Uusi autoaiheinen podcast

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Avocougar1969, 7.9.2017.

  1. Avocougar1969

    Avocougar1969 3rd gear

    Autoilun tulee olla hauskaa!

    Aloitimme kaverin kanssa podcastin, jotta ihmiset eivät hankkisi autojaan pelkästään kuljetusvälineiksi. Ohjelmassa rohkaisemme ostamaan omaan tilanteeseen sopivan auton, josta oikeasti saa hyvän fiiliksen ja jota kääntyy vielä katsomaan pois kävellessään.

    Podcastit ovat kuultavissa iTunesissa ja TuneIn sovelluksessa.

    FB sivut löytyvät täältä: https://www.facebook.com/moottoriturvat/

    Kommentit ovat tervetulleita!

    Jos sinä mietit uutta autoa, anna meidän auttaa ennakkoluulottomilla vaihtoehdoilla lähettämällä sähköpostia osoitteeseen autokarajat@moottoriturvat.fi ja kuvaamalla tilanteesi.

    Ps. Introna murisee minun -69 Corvette. ;-)
     
  2. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    selväsanasia äijiä. iso plussa siitä. viitsin ihan jopa kuunnellakin jo yli puolentuntia tähän mennessä.

    joten tämä on kai ihan hyvä idea teiltä.

    minusta tosin saisivat olla lyhyempiä kestoltaan. jakakaa nuo 50min juttelut 15-20min pätkiin niin olisi helpompi kuunnella kukin pätkä loppuun kerralla. esim mahdollisten osioiden mukaan.. uutuudet, käytetyt. vanhat autot. näyttelyjutut ja julkaisut, rakentelu korjaus niksit ja vinkit. tms mitä lie niitä teillä onkaan tai tuleekaan.. voisi sitten kukin valita podcastin osuuden joka itseä eniten sillä hetkellä kiinnostaa. tai edes niin että podcastin kirjoitetussa yhteenvedossa/kuvauksessa olisi kerrottu myös kellonaika jolloin alkaa juttelu osiosta.
     
    leivonharri ja Avocougar1969 tykkäävät tästä.
  3. Avocougar1969

    Avocougar1969 3rd gear

    Kiitos palautteesta! Huomasin sen vasta nyt, joten tämä uusin podcast on vielä vanhassa formaatissa. Uusimmassa kuunnelmassa koeajetaan ja kommentoidaan tuore Mustang EcoBoost. Tämä osio alkaa 16 minuutin kohdalta. Lopuksi yritämme pelastaa volvomiehen tylsyydeltä. Kuuntele se täältä: http://tun.in/th9m1o
     
  4. Avocougar1969

    Avocougar1969 3rd gear

    Alfa Romeo Giulia on paluu oikeaan suuntaan takavedon ja terhakkaan moottorin myötä. Ajoelämys oli sekoitus positiivisia yllätyksiä ja pieniä harmistuksia.

    Lisäksi yritimme löytää kuulijalle auton puoleksi miljoonaksi kilometriksi. Ja niille, jotka eivät halua käyttöautoa omistaa haastattelimme DriveNow car sharing palvelun toimitusjohtajaa.

    Check it out: http://tun.in/tibEYo
     
  5. ata

    ata Gearhead

    Muutama jakso on nyt kuunneltuna, niin voi niitä ensimmäisiä ainakin kommentoida.

    Vaikuttaa, että autojen etsijöillä on ainakin "pinkka kunnossa" kun haetaan jonkun 2 vuotta vanhan tilalle toista täysin samoilla kriteereillä varustettua autoa tilanteessa, jossa ei selvästikään olisi mitään syytä olla autoa vaihtamassa, koska se nykyinen täyttää ne kriteerit... ja että sitten haetaan niitä edullisia 50 000 euron käyttiksiä kakkos- tai kolmosautoiksi. Ja sen pitäisi aina olla nelivetoinen farmari ja tähän asti on aina ollut vuoden välein vaihdettu Audi...

    Ehkä vain itsestäni tuntuu oudolta, ellei ole kysessä joku leasing-auto, joka on pakko vaihtaa.

    Jossain jaksossa todettin että Chrysler Crossfire olisi sama auto kuin Opel GT. Siinä ei olisi voinut pahemmin pieleen mennä, koska kyseessä ovat kilpailevien konsernien autot. Crossfirehän perustuu Mercedes SLK:hon (DaimlerChrysler-kauden tuote) ja Opel GT taas on "omaa sukua" Saturn Sky, joka on Pontiac Solsticen rinnakkaismalli (GM-auto, jonka tuotanto päättyi kun GM päätti lopettaa sekä Saturnin että Pontiacin tuotannon, Opel GT meni siinä samalla kun tehdas suljettiin).

    Voisi olla enemmänkin muita kuin vain niitä Audi/Mercedes/BMW/yms-linjaa aiheissa.

