Uusi auto Vs. vanha auto?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja peto, 20.11.2016.

  1. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Puhelimen käyttö pitäs ehdottomasti lopettaa ajaessa täysin juu. Ja siitä sais olla enempi valvontaa ja sanktiota.
     
    isalmela, wilburi ja Pertti K tykkäävät tästä.
  2. Jsp

    Jsp Gearhead

    Mun filosofia uusista ja vanhoista autoista on se että mitä enemmän osia, sitä enemmän ongelmia. Mikään ei kestä ikuisesti.

    Avoimin mielin odotan tätä halppis sähköautomallia kun saadaan homma toimimaan. Mutta toistaiseksi sähköautot on vielä lastenkengissä.
     
  3. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Rippuu tietty, mitä sillä tekee. Kaikki nettisurffailu ja tekstarinvääntö nyt kai on itsestään selvää fiksulle, ettei niitä tehdä. Puhuminen puhelimeen nyt kuitenkaan ei haittaa ku niitä, jolla se ajaminen ei muutenkaan suju.
     
    Nikuzai ja Powerstroke tykkäävät tästä.
  4. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Tähän on otettu kova linja täälläpäin. Puhelimen käytöstä pikavoitto 500 taalaa muistaakseni. Rikosnimike on "distracted driving", ja rikoksen uusiminen koventaa rangaistusta äkkiä. Kortti lähtee lopulta ja aika vikkelään.
     
  5. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Niinku esim. myytinmurtajia, joilla puhelimeen puhuminen haittasi suoritusta enemmän kuin 0,8 promillen kumara. Jostain syystä parin oluen jälkeen autoilu on kovin tuomittavaa (niinkuin pitääkin), mutta puhelimeen puhuminen ja jopa tekstailu menee olankohautuksella.
     
  6. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Puhelimen kanssa pitäs olla nollatoleranssi. Jos puhuminen jees mutta netti paha niin ei hyvä.


    Toki myönnän että tekstarit ja netti se pahin.

    Tommonen 500 sakko jo pistäs miettimään että pitääkö puhelinta kourassa. Ammattiautoilijoilla taitaa monella jo handsfree olla. Itsekin joskus käytän mutta nuuka kun olen ja tykkään stereosta niin ihan nappikuulokkeet. Niitä sitten on välillä vittumainen vetää päähän kun puh soi ja aiheuttaa hämminkiä. Kun niitä ei viittu valmiiksi pitää.
     
  7. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Se riippuu siitä keskittyykö puhumaan emännän kanssa kauppalistasta vai ajamiseen


    Olen tavannut ihmisen/iä jotka keskittyy enemmän siihen puhumiseen, kuin ajamiseen


    Noille on iha sama onko handsfree vai ei jos siihen ajamiseen ei keskitytä



    Ite olen joskus syyllistynyt tekstarin lähettämiseen ajaessa, mutta eipä tarvi puhelinta kirjoitellessa kattoa, kuten ei paperiakaan kirjoittaessa tartte kattoa

    Osahan jopa katsoo vaihdekeppiä, et mistäs se seuraava vaihde löytykään sitten pitää vilkaista siitä jo 10 vuotta olleesta autosta missäs se kytkin olikaan, taas katotaan vaihdekeppiä poljetaan kytkintä katotaan vaihdetta et menee varmasti oikea...........


    Tossa ollaan menty maantiellä pahimmillaan kilometrejä katsomatta tietä lainkaan
     
  8. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    no kyllä mä oon sit kans fiksu ku osaan runkata kattomatta penistä :D.

    Tosin sitä ei varmaan tartte tehdä ajaessaan. Kuten ei lukea sanomalehteäkään.
     
    Karpov tykkää tästä.
  9. peto

    peto Gearhead

    Vaikka en uusista autoista sen kummemmin välitä niin monissa alkaa olla bluetootti, minkä saa liitettyä omaan puhelimeen handsfreeksi....
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Sulla joku 3310 kun ei tarvi kattoa? :D kosketusnäytöllisellä haastavampaa.
     
  11. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Nokia C2 ainoo mikä kestää ja sisältää vähän paremman kameran

    Tullut sisäpestyä se parikertaa ja monesti pudoteltua pitkin pihaa ja lattioita
    Muutama hitsikipinän kuoppakin siinä on :odroll:


    Muuten, en ite ainakaan tabletilla kirjoitellessa tartte näppäimistöä kattoa vaikka 2sormilla pitääkin kirjoittaa
     
  12. isalmela

    isalmela Gearhead

    No tuohan on ihan perustaitoja :p
     
  13. Jsp

    Jsp Gearhead

    Liekkö ennenvanhaan ollut ongelmana se että ihmiset lukevat lehteä ajaessaan. Se kun nyt ilkeästi peittää koko tuulilasin kun sen avaa nenän eteen.
     
  14. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Oon lukenu kirjaa, kun ajoin motarilla töihin Fiat 126:lla kaikki 90km/h mitä siitä sai irti.

    Tasamaalla.
     
