisi mennyt kk verran,ostinpa suoraan uuden säätimen ja vaihdoin ja homma ok,enemmän tökkii suomessa ikävä kyllä.
     
  5. Hai

    Hai Double Gearhead

    Re: Us-parts ja Suomi on suurien etäisyyksien maa (ajallises

    Moottorilohkon laturitapauksesta vois todeta, että myyjäliike on toiminut kuten kuluttajan ja heidän oikeuksia loukkaamatta voidaan toimia.
    Se, että onko valittu toimintatapa joustavaa on ihan toinen juttu.
    Joustavaa tuossa tilanteessa olisi ollut toimittaa asiakkaalle uusi laturi ja pyytää viallinen asiakaspalautuksena. Edellyttäen, että on mitä lähettää.
     
  6. Substitute

    Substitute Gearhead

    Re: Us-parts ja Suomi on suurien etäisyyksien maa (ajallises

    Kyllä nuo suomalaiset varaosaliikkeet on vaan hyviä olla olemassa. Hämmästyin suuresti kun kyselin Hartolasta käytettyä vetoakselia väliaikakorjaukseen kuitenkin kohtalaisen harvinaiseen '94 Chrysleriin, oletin että uuden saaminen viipyy kuitenkin joitain viikkoja vaikka mistä tilaisi ja vanhalla ei uskaltanut ajaa kun huomasin miten väljä se oli.

    Koskinen kysyi että mikset uutta tehdaskorjattua ostaisi, saan sen huomiselle ja ei edes maksa paljoa? Hinta oli sama kuin mitä jenkeistä tilaamalla olisi tullut maksamaan. Tottakai otin uuden, homma toimi kuin junan vessa.
     
  7. rb

    rb Double Gearhead

    Re: Us-parts ja Suomi on suurien etäisyyksien maa (ajallises

    Samaa mieltä.

    Siinä kohtaa kun käyttövessa hajoaa duunin pihaan niin on helppo käydä hakemassa tarvittava varaosa vauhtiputkasta ja jatkaa ajamista sensijaan, että sitä osaa alettaisiin tilaamaan jostain netin välityksellä ja kaksi ensimmäistä lähetystä menisi päin helvettiä!!!

    Noissakin tapauksissa jos osa on väärä tai siinä on jotain muuta häikkää, on helppo mennä vauhtiputkan tiskille kiukuttelemaan, (mä tunnen teidän johtajan ja vaadin nyt palvelua :poff: )kun koettaa sähköpostilla kiukutella toiselle puolelle maapalloa..
     
  8. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Re: Us-parts ja Suomi on suurien etäisyyksien maa (ajallises

    Ei ole minulla pahaa sanottavaa Partsista, Tuumacidistä tai SWT:stä. Kaikkia olen käyttänyt ja muutama reklamaatio ollut. Kaikkien kanssa asiat hoituneet ihan hyvin.
    Täälläkin kun seuraa kirjoittelua niin aina en ole vakuuttunut tietääköhän harrastaja itsekään mitä haluaa.

    Kun isompaa remppaa tekee niin käsi sydämelle, moniko on tehnyt osanumeroiden tarkkuudella vaikkapa tarjouspyynnöt, vaatinut tarjouspyyntöön toimitusajat, miten olette pyytäneet vastaavat osat jos juuri haluttua ei ole saatavilla. Miten olette ilmoittaneet maksavanne osat? Toimitustapa? jne... jne...

    Olisi kiva kuulla vaikkapa millaisia koneremppa osakyselyjä firmat saa.
    "...joo tota paljo maksaa pikkulohko sevyyn konerempan osat?"

    Täälläkin väki kyselee vastaavia asioita ja suurimman osan tiedosta = arvioista saa suoraan netistä kun käy koneistamon sivulla ja osafirman sivulla.

    Paskaa palvelua firmoilta en hyväksy, mutta kyllä meissä harrastajissakin on monenlaista tekijää.
     
  9. DX

    DX Double Gearhead

    Re: Us-parts ja Suomi on suurien etäisyyksien maa (ajallises

    Edelleen ostan kaiken ameriikankinroinan suomesta, mieluiten paikallisista puljuista,
    kyllä siitä ilosta haluaa vähän maksaakin, että joku ottaa suurehkon taloudellisen riskin varastoimalla mun osiani määrättömän ajan etukäteen,
    että saisin oikean ja ehjän osan suhteellisen nopeasti tarvitessani.

    Kalliimmassa roinassa toki on suorastaan pakko käyttää järkiä ja laittaa puntariin hinta ja mm. mahdolliset takuuongelmat,
    eip huvita tonnikaupalla yhdestä osasta maksaa "ylimääräiselle" välikädelle katetta vaikka sisältääkin jonninmoisen ostajan turvan,
    mulla vaan ei ole ollut tarvetta moiselle.
     
  10. C-barge

    C-barge Gearhead

    Re: Us-parts ja Suomi on suurien etäisyyksien maa (ajallises

    Jokainen amerikkalaisen kanssa touhunut tietänee et ne ovat luotettavuudeltaan samassa sarjassa etelä-eurooppalaisten kanssa. Eli katteettomia lupauksia annetaan mieluusti jotta saadaan kauppa tehtyä. Ja se luotettavuus jatkuu ketjussa alaspäin, et kun täkäläinen toimittaja kysyy tukkurilta jotain kamaa mitä ei oo hyllyssä, niin se kysyy taas omalta toimittajaltaan et kauanko kestää ja saa vastauksen joka joko pitää paikkaansa tai sitten ei. Aikamoinen meedio pitää olla et pystyy toisten lupauksien takana seisomaan.
     