    Mutta onhan noita kuuntelemaan pystynyt. Ihan uusimpia jaksoja en ole vielä kuunnellut. Corveten hakujuttu oli ok aihe.
     
  6. AnHie65

    AnHie65 2nd gear

    Pitääpä kuunnella. Kun työmatka on vajaan tunnin, niin autossahan näitä on mukava kuunnella.

    Aihetta sivuten; suosittelen myös ihan hauskaa Car Talk -podcastia kuuntelemaan itse kutakin. Vaatii muutaman jakson kuuntelemista, että pääsee "moodiin".
     
  7. ata

    ata Gearhead

    Joo, Car Talk on mainio, harmi kun toinen veljeksistä kuoli ja nykyään tulee siksi vain uusintoja. Noita on tullut kuunnteltua autoreissuilla ties missä... :) Esimerkiksi Clevelandin ja Detroitin väliä ajellessa useampaankin kertaan... :)

    Amerikkalaisista autoaiheisista podcasteista täytyy mainita myös Adam Carrollan tekemä CarCast -podcast, joka on myös hyvä.
     
  8. Avocougar1969

    Avocougar1969 3rd gear

    Kiitos jälleen palautteesta. Todellakin, taisi olla Matias joka on päästänyt suustaan jotain Opel GT:n ja Crossfiren sukulaisuudesta... ;-)

    CarTalk on tajuttoman upea instituutio, joka jatkui pitkään ja joka on jaksanut naurattaa minua vuosikausia. Veljekset ovat luonnollisia koomikoita eikä siis tavallisilla kuolevaisilla ole mitään asiaa heidän tontilleen.

    Meidän yhtenä esikuvana on ollut https://www.everydaydriver.com/, joka myös etsii kuulijoilleen sopivaa kärryä.

    Moottoriturvat.fi jaksoja julkaistaan parin viikon välein jatkossakin.
     
  9. Avocougar1969

    Avocougar1969 3rd gear

    Muutama uusi jakso Moottoriturvat podcastistä on ladattavissa osoitteessa http://moottoriturvat.fi

    Jokaisessa podcastissä molemmat juontajat etsivät kuulijan tilanteeseen sopivan auton ja siitä yritetään päästä yhteiseen näkemykseen. Meiltä on nyt nämä pähkinät vähissä, joten nakkaappa omasi meidän suuntaan täyttämällä tämä lomake: https://fi.surveymonkey.com/r/2SVNWD9

    Aikaa ei mene montaa minuuttia. Kiitos jo etukäteen!
     
  10. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Ei mahdu lomakkeelle, mutta tämmönen pohdinta olis mielenkiintoinen:

    "Diggaan -66 Mustang HT mallista, sopisi kivasti talliin ja 2+2 paikkaisena vastaisi myös cruisailuseuran (vaimo + keskikokoinen koira, lapsi, satunnainen humalainen ystävä, kauppakassi) tilavaateeseen. Iso kone, takaveto, yksinkertainen/saatava tekniikka miellyttäisi. Mutta olen hipsteri ja partaani kutittaa ikävästi, kun cruisingeissa on jonossa viisi samanlaista, joten jotain muuta pitäisi keksiä, mitä?"

    Vertailtavia automalleja vois olla:
    - Dart GT -66
    - Barracuda -66
    - Falcon 2d ht
    - mites GM? pikkukakkonen on liian ankea ja corvair liian outo, joku midsize? Vaikka Skylark.
    - ei-amerikkalaiset, ei tarvii olla edes vuosimalliin/hintaluokkaan sidottu: Opel Commodore, R-Gere-Mersu, Granada, jotain sinne päin
     
    Avocougar1969 tykkää tästä.
  11. Avocougar1969

    Avocougar1969 3rd gear

    Voi hemmetti, tuo edellinen viesti on jäänyt huomaamatta kun itse aloitetut säikeet eivät menekään automaattisesti seurantaan. Yritetään ujuttaa ohjelmaan tuo autokäräjä.
     
  12. Avocougar1969

    Avocougar1969 3rd gear

    Viimeisimmässä Moottoriturvat podcastissä haastatellaan Bowtie Racingin Jonia. Hän on tehnyt monta eritasoista unelma-autoa matkan varrella ja kertoo nyt miten hänen harrastuksesta tuli työ. Kannattaa kuunnella, mies puhuu ihan viksuja.

    Podcast löytyy Radioplayn sivuilta tai vaihtoehtoisesti oman puhelimesi podcast sovelluksesta "Moottoriturvat" nimellä hakemalla.
     
  13. Avocougar1969

    Avocougar1969 3rd gear

    Nyt julkaistussa jaksossa pureudumme tähän pähkinään. Kommentit tervetulleita!
    https://radioplay.fi/podcast/moottoriturvat/
     
    leivonharri tykkää tästä.
  14. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Kiitti kaverit, tämä on uskomattoman hyvää asiakaspalvelua!