  15. urho3

    urho3 Gearhead

    Sillä tabletillako kirjoittelet tänne? Mä kännyllä nii tulee kirjoitus virheitä paljon.
     
  16. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    mua yksinkertaistettuna pelottaa uudet autot.. tai.. oikeammin kammoksuttaa. mä en voi luottaa että tuhannet halvat sensorit ja säätimet ja häpsvärkit kestävät niissä. ne erikoiset turvajärjestelmät joita niihin on elektroniikan orjaksi alistettu, esim mikrosirulla yms ohjatut ovet, virtalukot jne. sähkötehostettu ohjaus, sähköjarrut jne. niihin kun esim tulee antureihin vikoja täydessä vauhdissa ajellessa, epäilyttää kauheesti miten sitten kyytiläisille käykään.

    ja sitten.. epäilen kauheesti että jos mut tungettaisiin sellasen upouuden ja uppooudon auton ratin taakse.. en osaisi sitä edes käyttää juurikin näiden outojen säätö juttujen ja nappi viidakon takia. liian monimutkaisia käyttää.. jos se suomenkielinen käyttöohjekirjan osuus on yli 300-500 sivua alkaa olemaan monimutkaista mulle.. mikään toiminto ei ole helppo ja yksinkertainen, kokemattomallekin intuitiivisesti toimiva.

    joten pelkään ettei uusi auto ole käytännöllisistäkään syistä johtuen minun lähitulevaisuudessa tapahtuva asia.. ja tietenkin se olematon budjetti.. tai sen vaje aiheuttaa halvoissa pitäytymisen. vaikka voittaisinkin lotossa joskus.. joutuisin kauan harkiten etsimään sitä tarpeeksi "tyhmää" uutta autoa itselle
     
    Nikuzai tykkää tästä.
  17. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Ite kanssa epäilevästi suhtaudun sähköhärpäkkeisiin

    Ensimmäiset vuodet ne varmasti on jees, mutta sitten jokunen nykymallin talvi. Pari päivää lämmintä sitten vettä sataa nollan tienoilla, niin kosteutta on ihan joka paikassa



    Automaattisen väistöavun ja automaattisen hätäjarruttimen anturivika tai mäyräjohtosarjassa jolloin pahimmillaan tehdään kuperkeikkaa maantiellä sen 100 tonnisen rekan eteen


    Ihminen kun ymmärtää sähköstä kuin sika huulipunasta, niin mitäs tekee kun ryöstäjällä yritetään parista johdosta lisäpitkille rohmustella virtaa ja sitten kysellään netistä, et miksei lisäpitkät syty ja kaikki sähköt on sekaisin
    Ryöstäjät pois, tietokone opettelee hommat uusiksi ja alkaa toimimaan, mutta johtosarjassa on ne ryöstäjän repimät kuoret
     
  18. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    No joo, vaikka oman elämän laskeminen noiden halpamaissa orjatyövoimalla kasattujen antureiden varaan arveluttaakin, niin perspektiiviä voisi miettiä sitä kautta, että montako liikennekuolemaa oikeasti näissä uudemmissa voidaan pistää anturivian/johtosarja-vian piikkiin? Etenkin jos vertaa siihen, montako kuolemaa tulee siitä, kun ylivertaiseksi itseään luulevat torvelot surffaa ajellessaan pornoa, juo kahvia, vaihtaa paitaa, lukee lehteä ja ajaa partaa.

    Mua henk.koht. on (etenkin aamuliikenteessä) alkanut huolestuttaa kaikkein eniten nämä firmojen pakuilla liikenteessä olevat, huomiotakkeja kantavat kaverit. Siinä ei enää ole paljoa uusien autojen automatiikka ja anturiviat ole mielessä olleet, kun on seurannut miten käsittämättömän reikäpäistä touhua ja puikkelehtimista näiltä sankareilta näkee tilanteissa, joissa toisten henkien vaarantamista ei voi edes kiireellä selitellä, koska muita nopeammin ei nuo ole kuitenkaan olleet perillä.

    Mutta uusi auto vai vanha auto - ei IMHO suurta väliä, isompi tekijä istuu siinä ratin ja penkin välissä.

    -JJ-
     
    isalmela ja Pertti K tykkäävät tästä.
  19. rb

    rb Double Gearhead

    Tuota!!!

    Mitähän tommonen itsestään ohjautuva sit rupee puuhaamaan, kun taivaalta tulee sellaisia tiskirätin kokoisia räntähiutaleita??

    Ei kuitenkaan mikään harvinainen keli täällä napapiirin tuntumassa....
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  20. hantta

    hantta Double Gearhead

    Puuttumatta tällä kertaa siihen, kumpi auto on parempi, uusi vaiko vanha, sanoisin, että nämä uusi vs. vanha, manuaali vs. automaatti, etuveto vaiko peräti neliveto, ovat yleensä vain kysymyksiä, kumpi meistä on fiksumpi, sinä vai minä, ja kumpi meistä on tehnyt paremman valinnan, poikkeuksena muutamat perustellut valinnat.
     

Kerro tästä muillekin!