uudet pykälät auton muuttamiseen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja rrauta, 7.1.2015.

  1. Holley

    Holley Gearhead

    Löytyykö tämä "liite 8" siis jostain? Linkissä se ei ollut?
     
  2. nokonzok

    nokonzok 1st gear

  3. nokonzok

    nokonzok 1st gear

    Kävin tänään yhdistyksen nimissä melko pitkän palaverin Trafin kanssa tästä tulevasta uudesta määräyksestä ja erityisesti vaatimustenmukaisuuden osoittamistavoista. Jäi fiilis, että oikeasti kuunneltiin. Pitkään pohdittiin mm. USA- ja Japanituontien osalta tarvetta päästö- ja melutodistuksille. Kaikkihan ne todistukset kuitenkin saa. Paljon puhuttiin myös siitä, miten voitaisiin muutenkin vähentää tarpeetonta todistusbyrokratiaa. Esimerkiksi valot voitaisiin aivan hyvin tarkistaa normaalissa katsastuksessa, eikä näin ollen tarvittaisi hyväksytyn asiantuntijan todistusta.

    Tuli myös mielenkiintoinen tieto, että aivan lähitulevaisuudessa rekisteröintikatsastuksessa voidaan noudattaa samoja sääntöjä päästöjen ja melun suhteen kun muutoskatsastuksissa. Tarkoittaa siis sitä, että EU:n ulkopuolelta tuoduilta autoilta ei tarvita mitään todistuksia vuosimalliin 2000 asti.
     
  4. nokonzok

    nokonzok 1st gear

  5. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

  6. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mites toi
    Luokitellaan?

    Eli TBI;hin väsähtäneen suuttimen tilalle 30% isompi ja oktaani nappula customina ja etanolia tankkiin, niin onko se silloin muutettu etanoli käyttöiseksi?

    Ja opelista siis kyse, 80Km on etanolin jakelu paikkaan
     
  7. nokonzok

    nokonzok 1st gear

    Huomasin tuon itsekin. Mielenkiintoinen ratkaisu antaa ensin ohjeet ja pykälät vasta jälkeenpäin. Herää kysymys myös lausuntokierroksen merkityksestä, mutta tottahan Trafille paperia tehdään aina kun siihen on pienikin syy!
     
  8. nokonzok

    nokonzok 1st gear

    Trafista saadun virallisen vahvistuksen mukaan kaikki EY-tyyppihyväksymättömät autot, jotka on vuosimallia 2000 tai vanhempia voidaan rekisteröintikatsastaa ilman minkäänlaisia dokumentteja. Päästöt ja melu voidaan mitata konttorilla, kaikki muut on jo aikaisemminkin hyväksytty sellaisenaan.

    Virallista ohjeistusta ei vielä ole, mutta tulossa kuulemma on jossain välissä. Jos (kun) katsuri epäilee niin soittoa Trafiin.
     
  9. Ck

    Ck Gearhead

    Kyllä kai sitä sentään vielä jenkkituonnista title vaaditaan että jotain dokumenttia kuitenkin :wink:

    Valojen kanssa täytyy varmaan vähän painia 2000 mallin auton kanssa mutta ei tosiaan varmaankaan mitään todistuksia tarvita.
     
  10. nokonzok

    nokonzok 1st gear

    Vedetään sen verran takaisin, että valoista tosiaan saattaa joutua hyväksytyn asiantuntijan lausunnon hankkimaan. Mutta siis mitään varsinaista vaatimustenmukaisuustodistusta ei tarvita.
     

Kerro tästä muillekin!