    "Asiakkaan" kommenttiraitaa, hyviä löytöjä ja diippiä pohdintaa:

    - japsit oli hyvin kaivettu, lähtisin Z-mallin (sekin on törkeen hyvä auto) sijaan ehkä muihin kuutoskoneisiin datsuneihin, Laurel (200L), Cedric (240C) tai Skylinen edeltäjä 240K, kaikki kaksiovisina ofkoos. Mulla onkin jo Datsun 160J, ensirakkauteni

    - Checkeriä luulin liian suureksi, onhan se olevinaan "full size", mutta ei se loppupeleissä olekaan kovin iso. Kuinka niin katukuvassa yleisestä autosta tuli niin nopeasti harvinainen?

    - foordeista mk 3 cortina ghia olis upea auto, siinä on kojelautakin kuin -67-68 mustangista. Capri... onhan se hieno, mutta... Tässä on ehkä käynyt niin, että uutena erikoisemmasta autosta onkin tullut vanhemmiten tavallisempi mitä arkiautosta. Britissä on hienompi kylkilinja, mitä germaanissa tanarissa

    - jeeppi antaa ihan erilaisen fiiliksen, siinä istutaan korkealla ja ajellaan maastossa hitaasti. Mulla oli grand cherokee juurikin AMC:n kuutosella ja se pata oli todella hyvä. Muita sopivia AMC herkkuja olis toki löytynyt esmes rambler rogue, javelin, rebel, matador (71-74), matador coupe (75->), hornet meinasi unohtua

    - jagge olis ollut ihan jees, ehkä siitäkin se coupe versio?

    - toi pösö oli kyl tiukka veto, piti vähän guuglettaa, joten juuri tätä mä tolla kysymyksellä hain! Perhemallista veistetty playboyn bulevardisportti, koria särmemmäksi ja koneeseen pari viripalikkaa

    Hyvin löydetty!
     
  15. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Ainiijjoo...
    Yhden jakson perusteella kommenttia tekemisestä: hyvää settiä, selkeää ja rauhallista. Aiheet hyviä, toi Mama's classics oli minullekin uusi tapahtuma. Hyvät mietteet, miten mä tän nyt muotoilen... toi juttu tosta tapahtumaan osallistumisesta ja "auto tykkää, kun sitä käyttää", niin se jotenkin löyhensi pipoa ja madalsi kynnystä aloittaa tämä harrastus. Madalsi kynnystä kuskata se oma harrasteauto näytille.

    Suomessa on välillä semmoinen fiilis, että sen harrasteauton hankinnan puitteet pitäis olla eeppiset, ennen kuin sen kuplafolkkarin ostaa; ensin pitäis periä maatila, jossa oli vanha navetta talliksi ja mielellään kaikki työkalut, sitten pitää suosta nostaa se raato ja itse tehdä projektin kaikki työvaiheet.

    Ja picknickin arvosteluun ei ole asiaa, jos tulpanjohdot on vääränväriset!

    Vaikka oikeasti riittää, kun vähän budjetoi mitä kesällä/talvella vois kulua fyrkkaa ja mihin olis varaa, varaa taloyhtiöltä parkkiruudun ja avaa nettiauton. Joskus tulee ostettua sontaa, joskus voi rahat loppua elämän pyörteissä, silloin auton voi myydä tai vaikka laittaa latoon huilaamaan.

    Kiitos kun teette tästä asiasta helpompaa.
     
    Avocougar1969 tykkää tästä.
  16. Avocougar1969

    Avocougar1969 3rd gear

    No jopas, kiitos kovasti positiivisista kommenteista! Hienoa jos pystyimme vähän laajentamaan harkinnassa olevia autoja ja muutenkin madaltamaan kynnystä lähteä liikkeelle.

    Ps. pistä jakoon kavereillesi vaikka se meidän FB sivu (www.facebook.com/moottoriturvat) ja kehota lähettämään autokäräjille pähkinöitä purtavaksi. Ne voi lähettää suoraan osoitteeseen autokarajat@moottoriturvat.fi osoitteeseen.

    Ps 2: podcastimme löytyy siis myös iPhonen Podcast sovelluksesta sekä vaikkapa TuneIn:stä Moottoriturvat nimellä hakemalla.
     
  17. Avocougar1969

    Avocougar1969 3rd gear

    Uusimmassa podcastissä autohullun karkkipäivä: koeajettavissa oli 70 uutta autoa, mukana mm. Mustang GT, F-Type ja (hmm) Civic Type-R.
    Linkki jaksoon Radioplayssä.
     
  18. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Olisko F-type suomeks vähä niinku vee-tyyppi?
     
    Avocougar1969 tykkää tästä.
  19. Avocougar1969

    Avocougar1969 3rd gear

    Jep, ja Honda on Typerä. ;-)
     

Kerro tästä muillekin!