Uusi Mobilisti lehti....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mercman, 3.5.2007.

 1. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Jaa sitähän täytyy käydä postilooralla tälläkin viikolla, kiitos tiedosta.
   
 2. Cocco Bill

  Cocco Bill Gearhead

  Perinteinen perusmopilisti tuli ja tuli luettuakkin jo kun minun makuuni oli vähän huono numero kun en tuosta Meksikon monisivuisesta matkakertomuksesta välitä enkä oikein loppuunkulutetusta aiheesta missä miljoonaluokan autoja huutokaupataan keräilijöille,linja-autojen kirjaesittelyistä enkä varsinkaan akateemisista automiehestä oleva pitkää tarinaa tai Dyna Panhardistakaan oikein kiinnostunut...

  Tuo 600 Mersujuttu on aina edellisen jutun toistoa kun "vakioautosta" kyse ilman minkään julkimon tilaamia outoja erikoisvarusteita ja moblan tasoon liian "tavallinen"auto nykysuomessa eli mahdottoman kallis ostaa&huoltaa&korjauttaa ja vissiin haluttukin(?)laatuauto, mutta tylsä on ulkokuori saatu aikaiseksi moiseen ja aika monta lie uitettu jo jälkituontina.

  Eriäviä mielipiteitä saa olla ja hyvä niin että jotkut tykkää juuri noista edellisistä stooreista,kokonaisuutena huippulehti tuo Mobilisti aina :lol:

  Jenkkilotjapaskoista kiinnostuneena ,toki monista muistakin härpäkkeistä, joten Dodge Van ja Lincoln Mark jutut tuli heti hotkittua.Vespajuttu oiva ja tuo aavelaivasto oli minulle ihan uutta tietoa.
   
 3. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Ihan sika hyvä numero jälleen! Paras lehti mitä olen tilannut tämä mobilisti.
   
 4. Jorrma

  Jorrma 3rd gear

  Seniori oli laatikossa litimärkänä, muu posti kuivana, jakaja varmaan pyyhkiny
  tietä sillä.
   
 5. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Mä jään kyllä kaipaamaan Mobilisti 2000:a, vaikka kakstonnisesta ei saatu ihan Mobilistin veroista lukupakettia niin turhan aikaisin loppui. 2000 oli mielestäni hyvä keino osoittaa tuoreemmankin kaluston harrastepotentiaali, ainakin itselläni on silmät auennut montaa eri automallia kohtaan sen jälkeen kun on lukenut Moblasta jutun. Miksi ei tuollaisella Park Avenuella voisi ajella... Toivotaan että 2000 palaa joskus jossain muodossa!

  Uusinta Mobilistia lukiessa hämmästyin että noita 600 Mersuja on Suomessa kaksikin, hieno vaunu! Itse artikkeliin kaipasin taas vähän enemmän "lihaa luiden ympärille", kuten edellisen numeron Kupla-juttuunkin. Meksikon retki jäi minultakin lukematta, Dodge Van-juttu sitävastoin oli hyvinkin mielenkiintonen ja aavelaivat oli uutta tietoa. Seuraavaa lehteä odotellessa!
   
 6. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  2000 oli hyvä lehti, siinä oli hyviä harrastevaihtoehtoja joiden hinnat ei ole vielä karanneet älyttömän korkeelle ja jotka tarjoaa vielä monelle käyttöautonakin potentiaalia esimerkiksi se 140 koppanen mese.
   
 7. wege

  wege Gearhead

  Heräsi ajatus, josko toimitus korvaisi ns. tilaajasivujen mexico-retki sepustukset yms. kakstonnisen aihepiirin jutuilla...
   
 8. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Kannatettava ajatus.
   
