USPS lähetysaika

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja jankinnu, 3.4.2007.

 1. jankinnu

  jankinnu 3rd gear

  Noniin, tavaraa tilasin rapakon takaa jo aika päiviä sitten. Seurantanumero antaa seuraavat tiedot:

  Your item was accepted at 12:34 PM on February 8, 2007 in RIVERSIDE, CA 92505. No further information is available for this item.

  Eli 2kk on kestänyt. Mitenkähän pitkään noi mahtaa vielä viipyä, ennenkuin tulee perille. Ois kiva päästä mallailemaan uusia osia kun tuo kesäkin lähestyy. Tämä siis se pidempään kestävä lähetystapa. Olen tilannut aiemminkin samalla tavalla ja ne tuli muistaakseni aika nopsaan perille.

  Sitten toinen tilaus rapakon takaa:
  Sain ilmoituksen, että paketti on lähetetty USPS Airmailina 26.3.2007. Eikös nää pitäs tulla viikossa parissa perille?
   
 2. hla

  hla Gearhead

  Toi 2kk ei oo mitään hälyttävää vielä. Mulla on toi pintaposti kestänyt pari kertaa hieman yli 2kk, mut kyllä kaikki on saapunut. Airmailin nopeus riippuu paketin koosta. Esitteitä on tullu 4:ssä päivässäkin, mut esim. pienoismalli kesti 12 päivää.
   
 3. NUTFINN

  NUTFINN Gearhead

  Kysy, että lähettäjä käy kysymässä Riversiden postista, missä paketti on. Olisi pitänyt olla jo Suomessa. Yleensä n.2-3 viikkoa lentopaketit.
   
 4. ZYN-5

  ZYN-5 Gearhead

  No sanotaan nyt kokemuksesta näin että tuntuu olevan suuntaa antavia monesti noi ajat...eikä siis välttämättä joka tilauksessa pidä kutia.

  Monesti jos tilaus kestää tulla tolkuttoman kauan niin kannattaa tiedustella asiaa suoraan USPS:ltä ja painottaa...siis painottaa... että asia on saatava selville hetimiten. tuntuu että aika monessa tilauksessa USPS sekoilee ja hukkaa tai lähettää tilauksia minne sattuu. En tiedä sitten osaavatko siellä lukea vai mikä on.

  Yhtä pakettia odottelin yli puoli vuotta ja tuli yllättäen ovelle vaikka luultiin sen jo hukkuneen...tämä siis kiersi Irlannit ym ym. (irland=Finland :x )

  Raha lähetykseni jenkkeihin päin kävi ensin jenkkien toisella laidalla kunnes saapui oikeaan osoitteeseen.

  nyt on yksi tilaus teillä tietämättömillä...piti tulla airmailina mutta aikaa kulunut toista kuukautta. asiaa tiedusteltu ja toisella kysely kerralla sain täydentävämmä vastauksen mutta en tietoa siittä että onko millä lähtenyt tulemaan tänne. Luultavasti...ja näin myös myyjä epäili... että osat tulee sitten laivalla. Odotellaan viel tovi ja kysellään taas :odroll:

  Mutta kannattaa suhtautua varauksella näihin toimitus aikoihin.

  Ja tosiaan se laiva rahti kestää helposti sen 2 kuukautta ja voi viedä jopa 4 kuukautta ja ei ole epänormaalia. jos odotat yli puol vuotta niin se on epänormaalia...vai onko? :wink:


  Asiasta hieman ohi...osat tuli saksasta mutta kuitennii.
  Tilasin suomalaiselta firmalta säädettävän alustasarjan Ventoon. Piti saapua n. 2-3 viikon kuluessa. kuukaus meni eikä edes puhelua tullut osista. Toistakin kulu jo suurin osa kunnes kyllästyin ja soitin firmaan...heillä ei ollut tietoa koska tulee ja ilmoittivat vain että saapuu kun saapuu. Itelläni oli kiire että sais ne alle ennen katsastusta kun vanha alusta oli täysin loppu. (puhumalla meni katsastus sit läpi).

  meni toinenkin kuukaus eikä mitään..soittelin firmaan useampaan otteeseen mutta ei apua.
  Sit kyrvähti hermot ja otin yhteyttä Weitecin tehtaalle ja parin päivän päästä soitti maahantuoja ja ilmoitti missä mennään ja tuli sähköpostia myös itse tehtaalta. Osat siis olivat vasta tällöin valmistuneet ja juuri lähdössä kohti Suomea.

  Eli olkaa immeiset aktiivisia itsekin osianne kohtaan.
  Me sentään olemme maksajia ja palvelun tilaajia!!!
   
 5. Arto65FB

  Arto65FB 1st gear

  Viime keväänä USPS toi viikossa airmail. Surface mail oli listan mukan 1-3kk. Mutta kyllä toi trackingin puute vähän antaisi aihetta ottaa yhteyttä.
   
 6. NUTFINN

  NUTFINN Gearhead

  Se on kyllä aika hauskaa, kun kontti on tullut nopeinten kolmessa viikossa ja kusti ei saa pakettia perille muutamassa kuukaudessa.
   
 7. Fireball

  Fireball Gearhead

  Oma kokemukseni noin viidenkymmenen USPS air paketin kokemuksella on ettei ole mitään niin säännöllistä kuin epäsäännöllisyys. Nopeimmillaan tuli bensapumppu 3 päivässä, yleensä menee pari viikkoa, ja joskus ei riitä sekään.

