Uusi 4L80E rikki heti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja p0ks, 11.10.2022.

  1. p0ks

    p0ks 2nd gear

    Eli ostin uuden ja vahvistetun laatikon transgo hd2 shift kitillä.
    ongelmia oli vähän jo ennen käynnistystäkin, https://www.dropbox.com/s/zxhmvn2iq90tt4k/vid_20220621_151012.mp4?dl=0 videolla kuuluu kirskuna kun käänti yokella vaihteistoa, kuului vain toiseen suuntaan, myös tuli että autoa pystyi työntää vain taaksepäin, jos halusi eteen niin piti irroittaa kardaani, tässä vaiheessa puuttui vielä vaihde vivusto, minkä takia autoa joutui työntämään.
    Sain vivuston niin auto lähti sitten eteen ja taakse kun laittoi vaihteen sisään, mutta nyt noin 100km ajon jälkeen pakki katosi, 3&4 nykii kun turbiini lukko kytkeytyy, myös tuntuu että 3 vaihde luistaa..
    Käytin oljypohjan auki niin mustaa paskaa pohjalla reilusti ja jokin metallin palanen, laatikkoa ohjaa fitech go shift, mutta miten uusi laatikko menee paskaksi jo näin pienellä ajolla, fitech asetukset ok, käyty keskustelua fitech tuen kanssa..
    Liittyisikö tämä kirskuna ja pakin lukittautuminen asiaan?
    Niin ja laatikko ja turbiini oli täytetty öljyllä kun tuo kirkuna kuului...
    Lisäys, lämmöt ollut siinä 180F kulmilla.
     
  2. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Perseelleen se on kasattu jos ei työntämällä liiku eteenpäin, eli kai siinä takuu on?
    Pakin puuttuminen ja kolmosen sutiminen viittais Direct clutchin kärähtämiseen, käytössä pakilla, 3 ja 4:lla.
     
    Muokattu: 11.10.2022
  3. chevy 34

    chevy 34 Gearhead

    Edit.. Ääni videolla on normaali, jos se kuuluu pyörittäessä myötäpäivään koneesta katsottuna. Luulen et takapannan/servo tapin välys on ollut liian pieni, kun on harannut vastaan. Voi toki johtua muustakin. Miten lie muuten kasattu.. Takuuseen vaan jos mahdollista. Edit...
     
    Muokattu: 11.10.2022
  4. p0ks

    p0ks 2nd gear

    Se rupes liikkumaan eteenpäin kun sain vaihde vivuston kiinni ja kävin vaihteita läpi, ekalla kerralla tais kuulua jotain epämääräistä ääntä kun ajoin eteenpäin.
    Toimi siis normaalisti vähän aikaa, pois lukien että tuntui pakki hieman luistavan kokoajan mut käytti vaihteita eri asennoissa niin auttoi, myös ykkösellä räväkkä kiihdytys tuntui että kierrokset vaan nous mut ei auto kiihtynnyt niin kuin pitää..
    Joo pakkohan tässä joku takuu on olla, halusin tässä vaan yleistä pohdintaa että mikä voisi olla vikana/vian aiheuttaja, mitä nyt itse asiaa pohtinut niin ei tätä oo voinut itse omalla käytöllä mitenkään rikkoa...
     

Kerro tästä muillekin!