Us-parts verkkokauppa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja rade, 4.3.2021.

 1. juko7

  juko7 Double Gearhead

  ^aivan, osittain väärä vastaus minulta. Eli noin kuten S. S sanoi
   
 2. simeoni

  simeoni Gearhead

  Noo joku väitti ettei suomen voluumeilla saa jenkeiltä kummoisia tukkuhintoja vs. rokkiauton hinnat. No kuten sanoin, en ole autoalalla joten en tiedä yhtään millä hintaa tänne saa mitäkin.
  Edit: Us-parts finn-am tekee tasaista 2% voittoa joten ihan hirveistä katteista ei voida puhua tai sitten on todella taitava kirjanpitäjä.
   
  Muokattu: 6.3.2021
 3. JAMANT

  JAMANT Double Gearhead

  Suomen volyymit on kärpäsen kusi johonkin jenkkkeihin verrattuna. Helppo saada ote toteutuneista kaupoista, tee yksi RA:n tilaus ja tee tunnin päästä uusi tilaus, jonka voi sitten vaikka perua, tilausnumero tokasta tilauksesta miinus eka tilausnumero = montako kauppaa ne teki tunnissa... Aika monta, kun sen tekee heidän primetime aikaan... Voi olla aika montakin vaikka tekis mmeidän primetime aikaan...
   
  MansenJamppa ja Blower Camino tykkäävät tästä.
 4. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  On se jotakin, että näiden osia on täällä hyllyssä. Kolkytkolme ja viiskytviisvuotiaat käyttikseni ovat olleet suht helposti varaositettavia vrt jonkun muun maalaiset ajokit, joiden varaosia ei välttämättä uusina noilla vuosilla enää saa. Mut kyllä se pistää nuukuuttaan melkein aina katsomaan, millä rahaa kalikka tulisi meren takaa. Monesti ei kannata, koska paikallinen on halvempi. Joskus taas toisinpäin!
   
 5. GBS

  GBS 2nd gear

  Ei paljoo oo an liittimistä fotoja ja haulla melkoisen hankalaa löytää. Toivotaan et paranee.
   
 6. CCZ28

  CCZ28 Gearhead

  Jos tarkoitat tätä, liikevoitto 2% mikä näkyy tässä- Us-Parts Finn-Am Oy - Yleiskuva | Suomen Asiakastieto Oy
  Niin tuo 2% ei taida kertoa sitä mitä tiliä ne tekee.
   
 7. simeoni

  simeoni Gearhead

  Jaa, no en tiedä mitä kikkailua harrastetaan mutta yleensä tilinpäätös kertoo sen minkälaista tiliä firma tekee ja liikevoitto % kertoo katteista, ei suoraan tietenkään mutta kuitenkin.
   
 8. jakulepi

  jakulepi Double Gearhead

  No eipä noita lukuja kannata liikaa yrittää tulkita. US Partsilla tuntuu liiketoiminta olevan vakaalla pohjalla vuodesta toiseen. Tulosprosentti on mitä on, mutta pitää muistaa että heillä on kilpailijanaan Amerikan vauhtikaupat josta jengi tilaa suoraan.

  Omavaraisuusasteesta voi pikkuisen päätellä, miten kassa voi. Yleensä 30% on tyydyttävällä levelillä, jolloin firma pärjää suht hyvin omarahoitteisesti omillaan vaikka tulisi hetkellisesti ankeitakin aikoja. (Koronakriisi asia erikseen)
  Tuollainen around 50% on todella erinomainen omavaraisuusaste noinkin isoa liikevaihtoa ja henkilöstöä pyörittävälle puodille.
   
 9. simeoni

  simeoni Gearhead

  Juuri näin, se raha on tehty jo ajat sitten, 39 vuotta toiminut. Jokainen on vapaa yrittämään, siitä vaan pistämään 24 miljoonan bisnes pystyyn, työllistämään 60 ihmistä ja rokkiauton hinnoilla.
   
  isalmela tykkää tästä.
 10. Procharged Vette

  Procharged Vette 2nd gear

  Aina olen ollut sitä mieltä että ensisijaisesti ostaisin kotimaisesta kaupasta. Vielä ei ole onnistunut ja odottanut olen yli 20 vuotta. Yleisimmät huoltovaraosat kyllä löytyy hyllystä, mutta eihän se riitä. Heti kun alkaa rakentelemaan ja virittelemään, on pakko kääntyä Amerikan nettikauppojen suuntaan. Pari esimerkkiä: syksyllä soitin Partsiin ja halusin ostaa GM 10- pulttisen 8,5" akseliin tasauspyörästön. Myyjä sanoi puhelimessa selvittävänsä asiaa ja soittaa takaisin, otti minun numeron muttei ikinä soittanut. Muutama viikko sitten kysyin Chevy BB öljypohjan tiivistettä, ei ollut ja odotusaika epämääräinen. Sanoin myyjälle että rokkiautosta saan jopa 5 päivässä. Hän myönsi että rokkiauto on kova sana nykyään ja myönsi myös että tällä saralla heillä on kehitettävää.
  Itse en kaipaa muuta kuin nopeaa toimitusta lentorahtina silloin kun kiire on kova, eikä haittaa vaikka maksaa enemmän kuin rokauton tilaus. Ei mulla ainakaan hermo kestä kun paikat on levällään ja homma tyssää, sitten pitäisi odottaa yhtä osaa viikkotolkulla.
   
  Gary Grand, Vermilion ja simeoni tykkäävät tästä.
 11. speedy

  speedy Double Gearhead

  Lukee siinä etusivulla, että homma kesken vielä, eli kyllä ne sieltä ...
   
 12. f34

  f34 Double Gearhead

  Tuo 2% on varmaan käyttökate.
  Käyttökatteen olisi hyvä olla yli5% jotta voisi kehittää ja investoida
  Karkeasti ottaen myyntihinnasta vähennetään tavaran ostohinta ja muuttuvat kulut, esim. tuntipalkat yms. niin saadaan myyntikate.
  Myyntikatteesta vähennetään kiinteät kulut esim. kuukausipalkat, vuokrat yms. Näitten jälkeen jää tuo käyttökate.
   
 13. jakulepi

  jakulepi Double Gearhead

  Olennaista tässäkin on myös se vakaa kassa.

  US Partsilla tuskin on sellaisen mittakaavan investointitarpeita, että isoja rahoituskysymyksiä pitäisi esittää. Vakaa asema Suomen markkinoilla ja toimittaa tavaraa myös kilpailijoille maahantuojan asemassa. Varsin hyvälaatuista liiketoimintaa ainakin näiden merkkien valossa. Toivotaan että sellaisena pysyykin
   
 14. GBS

  GBS 2nd gear

  Joo. On vaan melko työlästä ettii keskeneräisestä kataloogista mitää.
   

Kerro tästä muillekin!