Uudet sähköt harrastepeliin. Onko tekijöitä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja rautakansleri, 27.7.2015.

  1. rautakansleri

    rautakansleri 1st gear

    Tekeekö kukaan Suomessa mallin tai kaavion perusteella uusia sähköjohtosarjoja harrastepeleihin?

    kaikki vinkit tervetulleita!

    RR
     
  2. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Yleismallin sarjoja on saatavilla jos sellainen kelpaa esim painless performance,american autowire jne..
     
  3. Jarkko E.

    Jarkko E. 1st gear

    En tiedä tekeekö kukaan valmiita sarjoa, mutta jos kyse ei ole entisöinnistä niin voin suositella Painlessin settejä. Helppo asentaa, ja huoltoa ajatellen johdoissa erittäin selvät merkinnät.
     
  4. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Minulle teki yksi autosähköasentaja Waldoon ihan piirustusten = kaavion mukaan uudet sähköt. Johdot sukkaan ja oli siistit sekä toimivat. Ei ollut konehuoneessa / korissa sitä perinteistä moniväristä suomikötöstystä apicoilla. Liittimet oli vedonpoistolla jne.

    Ilmaistahan se ei ole, mutta eipä ollut sähkömurheitakaan...
     
    rane58 tykkää tästä.
  5. tonttu73

    tonttu73 3rd gear

    Onko hänelle yhteystietoja. Omaki rauta kaipais uusia sähköjä.
     
  6. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    On mutta laita mulle YV.
     
  7. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Jos meinaa teettää mallin/kaavion mukaan uuden johtosarjan, niin ne johtojen pituudethan pitää tietää tai mitata melko sentilleen. Eikö silloin melkeinpä samalla vaivalla tekisi johtosarjan itse siinä mittailun sivussa?
     
  8. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Mistä noita orkkisliittimiä löytää? Ei tuollaisen johtosarjan teko vaikeaa ole, jos liittimet löytyy jostain.
     
  9. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Itsekin tein ez wiringin sarjalla edelliseen harrastepeliin. Oli melko helppoa kun oli kaikki johdot merkattu.
    Juotin kiinni vanhoihin liittiin johon jätin pienet pätkän sitä varten kiinni. Kyllähän siinä on jonkun verran hommaa.Taisi maksaa 200€ se sarja.
     
  10. unknown

    unknown 3rd gear

    Älkää nyt enää juottako tai muuten käyttäkö niitä ABiko -liittimiä, kun oikeita liittimiä saa 100kpl laatikoissa ja vedonpoistolla olevia liittimiä puristavia pihtejä saa Biltemasta.

    Noilla puristetaan: a' 20€
    [​IMG]

    noilla kuoritaan: a' 11€
    [​IMG]

    Katsokaa minkä mallisia liittimiä teidän autoissa on ja jatkatte saman mallisilla liittimillä jatkossakin, tosi pussihousu vaihtaa sen liittimen, mutta säästää liittimien ulkokuoret alkuperäisinä.

    JA SITTEN NE ISOISÄN AIKAISET YHDISTELMÄ PIHDIT ROSKIIN JA JOKA IKINEN ABIKO SINNE PERÄÄN!

    Muuten on aika harvinaista, että johdossa itsessään on koskaan mitään vikaa, ilman, että ovat saaneet mitään ulkoista tuhoa, muuten riittää, että vanhasta johdosta nappaa liittimen pois ja liittää uuden, sillä liitin on usein miten se joka hapettuu ja aiheuttaa ongelmaa.
     
  11. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Samaa mieltä, pelkkien johtojen vaihtamisella tuskin mitään saa parannettua, ne liittimet kun hajoavat.

    Mitäs ne vedonpoistolla olevat liittimet on??
     
  12. unknown

    unknown 3rd gear

    Vedonpoisto liittimessä on se pienempi hakaspari mikä pitää "kiinni" sähköjohdon kuoresta ja poistaa liikkeen johtimesta, jotta kupari ei pääse liikkumaan.

    [​IMG]

    Ongelma Abiko liittimissä on juurikin se, että käytännössä johtimet ovat ainoat osat mitkä pitää kiinni liittimestä ja jos normaalista Abiko -liittimestä ottaa kiinni, on yleensä varsin helppo vetää johto irti, mikä autossa, joka liikkuu ja elää, johto tulee katkeamaan jossain vaiheessa.

    Vedonpoitolla olevilla liittimillä ei käytännössä ole mahdollista vetää liitintä irti johdosta ja koska johdin ei liiku yhdestä pisteestä, kestää tämä liitos varsin eläväisessä paikassakin.

