Uudet jarrut Dodgeen

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja BB Coronet 500, 8.5.2019.

 1. BB Coronet 500

  BB Coronet 500 Gearhead

  Taitaa mennä kuvan laitto viikonloppuun, mutta kiitos tässä vaiheessa vinkeistä!
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 2. Fuselage

  Fuselage 3rd gear

  Propot tykkää välillä jumia, voi kokeilla purkaa sitä ja kokeilla että männät yms liikkuu vapaasti.
   
 3. Seejii

  Seejii 2nd gear

  Proportionaali venttiili on varsinainen monitoimiventtiilipaketti. Se varmistaa, että takapiirille tulee ensin nestettä ja leikkaa sitten paineen rumpujarrulle sopivaan määrään. Sen lisäksi letkurikossa se laittaa vähäpaineisemmän piirin umpeen.

  Liika hiekka tai ruoste pilaa senkin toimintaa.
  Ne on avattavissa ja puhdistettavissa. Korjaussarjaa en nähnyt missään myynnissä kun selvittelin. Kuljetuskustannukset olivat vertaillessa suuremmat kuin tuotteen arvo. Rockautosta ei löytynyt :(
   
 4. Pietsi

  Pietsi 3rd gear

  Aika tyypillinen kypsä pääsylinteri.
  Poroventtiili kannattaa tarkistaa kanssa.
   
 5. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Aika kaukaa haettu esimerkki mutta mahdollista. Mulle kävi kerran noin että laitoin liian pitkät letkut Taunuksen etujarruihin ja poljin muuttui pesusieneksi. Vaihdoin lyhyemmät orggis letkut niin homma parani. Tietty syy voi olla ihan vaan huonolaatuiset letkut. Mistä noita tietää ilman kattavia testejä.
   
 6. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Olisko jäänyt ilmaa sisään? Teoriani on helppo testata 2 lääkeruiskulla, toinen alas ja toinen ylös ja väliin letku. Ylemmästä mäntä pois ja täyttää 1 merkkiin asti ja kattoo mihin neste nousee kun alempaa mäntää painaa, sit vaihtaa väliin paksumman letkun ja toistaa. Nouseeko pinta samaan kohtaan?
   
 7. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  En kiistä teoriaasi, mutta pysyn kannassani että se letkujen joustavuus vaikuttaa siihen poljintuntumaan.
   
 8. Ainakin teräspunoletkuja ainakin markkinoidaan juuri tuolla perusteella. Tässä yksi mainos:

  "Black Diamond teräspunosjarruletkut
  Paranna autosi jarrutuntumaa ja tehoa päivittämällä auton jarruletkut laadukkaisiin teräpsunosletkuihin. Jarruletkujen liitokset ovat keltapassivoituja ja teräpunos ruostumatonta terästä.

  Auton alkuperäiset/tarvike jarruletkut monesti antavat "pallomaista" tuntumaa jarrupolkimeen, päivittämällä jarruletkut teräspunokseen päästään tästä eroon ja samalla tarkennat jarrupoljintuntumaa.

  Toiminta perustuu jäykempään rakenteeseen, aina kun painat poljinta paine jarrulinjoissa kasvaa. Siinä missä kumiset letkut joustavat, teräspunosletku pitää muotonsa paremmin jolla saa polkimen tuntuman tarkemmaksi ja ilmapallomaisuus poistuu."

  Ja miksi muuten niitä teräspunosletkuja käytetään kilpureissa ja moottoripyörissä?
   
 9. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Juu varmaan saa tuntumamuutoksen punosletkuilla vs perusletkut JOS jarrut on muuten jämptit. Kysyjä on edelleen "Poljin menee pohjaan, mutta pumppaamalla saa pientä eloa." tilanteessa, jossa ei satavarmasti ole jarruletku se, joka noin paljon myötää. Sorvattu jarrurumpuparikin joustaa, joten ei niistä jarruista saa välttämättä ihan kilpuritasoisia pelkillä punosletkuilla. Osa tehostajistakin on semmoisia "lepsuja" ettei jämptistä ole tietoakaan.

  Ilman ja pääsilinterivian lisäksi se propo tarkkikselle ja joku niistä se vika on tai sitten kaikki yhdessä tai vaan kaksi kolmesta.
   
