Uusi Mobilisti lehti....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mercman, 3.5.2007.

 1. onbuicks

  onbuicks Gearhead

  ”Norjalainen vaihtoi neloselle ja torjui sladin yhdellä kädellä. Rellu oli yhä poikittain edessä, arvioitu jarrutusmatka kahdeksan kertaa etäisyytemme siihen, ja norjalainen ystävämme senkun antoi hanaa.”
   
 2. kustomkuuppa

  kustomkuuppa Gearhead

  Ne olivat hauskoja tarinoita. Itse löysin talvella pari vanhaa V8:a jossa toimittaja seikkaili jossain lähi-idässä.
   
 3. P. Thornton

  P. Thornton 1st gear

  Seniori Mobilisti ilmestyi postilootaan tänään. Pikaisella silmäyksellä vähän turhan vanhaa kalustoa omaan makuuni, mutta menee näinkin.

  KLB:n juttuja jo silmäilin ja vanhalla isännällä on selvästi iso vaihde silmässä. Kertoo muuttaneensa Lappeenrantaan nuorikkonsa kanssa. Hänhän jäi muutama vuosi sitten leskeksi ja Hesassa huligaanit olivat tunnetusti polttaneet hänen autokatoksen, eikä poliisi tee mitään.Vakuutusyhtiö ei senkään vertaa.

  Samalla oli museokatsastukseen tarjottu kahta Saab 900 OG:tä Cabrio oli mennyt läpi, mutta sedanissa oli löytynyt takaoven kynnyksestä ruostereikä. Okei, KLB hövelisti tunnusti, ettei ollut avannut takaovea ennen museosyyniin viemistä. :odroll:

  Yhtä kaikki, museokatsuri haukuttiin mennetullen kun ei joustavuuden ja kohtuuden nimissä antanut KLB:lle ehdollista museohyväksyntää. (Ei haittaa, vaikka laissa ei sellaista olekaan.)

  Kangasalan restauranta myös todettiin hukkakäynniksi, jos ei ole kahvikuppia hakemassa porsliinikokoelmiin. Tästä olen puoliksi samaa mieltä.

  Lappeessa KLB oli bongannut uuden naapurin käyttöautona olevan C-kopan Kadettin ja aatteen miehenä oli laittanut ovenkahvaan mobilistia tarjolle. Heti kohta oli Kadetin takalasiin ilmestynyt tarra "PELASTETTU MUSEOINNILTA".

  Täytyy jatkaa lukemista.


  PS. Lehtihyllyltä ostamani Huominen ei ruostu IV -kuvaalbumi on aivan törkeän hienoa kuvaa ja tekstiä Moblan toimitukselta. Vahva suositus hankinnalle jos vähänkään tavara-autot kiinnostavat.
   
  juko7 tykkää tästä.
 4. hmr66

  hmr66 Gearhead

  Suosittelen lämpimästi hankintaa
   
  juko7 tykkää tästä.
 5. karra

  karra Double Gearhead

  KLB asuu siippansa kanssa alle 100 metriä meidän mersukerhon tallista, hänhän on myös Klubin jäsen ja on tuonut sinne 2 kpl 70-lukuista säilöön. Pari kertaa on käynyt kahvittelemassa kerhoilloissamme ja juttua rittää kyllä, osaa itse myös rauhoitella tarinanvirtaa ja antaa muillekin suunvuoroa; joutuu aina silloin tällöin keskeyttämään itsensä ... hauska huomio.

  Syksyllä hän osti vanhalta yläasteeni käsityönopettajalta ok-talon tuossa pari km päästä minua. Joutuu nyt käymään kaupassa autolla kun keskustan asunnosta sinnekin on se sama alla 100 metriä.
   
  juko7 tykkää tästä.
 6. spinout

  spinout Gearhead

  Uskomaton teräsvaari tuo KLB, hyörii kuin 4 - 5-kymppinen vaikka käy kohta 9-kymppiä. Ja pää leikkaa. Vai on iskenyt nuorikon ja ostanut ok-talon LPR:sta. Monien ikätoverien nimet on jo kauan sitten hakattu kiveen..

  Varmaan kiinnostavia ne "eilinen ei ruostu"-albumit, mutta multa jäänyt ohi, koska en ole tottunut maksamaan lehtipisteessä lehdestä niin paljon kuin lähemmäs paria kymppiä.
   
  Dataviilaaja, juko7, Kustom STW ja 1 muu tykkäävät tästä.
 7. P. Thornton

  P. Thornton 1st gear

  Mobilisti ilmestyis postilootaan jälleen tänään. Kyllä siinä joululukemiseksi juttua riittää.

