Uusi Mobilisti lehti....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mercman, 3.5.2007.

  1. homer

    homer Double Gearhead

    Joku teemanumero olisi taas paikallaan. Ehkä niin upeaa lehteä kuin se ETYK lehti muutama vuosi takaperin oli ei enää synny mutta kai noita aiheita vielä löytyisi.
     
    miguelo ja Pertti K tykkäävät tästä.
  2. GeeTeeO

    GeeTeeO Gearhead

    Tinareki kyllä kiteytti asian erinomaisesti. Kyllä sen on itse ainakin huomannut että krantummaksi tulee vuosien mittaan. Lehdissä tuntuu olevan aina vaan enemmän juttuja mitkä tökkii, tylsyyden huippuna lukea näitä ebay-löytö tarinoita kun ensin on kovasti etsitty ja sitten on tärpännyt unelmien auto netistä, rahaa on lähtenyt iso summa Amerikkaan ja sitten ollaan niin kovasti jännitetty että mitähän sieltä tulee. Lopulta kun auto on vihdoin saapunut Suomeen niin se onkin ollut hirveä pommi ja taas on rahaa palanut ja teetetty kaikki uusiksi. Mobilistin jutut eivät onneksi ole tämmöisiä, esiteltävillä laitteilla on useinkin joku mielenkiintoinen tarina takanaan. Usein myös jutut on saatu sen verran kiinnostaviksi että vaikka kohteena olisi neuvostoliittolainen suotraktori niin ne jaksaa lukea. Parhaat jutut ovat vaan olleet niin hyviä että "tavallinen Mobilistin numero" ei tunnu niin sykähdyttävältä kun on tottunut kovempiin aineisiin.

    Itse olen huomannut että kun hiukan kurkistaa sen oman hiekkalaatikon ulkopuolelle, niin kiinnostavia aiheita löytyy. Vähän sama juttu kun näyttelyistä tykkään kovasti Classic Motor Showsta, se että näkee miten monenlaisia härveleitä harrastetaan samalla intohimolla kuin on tottunut itselle tutummassa jenkkiautojen maailmassa avaa kyllä silmiä.
     
    mikkis83, Holley, stana ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  3. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Eikös tämä uusin ollut juuri teemanumero, historian uljaat epäonnistujat.
     
    mikkis83 tykkää tästä.
  4. stana

    stana 3rd gear

    Kyllä minä tykkään lukea. Jostain rallikuskista luistan yli mut muuten kyllä. Kaverin luona selasin v8:a ja ei tartte taas kymmeneen vuoteen selata..
     
    eilhik tykkää tästä.
  5. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Molemmat versiot tulee, ja hirvittää, että kuinkahan pitkään KLB vielä jaksaa senioria pukata. Puolisokin hiljattain meni viereltä, eikä mies itsekään enää ihan nuori ole. Miehen paatosta ei kaikki pysty sietämään, mutta minulle se on melkein kateuden aihe, että joku osaa vielä noin sanoa mitä ajattelee, sen sijaan että alkaisi mielistelläkseen suodattelemaan. Sillä tavalla loppuu sanomiset jossain vaiheessa.

    Moniko meistä tulee elämäntyötään tekemään vielä kahdeksannella vuosikymmenellään?
     
    eilhik ja Pertti K tykkäävät tästä.
  6. valpas

    valpas Gearhead

    Persoonia tarvitaa. Mitä olis ollu, jos ei KLB olis kirjotellu mitään.
    Onko Mobilistissä vielä ne jorinat? Jos ei, niin voisin taas tilatakkin......
    Yks Seniori mulla on. Se, missä on "Vaiettu moka"! Hieno kirjoitus asiasta. Mulla olis siihen jatkoa......
     
  7. f34

    f34 Double Gearhead

    Joku aika sitten kävin KLB:n kesäpaikalla Lemillä. Meni monta tuntia jutellessa ja kuunnellessa hänen juttuja. Niitä muuten piisaa.
    Livenä mukava äijä. Kirjoitettuna sen mielipiteet näyttää kärkeviltä, mutta livenä sillä on kuitenkin niitä puhuessa huumorin pilke silmäkulmassa.
    Se on ihan täydellä sydämellä touhussa.
    Partaveitsen terävä muisti ja äly. Moni tuon ikänen höperihtii keinustuolissa vaipoissa.
     
    Pertti K tykkää tästä.
  8. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Ei ole niitä KLB:n lyhkäsiä enää jos niitä meinasit. Joitain pääasiassa 1-2 sivun juttuja tekee vielä.
     
  9. TimoN

    TimoN 3rd gear

    ^Tai sit jos viittaus oli siihen Jussin Jorinat -juttusarjaan, niin en äkkiseltään muista niitä olleen sillä otsikolla enää viime aikoina. En nyt kyllä mene tuota vannomaan.

    (Saman kirjoittajan tekstejä voi nykyisellään lukea vaikkapa Mersuforumilta: http://www.mersuforum.net/forum/viewtopic.php?f=27&t=180248&start=0, ja kylläpä hänen tekstejään Mobilistissakin on ollut esim. Toimituksen autot -juttusarjassa.)
     
  10. spinout

    spinout Gearhead

    Ei oo Jussi jorissut viime aikoina.

    Seniorista vähän. En oo koskaan tilannut sitä, mutta ostin second handina ekoja vuosikertoja 2000-04. Ihan mukavaa luettavaa, kun ehtii siihen, jutut parempia kuin nykyään. Ja paperilaatu on hyvää ja paksua. Kirjastossa lukenut uusia numeroita, mutta paperi on ilmaisjakelulehdestä hintaansa nähden. Veltto paperin ohuudesta. Nuukailu alkoi jo kauan sitten.
     
