USPS ???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja markoyt, 22.8.2020.

 1. Spore

  Spore 1st gear

  Kumpihan tuo on oikea reitti hakea rahoja takas kun ei koskaan tullu paketti perille. Tehdä paypalin kautta se tapauksen eskalointi vai luottokorttiyhtiölle ilmoittaa.
  Paypalihan ottaa rahat myyjältä. Myyjä kuitenkin lähettänyt paketin eli sikäli syytön. Usps/posti/tulli kun ei saa vastuuseen millään...
   
 2. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Paypal. Muutaman kuukauden takaa esimerkkitapaus jossa maksoin paypalilla ja myyjä lähetti tuotteen liikkeestään. Kaikki meni hyvin ennen kuin posti sai käsiinsä. Logistiikkakeskuksen (vantaa) jälkeen ei seuranta päivity ja mitään ei kuulu. Vihdoin kysyin niin oli tullut asiamiespisteeseen ja ollut aikansa ja lähetetty takas ulkomaille. Kukaan vaan ei ilmoittanut että voisi hakea ja seuranta ei päivittynyt. Kannattaa kysyä ainakin jos posti on ollut toimittaja niin omasta posti pisteestä. Niitten nettisivuille ei kannata kirjoitella. Helmikuussa tehtyyn selvityspyyntöön ei ole tullut vastausta. Paypal on maksanut kyllä jo ajat sitten rahat että posti haistakoon vitut.
   
 3. Spore

  Spore 1st gear

  Tein postille selvityspyynnön paketista sen jälkeen kun omapostissa ennakkoilmoituksena ollut seurantakoodi katosi yhtäkkiä. Postihan siis ilmeisesti tekee oman lähetystunnuksensa kun saavat ennakkotiedot että paketti on saapumassa suomeen. Usps seurantakoodin mukaan paketti oli tullattu 19.3 Amsterdamissa ja tällöin tuli myös tuo suomalainen seurantatutkimus omapostiin. Jokunen viikko myöhemmin tuo postin oma tunnus hävisi kokonaan ja paketin viimeinen tieto edelleen 19.3 Amsterdam. Postista vastattiin minulle sähköpostilla että kyseistä lähetystä ei ole tiedustelusta löytynyt ja käänsivät vastuun minulle että kysele pakettia lähettäjältä. Lähettäjä taas sanoo ettei voi seurata ebayn shipping programin kautta lähetettyjä paketteja USAn ulkopuolella ja käski ottamaan yhteyttä ebayn asiakaspalveluun. Ebayn asiskaspalvelu taas on rakennettu siten, ettei sellaista ole. Kaikki linkit ja ohjesivustot johtavat lopulta takaisin lähtöpisteeseen...
   
  Seevu tykkää tästä.
 4. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

 5. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Minullakin hävisi postin seurantakoodi mutta palasi takaisin. Poistin sitten kun sain rahat pois. Siitä on usassa ennakkotapaus/tapauksia kun posti hävittää. Postin korvauspyyntöön tuli kyllä vastaus ja lain mukaan lähettäjä on vastuussa eli kelle se on annettu alunperin toimitettavaksi. Itsellä siis oli myyjän käyttämän belgian postin vastuu. Posti Suomen mokaa ja muut maksaa. Ei paskempi liikeidea. Laita sinne paypaliin jos haluat helpolla pois sinulle kuuluvat rahat.
   
 6. Spore

  Spore 1st gear

  Noilla tilatuilla osillakaan en enää tee mitään jotka sieltä oli tulossa. Ehdin odotellessa jo päätyä toisenlaiseen ratkaisuun.
  Rockautosta tuli taas viime viikolla pakettia fedexillä ja päivän etuajassa kotiovelle. En edes valinnut nopeinta toimitusta niin tasan viikossa tuli paketti. Tämä pitney Bowes/usps/posti on kyllä niin saatanan huono, että enemmän luotan pullopostiin tai kyyhkyyn.
   
 7. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Kyllä eBay vastaa selvityspyyntöihin Resolve Centerin kautta kun avaat Case:n sinne, mutta jos aika viimeisestä toimituspäivästä menee yli 30 päivää, niin eivät voi enää auttaa.

  Paypa:lle voi tehdä vielä 2kk sisällä siitä selvityspyynnön ja he alkavat tutkia heti asiaa...tähän liität vain viestit myyjän kanssa, josta käy ilmi että olet yrittänyt selvittää asiaa.
  Tästä ehkä noin viikon sisällä saat ensin päätöksen asiasta ja rahat ovat pian sen jälkeen tililläsi.

