Uudemmat Chryslerit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja redneck1, 28.4.2019.

  1. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Kai se on sitä globalisaatiota, samanlaisella Corollalla tai Golfilla voi ajella missäpäin maailmaa tahansa, Big Macia syöden iPhone toisessa kädessä... Kai ihmiset sitten loppupeleissä haluaa samanlaisia asioita, ainakin suurin osa.
     
  2. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Nämä on niitä henkilökohtaisia preferenssejä, ja ilmeisesti yhä harvempi haluaa samaa kuin sinä, ihan päätellen autotarjonnasta, Harrin mainitsema Personal Luxury-segmentti on kokolailla kuollut. Euroopassa vastaava olisi ehkäpä GT-autot johon varmaan Bentleyllä ja muilla kalliimmilla merkeillä on vielä jotain tarjottavaa...?
     
    isalmela tykkää tästä.
  3. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Niin niin ja tähän olen pyrkinyt tässä jauhannassa: jos halutaan samaa, niin miksi ostaa epäluotettava usavehje kun japsi tarjoaa saman?

    Silloin on siinäkin oltava pohjalla joku ajatus amerikkalaisuudesta
     
  4. grantorino

    grantorino Gearhead

    Ei löytynyt vai, on siinä paskaa jauhettu kerrakseen, Morris Marinakin muka 60-luvun auto?
    Aivan selkeesti 70-luvun engelsmanni.
     
    redneck1 tykkää tästä.
  5. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Samaa mieltä.

    King Ranch, Platinum ja Limited on muuten niitä Fordeja.... Longhorn ja Laramie on Rameja.
     
  6. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Joo, parempi esimerkki olisi ollut vaikka Sumbeam Stiletto, ei tullut vaan juuri tuossa tunteenpalossa mieleen.
     
  7. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Aiheen vierestä vääntäminen on suola.
     
    redneck1 ja Karpov tykkäävät tästä.
  8. grantorino

    grantorino Gearhead

    No niin, sitähän minäkin.
    Marinalla pääsin aikoinaan kattokerhoon, siitä tuo merkki jäi hyvin mieleen.
     
  9. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Sohvapenkki tekee automaattisesti jenkin. Tollanen kaksiosainen mutta yhtäjaksoinen menee just ja just kunhan on 3 paikkaa edessä. Esmes Ford Crown Victoria oli sellainen loppuun asti, ainakin optiona. Edes monia pikuppeja ei enää saa sohvalla.

    Tuossa cadissa kiinnittää huomiota oven paksuus tai siis tuo hiton nappulakonsoli, pienemmätkin tulee vittumaisesti polvitilaan sieltä sivusta. Nykyajan keskikonsoli tekee yleensä saman, aivan paska keksintö. Vanhat oli sentään usein vaan laatikko penkkien välissä.
     
  10. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Eli tämä arvio perustui kuvien katseluun, asia kunnossa... Kato nyt edes netistä lainaamaasi kuvaa pikkusen tarkemmin, saatat huomata että kuvan M-B on automaatti :odroll:
     
    sdfsd ja Custom_Rod tykkäävät tästä.
  11. Custom_Rod

    Custom_Rod Gearhead

     
  12. mcmies

    mcmies Gearhead

    Tässä on kysymys siitä, että Tundra ja Titan muistuttavat jenkkipickuppia, ei siitä, että jenkkipickupit muistuttavat japskipickuppeja.

    Tundrasta ei ole kokemusta, Titanista on hiukan. Sangen hyvä auto sekin. Muttei kuitenkaan yhtä hyvä kuin RAM. Foordit jätän edelleen niille foordimiehille.:D
     
    mopar72 tykkää tästä.
  13. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Nää ollut kärjistettyjä esimerkkejä. Kyllä 90-luvulla rupes japsit hlöautopuolellakin menemään jenkeiksi. Ei tosin corollat mutta turha on verratakaan kahta eri segmentin autoja keskenään.


    Jos muutoksia pikapeissa katsoo 80-2010 niin kyllä mun mielestä jenkit on ruvennut näyttämään muulta eikä muut jenkeiltä...
     
  14. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Edelleen tullit ja vastaavat ohjausjutskat (riistovero isolle koneelle tai kulutukselle) näyttelee isoa roolia.
     
    leivonharri tykkää tästä.
  15. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    markkinasegmentointi näyttää olevan sulle vieras käsite. Ei ole mitään "kaikki halusi ostaa auton X". Osa halusi pikkuauton. Osa oli tyytyväisiä niihin isoihin autoihin esim. Eldorado, mk4, mk5 yms. joilla autotehtaat teki parhaat voitot.

    Pikkuautoissa missä voitot oli tiukemmassa, japseilla oli jo tps- johtamista siinä missä esim. GMllä oli vuoskymmeniä vanhempi malli (sloan). Japsit poisti kaikkee turhaa hääräämistä kun amerikkalaiset shimmaili jotain lokareita. Tää ei ollut ongelma isoissa autoissa.

    Totaalisempia katastrofeja oli 80- luvulla kun karkotettiin isojen autojen fanit pois asiakaskunnasta, siis ne jotka toivat rahaa taloon esim. Cadillac ja downsizing. Tää tosin oli osittain myös carterin paskapolitiikan aikaansaannosta (E: kuten myös edeltäjien (nixon) öljykriisi government failure). Sitte oli oldsmobile skandaali, etuvetosekoilut yms.
     
    Muokattu: 2.5.2019
  16. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Ota huomioon että perinteinen lossi on käyttöautona täysin perseestä verrattuna SUViin tai 4-oviseen pikuppiin, tai jopa minivaniin (topikin vojakkeri). Ja käyttöautona niitä yritettiin myydä, ei minään harrasteautona tai aitona perinteisenä cruisailujenkkinä, käyttöautona.
     
  17. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Puhuttiin 70- luvusta. 90- luvulla sitte suv veikin voiton.SUV markkinasegmentti oli juuri sama mikä isoissa losseissa

    Pakko kyllä myöntää että on tollasessa suv autossa on ideaa monessa kohtaa.
     
  18. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Mun mielestäni nahankäsittelyn laatu on parantunut mutta kangaspenkit on kyllä nykypäivänä monella merkillä melkosta kurapaskaa, kurapaskempaa mitä vanhemmissa.
     
  19. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

     
  20. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Piti laittaa 70 ja 80 luvusta, ei tollonkaan vielä tainnu suv lyödä läpitte kunnola vaan vasta 90- luvulla?
     

Kerro tästä muillekin!