    Muokattu: 18.3.2018
  11. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Saman olen huomannut minkä monet muutkin että uusin Mobilisti ei tule enää luettua samanlaisella innolla parissa päivässä kannesta kanteen, mutta luulen sen johtuvan itsestäni eikä Moblarista eli kyllä tilaus on taas maksettu vuodeksi eteenpäin! Jos verrataan Veekasiin niin sitä ei tule luettua juuri ollenkaan vaan vain selattua nopeasti läpi... Mobilisti on vähän sellainen lehti että sen lukemiseen tarvitaan omaa aikaa, kun lapset ovat menneet nukkumaan eikä puolisokaan ole höpisemässä huomisen kauppalistasta vaan talo on täysin hiljainen, silloin voi lukea Mobilistia ja uppoutua aiheeseen rauhassa. Tätä omaa aikaa on vaan niin kovin vähän, siksi kai se Mobilisti jää aina odottamaan parempaa hetkeä...

    Mobilisti onnistuu kerta toisensa jälkeen herättämään kiinnostuksen moneen sellaiseen laitteeseen joka ei ole aiemmin tuntunut lainkaan mielenkiintoiselta, joskus herää jopa omistamisen halu! Snow-tracillä en tekisi yhtään mitään, mutta olisihan sellainen kiva! Tai sellainen Bombardier-lumikiituri, olikos sekin Mobilistissä joskus? Porsche 914 suhteen Mobilistikään ei tosin onnistu, on se vain jotenkin niin epäonnistuneen näköinen pannukakku ja vielä Volkkarin nelosbokserilla...
     
    hartsa69, sdfsd, 12345678910 ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  12. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Bowtie. Kiteytit kyllä juuri sen mitä teen itsekin moblan suhteen. Kyllä miehelle pitää suoda se "moblamoment". Se auttaa jaxamaan niin myötä-kuin vastamäessä.

    Kuinka moni muuten kaivaa aina vaan vuosien jälkeen vanhoja moblia tavatakseen ne uudelleen? Ex vaimoni ei koskaan ymmärtänyt miksi lukea luettuja lehtiä toisen tai viidennen kerran. Nykyinen ei ihmettele. Tietää kantaessani iloinen vähä-älyinen virne naamalla uutta aviisia tupaan, että siinä menee äijällä jokunen päivä ettei kuule eikä näe vaikka talo purettais ympäriltä..

    Moblalla on niin vähän huteja että kestän ne kyllä. Mutta niinhän se tuppaa olemaan monessakin asiassa näinä päivinä. Mikään ei riitä.
     
    sdfsd, leivonharri, eilhik ja 1 muu tykkäävät tästä.
  13. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Itellä taas tullu se että kun on tullu harrastuksia ja tekemistä enemmän kuin pelkät autot ja sen verta näkemystä autoihin että tietää mitkä kiinnostaa erityisesti ja mitkä vähemmän niin mieluummin käyttää sitä lukuaikaa mikä autoille jää erityisesti niihin malleihin/aikakauteen mihin se suurin kiinnostus kohdistuu.

    Mobla on todella laadukas ja monipuolinen lehti mutta itte oon aatellu siirtyä irtonumeroihin jollon ostan lehden jos on joku kiinnostava automalli lehtijutussa. Kun harvemmin itelle on kiinnostus mihinkään automalliin heränny moblan jutusta vaikka itte juttu kiinnostava olisikin.
     
  14. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Toivottavasti se kiinnostava juttu ei ole tilaajasivuilla...
     
  15. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Kyllä se KLB on voimissaan ainakin mitä luen uusinta Senioria jonka Postin ninja oli tuonut eilen klo 17.00 jälkeen jolloin viimeksi kävin laatikolla ja tänään vain vilkaisin ettei turhia mainoksia siellähän ne perjantain postit.
    Postin kantoajat ovat mitä omalaatuisempia.
     
  16. homer

    homer Double Gearhead

    Taisi kuitenkin KLB vihjata seniorin myynnistä (?) tuoreimmassa numerossa.
     
  17. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Uusi very british -teemainen lehti tuli eilen, mukavasti luettavaa..
     
  18. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Hmm... nämä teemanumerot... 70-luku ja tämä...

    Ymmärrän, että on haettu sellaista omakohtaista näkemystä aiheesta, kun kerran kaikilla toimituksessa on kokemusta (paitsi sillä jampalla, joka on syntynyt 80-luvulla). Ja ihmisläheisyys ja nostalgia myy ja pehmentää kovia tekinisiä juttuja.

    Ei oikein iske. Fiilis on kuin kolmosluokan opettajalla syyslukukauden ekana viikonloppuna, kun työpöydän kulmalla on kasa aineita, jotka kaikki on otsikoitu "Kesälomani".

    Sit voi taas lukea, kuinka Pikku-Villen isi taas joi koko loman kaljaa ja Elmerin perheellä oli varaa lähteä (taas) Mallorcalle.
     
  19. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Tykkään näistä pikkujutuista; esimerkiksi: "Allegro-farmari ei ehkä ollut konservatiivipiirien silmään yksiselitteisen kaunis"
     
    isalmela tykkää tästä.
  20. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Pika pläräyksen perusteella ensimmäisenä luen hävittäjä ja sukellusvene jutut......ei vaan nuo brittihärvelit kolahda millään lailla.
     

Kerro tästä muillekin!