  Oletko seurannut lähetyksen kulkua Globalin omasta seurannasta ?

  https://parcelsapp.com/en

  https://parcelsapp.com/en/shops/ebay

  Yleensä tavaran matkaa kannattaa seurata ensi kädessä eBay:n oman sivun kautta, sitten tuolta Globalin sivuilta ja Omapostin kautta, sekä vielä kotimaassa Postin seuranta normaalisti kirjautumatta.
  Globalin seurannasta löytyy usein myös DHL ja Postin tunnukset lähetykselle.
  Jos USPS rahdinkuljettajana, niin sen sivuston kautta + Posti.

  Jos tavara tulee esim. merikontissa ja puretaan Amsterdamissa, niin kannattaa katsoa DHL:n sivuilta, (ei DHL Express) niin se voi näkyä DHL:n omalla numerolla sen seuranassa ja se taas näkyy Omapostissa.
  DHL numero löytyy usein Globalin seurannasta tai sitten syöttää tietämänsä numeron DHL sivulle.

  Usein jos tavara katoaa tai pysähtyy Omapostin seurannassa sen seurantanumero on vain muuttunut ja se on saanut toisen, usein DHL:n numeron.
  Globalin kautta tulleita lähetyksiä kannattaa etsiä aina DHL:n kautta, koska se kuljettaa ne käytännössä yli...USPS kuljettaa niitä vain USA:ssa.
  Veikkaan että lähetyksesi on tullut merikontissa yli jos kerran purettu Amsterdamissa, jossa sille on annettu uusi DHL:n DE/GE alkuinen tunnus...kokeile tietämiäsi tunnuksia https://www.dhl.com/fi-fi/home.html

  Omapostissa saattaa samalle eBay-lähetykselle olla jopa 3 - 4 eri seurantatunnusta alkaen lähettäjältä, mutta lopulta vain yksi toimii perille asti...muissa lukee vain esim 19.3 Amsterdam plaa plaa, silloin kannattaa alkaa etsiä uutta numeroa kun se pysähtyy.
  Toisinaan vaatii aika paljon salapoliisityötä jäljittää lähetys, mutta useampaa sivustoa käyttämällä se yleensä löytyy jostain...ilman omatoimista työtä monet tavarat olisivat jääneet kokonaan saamatta ja palautuneet lähettäjälle.
  Kun tilaa ulkomailta, niin kannattaa varautua tekemään vähän ylimääräistä työtä, kaikki ei vain aina toimi kotisohvalla köllötellen ja odotellessa, sen on joutunut oppimaan karvaasti kantapään kautta.

  Se että tavarat jäävät tällä hetkellä makaamaan sinne Vantaalle johtuu ihan siitä että Tulli-Posti siirtyi kentältä ruuhkautuneeseen Postin lajittelukeskukseen, mutta työntekijät eivät kuulemma seuranneet perässä.
  Tullilla ei ole asiaan osaa eikä arpaa, lähinnä pinna alkaa palamaan sielläkin Postin mörhöilyihin ja siihen että Posti syyttää Tullia, vaikka vika ei ole siellä.
   
 8. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Olen ihmetellyt muutamaan kertaan kun maksat postille tämän muutaman euron oliko -toimitus- maksun, joudut syöttämään järjestelmään luottokorttisi numeron koodilla, ja sitten ohjaudut kuitenkin kotimaiseen maksu järjestelmään niin Onkohan se täysin turvallista?
  Olen muuten varovainen antaessani luottokortti numeroa turva koodilla.
   
 9. Spore

  Spore 1st gear

  Eri ohjeiden mukaan "Ask ebay to step in" linkin pitäisi löytyä joko purchase historyn see request details kautta, tai resolution Centeristä. En ole noista löytänyt sellaista linkkiä sen kummemmin ebay sovelluksesta enkä ebay.com kauttakaan. Myyjään kyllä sain suoraan yhteyden. Sen verta tollo olen, etten kuitenkaan saanut suoraan ebayhyn koskaan yhteyttä.

  Olen toki tehnyt sen verta salapoliisi työtä, että tuo Suomen postin lähetystunnus ei ole ainoa jolla olen pakettia seurannut. Löytyy muutamaa eri seurantakoodin matkan varrelta. näillä olen sitten hakenut mm. Suoraan pitney Bowesin, usps, DHL ym sivuilta. Parcelapp, track17, track24 ym. ym. Viimeinen paketin tieto on kuitenkin tuo Amsterdam...
  Ei ollut monen kympin osasta edes kyse. Tuo jenkkimyyjä vaan oli ainoa paikka mistä tuo osa enään löytyi...
   
 10. MIAMIDRAGRACING

  MIAMIDRAGRACING 2nd gear

  Ite otan aina Fedex tai Dhl. Jos ei mahdollista suoraan esim e-bay, on suomalaisia firmoja johon tilaan ne jenkkilässä ja nämä pistää Fedexillä tai Dhl:llänä tulemaan. Jos ostaa eri paikoista saa myös samalla useemman toimittajan tavarat samaan pakettiin. Just tuli paketti, perjantaina lähti jenkkilästä ja keskiviikkona tuli ovelle.
   