 10. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Toi pallomaisuus taitaa olla ihan vähän eri asia kuin että poljin menee lattiaan tai muuttuu pesusieneksi, muutenhan kaikki autot tehtaalta olisi niin. Tai jos pituus vaikuttaisi, niin kuinka moni linjojen uusijat saa ne just saman mittaisiksi? Teräspunos letkut kestää prkl kovempia voimia, ja kun rallissa/kilpureissa ne voimat ja vauhdit on isompia, ja jatkuvampia, niin on aika ymmärrettävää että halutaan varmuutta.
   
 11. Keskustellaanko tässä yleisellä tasolla jarruletkujen vaikutuksesta tuntumaan vai kyseisen auton ongelmasta?

  Olen samaa mieltä, että en usko, että tässä tapauksessa olisi vika jarruletkuissa. Olen samaa mieltä, että vika on pääsylinterissä tai propoventtiilissä.

  Mutta jos taas keskustellaan yleisellä tasolla vaikuttaako jarruletkut tuntumaan, niin kyllä. Sinällään ei ne jarruletkuun kohdistuvat voimat poikkea rallissa sen enempään kadulla kuin rallissa. No vauhdeissa on kyllä eroa, ainakin toivottovasti.
   
 12. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Itse keskustelin että voiko jarruletku aiheuttaa pesusieni efektiä, pitempi tai edes halkaisijaltaan eli tilavuutensa takia, jos muuten on ehjä. Jos autossa on olleet jämäkät jarrut, se ei muutu huonoksi letkua vaihtamalla, siis letkun takia. Ja rallissa ym tehdään jatkuvaan kovempia jarrutuksia mitkä rasittaa letkuja enemmän, ja jopa neste kuumenee enemmän, kuin liikenteessä missä usein rullataan tai moottorijarrutetaan.
   
 13. Fuselage

  Fuselage 3rd gear

  Itsellä oli eräässä Golffissa vähän joustava poljin. Itse en edes huomannut sitä, kunnes katsastuksessa inssi sano. Tuus kattoo tätä, painojarrupoljinta ja letkuun tuli kananmunan kokonen patti :D
  Sit kun vaihto uudet letkut, niin poljin jämäköityi huomattavasti. Mutta ei se tollasia oireita aiheuta kun aloittajalla.
   
  caprice305 ja Gary Grand tykkäävät tästä.
 14. No mä taas meinasin yleisellä tasolla..

  Tuo on totta, mutta kyllä ne siviiliauton jarruletkutkin mitoitetaan sen maksimipaineen mukaan (ja siihen kerrointa). Muuten voisi olla aika jänniä jarrutuksia.

  Siviilivehkeessä ne ei joudu niin kovaan rääkkiin yleensä, mutta taas toisaalta niiden pitää kestää vuosia ja satoja tuhansia kilometrejä. Kyllä siinäkin ajassa tulee useampi kovempikin jarrutus.
   
  caprice305 tykkää tästä.
 15. BB Coronet 500

  BB Coronet 500 Gearhead

  Sen verran vittumaisessa paikassa ko. venttiili ettei kunnon kuvaa saanut napattua. Vanhat letkut ja ilmausnipatkin löytyi kätköistä. Tarkemmin kun katsoo toinen nippa on ainakin kärjestä "lytyssä".[​IMG][​IMG]

  https://aijaa.com/a/pA8Wnq
   
  Muokattu: 11.5.2019
 16. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Albumi ei ole julkinen....
   
 17. BB Coronet 500

  BB Coronet 500 Gearhead

  Viddu mitä säätämistä....joko näkyy? Albumi jää vaan tilaan "tallennetaan" ku laittoi julkiseksi! :mad: [​IMG]  Pitää ottaa pari bissee jos sitten onnistuis!
   
  Muokattu: 11.5.2019
 18. BB Coronet 500

  BB Coronet 500 Gearhead

 19. Seejii

  Seejii 2nd gear

  Nipan aihio katkaistu lyhyemmäksi. Ei haittaa.
  Keskellähän on reikä ja kartion ei muutenkaan tarvitse kokopinnaltaan tiivistyä. Toisessa nipassa näkyy hyvin kiillottunut kohta joka on se varsinainen tiivistyspinta.

  Olen usein poistanut vanhaa jarrunestettä pitämallä ilmausnippoja auki kun painan työsylintereitä kasaan, sylinterit tyhjentyvät ja työsylintereihin poljettava
  uusi neste työntää mahdolliset ilmakuplat edellään työsylinteriin.
  Sitten ilmataan normaalisti.
   

Kerro tästä muillekin!