  11. rb

    rb Double Gearhead

    Re: Us-parts ja Suomi on suurien etäisyyksien maa (ajallises

    Iso maa, isot toleranssit.

    Ihan sama puhutaanko viereisestä idästä vai kauempana olevasta lännestä...
     
  12. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    Re: Us-parts ja Suomi on suurien etäisyyksien maa (ajallises

    sepä siinä onkin et toiset ajaa jenkeillä ja toiset pitää talleissa,itsellä kun on 120 km päivä työmatkaa ei oikein kk jouda oottelee,sama alkaa olla näköjään joka osassa,pitää auto korjata nykyään kesälomalla.
     
  13. impala67

    impala67 Double Gearhead

    Re: Us-parts ja Suomi on suurien etäisyyksien maa (ajallises

    tämä on mielestäni suurin ero kotimaisten kauppojen kanssa, amerikoissa pelkäävät niin kuallakseen huonoa mainetta tai palautetta että vaikka persnetolla mielummin lähettävät saman tavaran heti uudelleen- kunhan asiakas on tyytyväinen eikä rutise- se on tärkeintä!

    suomessa saa kuittien ja takuulappusten kanssa todistaa ja ITSE toimittaa rikkoutuneen tavaran, oli suuri tai pieni- jonnekin koontipisteeseen jossa hajonneet kiinaryönät testataan. siis tämä koskee kaikkea tavaraa, erityisesti elektroniikan tapaista romua.

    mielestäni tämä osittain on sitä ärsyttävää saksalaismallista ylitehokkuutta ja pikkutarkkuutta jota suomessa harrastetaan firmojen asiakas"palveluissa". siksi onkin mukava asioida juuri niissä puljuissa joissa äijät sanoo heti että tuo takaisin niin vaihdellaan eikä nyplätä kuittien ja todisteiden kanssa.
     
  14. fury poika

    fury poika 3rd gear

    Re: Us-parts ja Suomi on suurien etäisyyksien maa (ajallises

    Joo kyllä esim auton myyn sille joka on lompakon kanssa auton vieressä, ku sille joka yrittää soittaa.
     
  15. buickki

    buickki 1st gear

    Re: Us-parts ja Suomi on suurien etäisyyksien maa (ajallises

    Morjesta kanssa harrastajat! Luin Tuon Eka postauksen nii sitte ei vaikka kuinka aattelis nii ei..Eli helsingin pojat hypäkkää autoon turkuun tunti ei tulis mieleenkään tilata tunnin päästä jos kiire. Nyt jotaki rotia me köyhät pohjanmaalaiset käyään päiväseltään hki trku oulu no heh 2 päivää ku 9h lepo Eli nyt haukutte väärää puuta ja menkää itseenne tässä asiassa.Jotaki varmasti tämä vihastuttaa/naurattaa.
     
  16. buickki

    buickki 1st gear

    Re: Us-parts ja Suomi on suurien etäisyyksien maa (ajallises

    Ja Vielä us partsista Toimii jos jotaki luvataan se myös tulee 70 455 buicin ö pumpun tiivariki suoraan lentona postilaatikkoon chicagosta... kaks konetta ostanu osina ei muuta ku pani viis tonttua tiskiin ja purki rullakon lähti talliin kasaileen. Missään muualla en oo saanu puhelimesa niin hyvää palvelua. Pitäs varmaan kahveella käyä joskus on vaan tuo 600km herttoniemeen nii käykää pojat vaikka hummerilla turus saatte osat..
     
  17. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Re: Us-parts ja Suomi on suurien etäisyyksien maa (ajallises

    Aina tulee yllätyksenä nämä partsin mollaamiset,kymmeniä tilauksia takana ja jos joku viivästyy niin se oon ollu minä kun ei aina saa aikaseks hakea heti postista kun on tavara tullu...Vertailun vuoks trade parts,yhden osan olen tilannu mut ei ole vielä tullu,eihän toi ole ollu matkalla vasta kun vuodesta 2010. Alkuun soittelin pari kertaa kuukauden välein,aina luvattiin kuukausi lisää ja kertaakaan ei oltu sieltä päin yhteydessä. Partsin Tuomas on hyvä jätkä.
     
  18. fury poika

    fury poika 3rd gear

    Re: Us-parts ja Suomi on suurien etäisyyksien maa (ajallises

    Tuomakselle 10 pistettä. Sähköpostilla hoituu hienosti tilaukset.
     
  19. Jampe_

    Jampe_ Gearhead

    Re: Us-parts ja Suomi on suurien etäisyyksien maa (ajallises

    Jep ei ole mullakaan mitään valittamista ollut sähköpostilla tilaamisessa eikä kyllä paikanpäällä käydessänikään. Joskus kyllä hinnat yllättänyt, positiivisesti.
     
  20. xarper

    xarper Gearhead

    Re: Us-parts ja Suomi on suurien etäisyyksien maa (ajallises

    Tänään tuli puhelimitse tilattu TradePartsilta taassiinsa osia, lupasit että Torstaiks on täällä ja en kyllä eppäile hetkeäkään.
     

Kerro tästä muillekin!