  Ma luulen notta sillon merkitystä sillä kuka ja mistä lähettää, eri rannoilta eri reiteillä jne. kauttakulkujen syytähän noi on, Atlantin yli on kumminkin kohtuu vakio lentoaika.

  Iso maa isot toleranssit
   
 8. Anselmi

  Anselmi Gearhead

  Omat USPS Surface Parcel -lähetykset ovat matkanneet melko tarkkaan 9 viikkoa joka kerta.
   
 9. Mulla viimeisin USPS Airmail lähti 14.2 = tuli eilen 4.4 :eek:
  (Pa-tankin anturi)
   
 10. jankinnu

  jankinnu 3rd gear

  USPS Airmailina 26.3.2007 lähetetty tuli ilmoitus eilen, et voi noutaa tullista. Isoin paketti tuosta helmikuun alusta on vielä matkalla, mutta ootellaan tässä vielä muutama viikko josko se siitä :)
   
 11. Meilla Atlantassa sanovat etta kestaa (air mail parcel post) 4-10 paivaa ja yleensa on ollut viikon sisalla Suomessa
   
 12. J-peg

  J-peg Gearhead

  Jenkeistä USPS airmaililla 6päivässä, oli vielä vkl välissä. Thaimaasta meni 2viikkoa. Saapa nähä kauanko menee työkalusarjassa (maanantaina laitan tilauksen sisään), kun painoa on vähän enemmän.
   
 13. eski

  eski 1st gear

  Ja joskus kestää että tulee 3 päivässä Suomeen ja sitten viikon verran paketti hyppii ympäri Suomea, eli reilu 2 viikkoa sitten meni siihen. Joskus sitten kun ottaa normaalin air mailin niin se on kaksi viikkoa+tullin sekoilut. Pintaposti reilu 2kk, eli ei ihan heti siitä kannata hermostua.

  Aina kannattaa kysellä jos menee määräajan yli, koska joskus ne vaan unohtaa lähettää, kuten viimeeksi. 2 viikkoa meni ja kyselin että milloin lähetitte, kun ei oo saapunut. Tulipa sitten äkkiä posti että nyt on lähetetty. :)
   
 14. ZYN-5

  ZYN-5 Gearhead

  samoin kävi kans itelle edellisessä ettei ollu pistäny heti postiin... mutta en kyllä ehtinyt vielä oikein odottamaankaan kun kaveri lähetti s-postia etttei ollu muistanu viedä heti postiin pakettia, pisti sitten pari paitaa kaupanpäälle... mukavata väkee :lol:
  Ja siis kaupanteosta ei ollut kulunu kuin muutama päivä.
   
 15. raunoh

  raunoh 3rd gear

  Tavallisimmat syyt, miksei paketti USPS-Airmailina tule alle 3 viikossa, on että
  1) ei ole lähetetty ollenkaan,
  2) epähuomiossa kuitenkin lähetetty USPS-surface mailina,

  ja sitten selvästi harvemmin:

  3) mennyt ensin väärään maahan, vaikka oikea osoite ja
  4) hukattu/varastettu/kavallettu tms.

  Täten olisi hyvä saada tietää myyjältä tracking number / shipping slip number ja tarkka lähetyspäivä. Huonolta näyttää, ellei näitä tietoja pysty ilmoittamaan, sillä yksi sivu tuosta rahtikirjasta jää lähettäjälle...
   
 16. jankinnu

  jankinnu 3rd gear

  Päivitetääs tätä, elikkä tuo iso lähetys, joka on laitettu postiin helmikuun alussa, saapui tänään ja eilen. Oli näköjään jakautunut kahteen eri laatikkoon, mutta perille tuli!
   
 17. Mopar

  Mopar Gearhead

  Katotaans mithen käy. Turbiini lähti eilen USPS:lla lentona Milfordista (Connecticut). Pitäs olla ens viikolla paikallisesta tullista noudettavissa. Suomessakin se menee ensin päivässä paikalliseen tulliin ja sieltä sitten lappu meikäläiselle päivän pari. Eli josko ens viikon loppupuolella.
   
 18. Bubbles

  Bubbles 3rd gear

  Mistäköhän voisi tiedustella lähetyksensä perään kun näyttäisi pikaisesti tarvittavat osat makaavan jo neljättä päivää suomen maaperällä vai pitääkö odotella tulliJumalten yhteydenottoa jahka siellä joku viitsii perseensä nostaa jakkaralta :mad:

  USPS:n Track & Confirm seurannan mukaan paketti on jo Härmässä:
  Detailed Results:
  Bullet Arrived Abroad, April 14, 2007, 1:28 pm, FINLAND
  Bullet Into Foreign Customs, April 14, 2007, 1:28 pm, FINLAND
  Bullet International Dispatch, April 12, 2007, 12:21 pm, LOS ANGELES AMC
  Bullet Enroute, April 12, 2007, 12:19 pm, LONG BEACH, CA 90810
  Bullet Acceptance, April 11, 2007, 4:26 pm, SOMIS, CA 93066
  Bullet Electronic Shipping Info Received, April 11, 2007
   
 19. Bubbles

  Bubbles 3rd gear

  Itse itseäni opastaen:

  Ennen saapumisilmoitusta lentorahtina tulevaa pakettia voi tiedustella

  Postitulli Hki-Vantaa 020-451 5799
  ------> Huolinnan suoranro. 020-452 8863

  Pakettien nouto arkisin 08:00 - 16:15
  (Keskiviikkoisin 08:00 - 18:00)

  Osoite
  Siipitie 9, 01530 Vantaa

  :wc:
   
 20. A.McBill

  A.McBill Gearhead

Kerro tästä muillekin!