    Noita eristämättömiä liittimiä voi sitten eristää, jos tahtoo, mutta käytännössä kun kuparin puristaa kiinni, tapahtuu puristaessa sellainen ilmiö, että paine tavallaan juottaa johdot kiinni liittimeen, tamaän voi havannoina esimerkiksi niin, että purkaa puristetun liittimen ja usein kupari "napsahtaa" irti. Jos liittimeen sitten kietaisee kutistesukan päälle, voi tämä toimia myös kosteuden kerääjänä. eristämättömät liittimet kestää sellaisenaan ihan hyvin vaika 50-vuotta, mutta juotettu liitin kärsii samasta ongelmasta kuin Abiko, missä lämpö kovettaa kuparin ja tällöin katkeamisen vaara on todellinen.
    Juottamisen toinen ongelma on myös lämpötilavaihtelut, mikä liittimen kohdalla sisältää kolme erillaista metallia.

    Tuossa on kuva, missä vaihdoin autoon flektit, kun ne oli jo kerran vaihdettu ja Abikoilla liitetty; pesin johdot ja vaihdoin liittimet tehtaan alkuperäis mallisiin.
    [​IMG]
    Näin johtojen värit (tässä tapauksessa vihreä mustalla viivalla) pysyy samana ja alkuperäisenä.
     
  13. tonttu73

    tonttu73 3rd gear

    Hyvää tietoa. Ny menee liittimet tuollasix täst eteepäin.
     
  14. Bukero

    Bukero Gearhead

    ne muovikuori perus"apikot" saa huonon keston elämälleen yleensä jo siinä asennus vaiheessa, kun ne puristetaan lähes poikki niillä litistävillä peruspihdeillä. paremmat pihdit on sellaiset piikillä takapuolelta painavat, tosin täytyy olla järki päässä niilläkin tehdessä.
     
    Jussi289, karhu01 ja DX tykkäävät tästä.
  15. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Ensimmäistä kertaa kuulin noita liittimiä kutsuttavan vedonpoistoliittimiksi.
    Peruskamaahan noi on kun autoihin sähköjä tekee, abikoilla voi jotain väliaikaishätäpaikkaratkaisuja tehdä.

    Mut suurin ongelma on edelleen mistä löytää noita orkkiskoteloihin sopivia liittimiä?
     
  16. maddis

    maddis Gearhead

    Tai muita eristämättömiä liittimiä kuin niitä mihin voi painaa laattaliittimen kiinni? Biltema myy vain yhden mallisia liittimiä eri kokoisille johdoille. Abikoja on ziljoonaa erilaista tarpeen mukaan.

    Itse ruiskua laittaessa juotin uudet johdot toisiinsa ja laitoin liimakutistesukan siihen päälle ja käytin ihan huolella abikojakin. Ainoa paikka, jossa käytin noita eristämättömiä, oli relekannat. Käytössä on em. pihdit puristamaan eristämättömiä sekä vastaavanlaiset pihdit abikoille. En sano etteikö abikojen kanssa tule ongelmia, mutta itse en ole moisiin omissa kytkennöissä törmännyt.

    Komeet oikosulut saa aikaseksi noilla eristämättömillä liittimillä jos vetää jotain muuta kuin maata samalla tavalla kuin abikoilla ellei niitä eristä ja jotku taas sanoo sitä huonoksi joten aina menee väärin.
     
  17. Leppälän Manu

    Leppälän Manu 1st gear

    Miulla olis myös johtojen uusimisen paikka. Laittaisitko yhteystietoja Yv:llä?
     
  18. petrib1

    petrib1 Gearhead

    Noista Abicoista jos ne on alkuperäisiä ja ne puristetaan oikeilla pihdeillä kiinni niin niitä saa oikeasti voimalla vetää että irtoo. Eri juttu sitten kiinan kopio abicot missä on seinämä puolet ohuempi josta johtuen puristusta ei tule tarpeeksi oikeilla pihdeilläkään..

    Tuossa hyvä puulaaki saksan ebayssa mistä löytyy kattavasti johtoja erivärisinä ja kokoisina.

    http://www.ebay.com/itm/AUPROTEC-5m...var=560389059747&_trksid=p2060353.m1438.l2649
     
  19. buicksuper

    buicksuper Gearhead

    jos teette niitä johtosarjoja niin katsokaa vähän mitä se johtokin on, tein 1955 buikkiin johdot ja hommailin eri väristä johtoa ympäri maata, tinasin vielä joka liittimen kiinni, juottamisessa käytin jotain puristinta joka piti johdon paikallaan, sitten niitä eri johtoja tinatessa oli yksi johto ihan psakaa, vaikka tinasin vain sen liittimen kiinni niin johdon kuori suli ja aukes sieltä 5 cm päästa jossa oli se puristin , se oli jotain uudempaa kiina johtoa , parasta oli old skoool nokian johdot.
     
  20. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Täällä ryöstöliittimien ja perävaunupistorasioiden luvatussa maassa ei oo harvinaista että johto rikki.
     

Kerro tästä muillekin!