  GMC:stä oli hyvän oloinen pitkä juttu. Jotenkin Gempsut ovat aina olleet lähellä sydäntäni. On tuntunut vähän fiinimmältä kuin Letukat.
   
 8. hmr66

  hmr66 Gearhead

  oli aamulla laatikossa, kalustoa joka makuun ja lähtöön....
   
 9. homer

  homer Gearhead

  Ei ole vielä lehteä (yllätys) näkynyt Länsi-Vantaalla. Seniori tuli reilu viikko sen jälkeen kun sitä naamakirjassa mainostivat.
   
 10. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Täällä Länsi-Vantaalla postin jakaminen on erilailla jännittävä ammatti.
   
  P. Thornton ja Slant Sickness tykkäävät tästä.
 11. sepi-ukko

  sepi-ukko Gearhead

  ei ole itävantaallakaan näkynyt lehteä...toivottavasti tulee edes jouluksi...
   
 12. Cortina71

  Cortina71 3rd gear

  Sama juttu ei ole Itä-Helsingissäkään näkynyt..
   
 13. homer

  homer Gearhead

  Postin kulku alkaa olla jo huonon vitsin luokkaa. Kesällä taisin odotella yhtä mobilistin numeroa liki kolme viikkoa...
   
 14. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Njoo, joskus kerran-kolme vuodessa tulee joku lasku paperilla, niin siinä on yleensä eräpäivä seuraavana päivänä, kun on kaksi viikkoa seikkaillut postilla.
   
 15. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

  Tänne Itävaltaan tuli tänään. Kannattaa näemmä asua kauempana niin saa lehden nopeemmin..
   
  Kustom STW tykkää tästä.
 16. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Joskus vanhoissa autoissa parasta on kiinnostava tarina. Toki Citroën SM olis varmaan aika päräyttävä kokemus omistaa tai edes pikku lenkki koeajaa, mutta kylläpä oli tuolla yksilöllä ollut mielenkiintoinen kohtalo...

  Ranskalaisiin autoihin ei itellä ole oikein minkäänlaista rajapintaa. Olen tainnut jollain Renaultilla ajaa ehkä 2km parikymmentä vuotta sitten ja jonkun Peugeotin kyydissä ehkä istunut. Silti nuo erikoisemman pään Ranskalaiset kiinnostaa aika paljon. Ehkä sitten joskus kun täytän 50 niin muotoilen Hercule Poirot -tyyppiset viikset ja ostan baskerin sekä vanhan Citroënin. Voi toki olla, että kun ensimmäisen matsin saa ottaa hydraulijousituksen kanssa, niin mielenkiinto niihin on loppuelämäksi ulosmitattu. En tiedä.
   
  isalmela ja leivonharri tykkäävät tästä.
 17. hartsa69

  hartsa69 Double Gearhead

  Mullakaan ei ole ranskiksista kokemuksia muuta kuin kerta 504 farmarin viimesellä penkkirivillä joskus ollessani ala-asteella. Kyllä sellanen menisi harvinaisena nelikkona. Tai jokin farmari CX. Onneksi ne kaikki taitaa olla ruostuneet pois.
   
 18. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Ranskalaiskokemuksia on. Oli jopa oma "patonki".. Citroen Berlingo 1.4. Jos malttoi pitää ajonopeudet enintään 100kmh, niin melkein hajulla kulki. Ja hyvin jaksoi hinata tenu-Darttia. Paras köydenveto oli >200km mittainen. Jotakin pientä sähkövikaa lukoissa, muttei oikein mitään muuta. Eikä mätinyt oikein mistään paitsi pakoputki.
   
 19. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Juuri näin, vaikka itse automalli ei niin mielenkiintoinen olisikaan, vanhan auton tarina monesti tekee juuri kyseisestä yksilöstä mielenkiintoisen. Toista autoa jolla yhtä värikäs ja erikoinen tarina ei nyt välittömästi tule mieleen, mutta varmasti niitä on.

  Mitä ranskiksiin tulee, itsellä nuo isot kissat ja muut erikoiset ei herätä oikein mitään fiiliksiä, tavalliset ranskalaiset arkiautotkaan ei mitenkään suuresti kiinnosta mutta 205 GTi tai 106 Rallye sopisi pihaan kyllä. Tai Alpine A110, vaikka se ihan uusikin.
   
 20. hmr66

  hmr66 Gearhead

  Posi Pate oli jättänyt laatikkooan uusimman version Mobilisti lehdestä. Sisältää taas kalustoa joka lähtöön ja painoluokkaan......
   
  juko7 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!