 11. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Tämmönen keräily ja tavaroitten lähettäminen voi olla näppärää ja edullistakin.
  Ainoa este joka rajoittaa tällaista on tavaroitten ainoa toimitus osoite kortinhaltijan osoitteeseen.
  Ebay niinkuin paypalikin ovat tietoisesti rakennettu tavalla josta on helppo ostaa mutta ongelman sattuessa vaikeata korjata virhettä.
  Paypalin esimerkkinä voisi olla kielenkääntäjän toiminnan loppuminen tietyssä vaiheessa. Käytetty englanti on todella vaikeaa.
  Ebayllä tämä 30 päivää taitaa olla tabu.
  Antavat hyvin hanakasti uuden arvioidun toimituspäivän vaikkapa silloin kun haluat ottaa yhteyttä myyjään. Mutta ongelman sattuessa eivät edes itse ymmärrä omia sääntöjään vaikka lähetät "screenshotteja" säännöistä.
  Näin toimiessa yrityksistä tulee tuottavampia kun varsinkin ulkomaalaisia yhteyden otto valituksia saadaan karsittua.
  Amerikkalaisilla on oma tapa tehdä bisnestä, ovat kyllä hanakkaasti auttamassa jos jotain sattuu ja näinhän siellä toimitaan sillä tuskin kaikki virheet ovat ainoastaan minulle tapahtunut. Ja virheitä tekevät paljon.
  Ei muuta kun tilaamaan lisää jotta projektit pysyvät liikenteessä.
   
 12. mikke20

  mikke20 Gearhead

  menee jännäks tää osien tilailu kun ebay ostona ostettu vesipumppu lähti jenkkipäässä liikkeelle fedexinä oli jo tyytyväinen et jes ei usps posti komboa, paskanmarjat paketti tuli amsterdamiin glopal sipping senterin kautta ni ny toivotaan sen löytävän suomeen missä posti on sitä vastassa. ebay otti kyl tullimaksun rahdin kans tilates mut saa nähä koska saa peketin. Eikä toi UPS tilaus englaniistakaan ihan ongelmattomasti kuljen kun ny on Stanford Le Hope:ssa majailtu 5 päivää selvitys aina myöhässä kuljetuksesta ja myyjältä tivattu tullaustietoja ja yritys kauppa kuittia vaikka on ebay kauppaa tämäkin, no yyjän kans yhteys onneks tuntuu pelaavan jännä nähä koska tulee et pääsis tullaamaan kun tästä ei ebayn järjestelmä osannu ottaa tullia jo tilaus vaiheessa. saa sitä jännitystä herrastukseen vissiin näinkin
   
 13. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  HD:n päivityspakettini on odotellut Floridassa USPS:n varastossa lentorahtikapasiteettia. Oli ehkä noin 10 päivää statuksella luovutettu kansainväliseen kuljetukseen, kunnes tieto päivittyi takaisin ”ähäkutti, eipäs lähtenytkään”. Semmosta se on nykyään”.
   
 14. mikke20

  mikke20 Gearhead

  vesipumppu oli eilen postin pakettiautomaatista noudettavissa et sit kun tiedot päivitty seurantaan ni pakettikin oli perillä. englannin paketti oli vihdoin päässy saksaan oltuaan jo valtion jonku laitoksen pidättämänä lähtö maassa, ihan ei oo hyvässä rasvassa viel tämä koneisto mut kyl se siit matkustaa.
   
 15. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  ummm?!?!? Tänään kyselin että missä paketin seutanta numero on sain sen..

  enquiries@gazshocks.com
  ma 24.5.2021 14.11
  XXXX,

  Your tracking number is XYXYXYXYXYXYX and they was sent with DPD.

  Regards,

  Byron Gazzard

  ------------------------------------------------------------

  Date
  Time City
  Parcel status

  +

  24.05.2021 09:55 Oirschot (NL)
  Clearance status of your parcel:
  Storage time exceeded, parcel will be returned.

  18.05.2021 00:36 United Kingdom ( ...
  In transit.

  17.05.2021 16:56 DPD data centre
  Order information has been transmitted to DPD.


  Eikö tämä tarkoita sitä että mun paketti on ollut Hollannissa ja nyt lähetetty takaisin Englantiin?!?!? Mitää tekstiviestiä tai sähköpostia en ole saanut.
   
 16. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Ei vaan se on Hollannissa tänään 24.5 ja palautetaan jos varastointiaika ylittyy...siitä tuskin pelkoa, koska paketti jatkanee pian matkaansa.
  Kannattaa seurata DPD seurannasta sekä Post Nord seurannasta, sillä PN jakaa DPD:n täällä. Pitäs näkyä siis myös Post Nord seurannassa piakkoin.
   

Kerro tästä muillekin!