 9. karra

  karra Double Gearhead

  Noita kuussatasia on reilu 10 kpl suomessa, ainakin. Tuo Mustakallion autohan oli "melkein tänne uutena ostettu" :lol: . Yksi näistä myytiin hiljattain Saksaan:

  http://www.klassik-auto.fi/myynnissa/mercedes-benz-600
   
 10. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Juu ja minun puolesta myös sotalaiva- ja -konejutut tai oikeastaan kokolailla kaikki lentokone- ja laivajutut. Tuleehan ne kyllä luettua, mutta monesti huomaa että on puoli sivua lukenut eikä riviäkään ole jäänyt mieleen.
   
 11. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Tästäkin olen kokolailla samaa mieltä. No on sotakoneista mielenkiintoisiakin juttuja ollut, esim panssarivaunujen koeajot. Kiinnostavaa tekniikkaa sotakoneissa kyllä olisi esiteltäväksi, mutta viimeaikoina esiintyneet enemmän sotahistoriaa kuin tekniikkaa käsittelevät jutut jäävät kyllä lukematta.
   
 12. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Niin tarkoitin sotalentokoneita. Esim. telavehkeet kiinnostaa kovasti kyllä.
   
 13. 63S88

  63S88 Gearhead

  Tsot, tsot. Kaikki sotakonejututhan on aivan parasta!!
   
 14. mie

  mie Gearhead

  Joululahjapaketista moinen kuoriutui, jotenkin mitäänsanomaton numero, en tiedä ei tuoli kääntynyt :rotfl: .Ale-ryysiksen yhteydessä kaupasta tuli lohdutukseksi hankittua Mobilisti-2000, Halmeenmäen höpötykset 230CE:stä taisi vaihteeksi olla parasta antia, vaikka muuten Jussin jorinoista ole koskaan perustanut. Alkaa olla Klassikot melkein enää ostamisen arvoisia lehtiä, onneksi kirjastosta löytyy muut mobilistia myöten.
   
 15. palotila

  palotila 3rd gear

  Mielestäni sivulla 23 on tiivistetty erinomaisesti katsastustoiminnan nykytila. Lainaus:" Katsastaminen on kalliimpaa kuin koskaan, ketjujen voitot menee kanaalisaarille ja viulut maksaa suomalainen autoilija".
   
 16. impala67

  impala67 Gearhead

  nyt vasta tajusin tuon jutun myötä että tuo 600:sen hankinta olikin ollut iso juttu kekkoslovakia aikaan. ihmettelin natiaisena että mitä ihmettä ny tommosta tylsää vanhaa taksimesee joulukorttiin menee laittamaan... kun ei siinä näkynyt kuin keula, ei ollut aavistustakaan laitteen erinomaisuudesta. omistajan perhe-talviautona ollut wagoneer oli paaljon hianompi
   
 17. cb125twin

  cb125twin Double Gearhead

  mun lehti oli selästä taitettu kaksinkerroin, oisko mersu kannessa provosoinu liikaa iskurityöläistä :rotfl:
   
 18. 1320

  1320 Gearhead

  Mä en kauheasti ihmettele tuon Mobilisti 2000:n loppumista. Multa ainakin jäi kaikki kakstonniset hankkimatta, kun siinä esiteltävät autot oli käyttöautoikäisiä eivätkä sen ikäiset Euro ja Japsiautot kiinnosta juuri yhtään ja niitä kiinnostavia autoja oli esittelyssä ihan muutama (Kuten esimerkiksi SS454 Pickup). Eipä yhden jutun takia viitsinyt koko lehteä ostaa...

  Varmasti juttujen taso oli ihan hyvä niinkuin tuossa "tavallisessa" Mobilistissakin, mutta eipä siitäkään ole paljoa iloa, jos esiteltävä auto ei kiinnosta yhtään. Tavallisen Mobilistin irtonumeroita tulee aina sillointällöin hankittua ja lehteä itsessään ei voi moittia. Ainoa vika oikeastaan tässäkin on se, että kaikki esiteltävistä kulkuneuvoista ei kiinnosta ihan yhtäpaljoa kuin esimerkiksi V8:ssa esiteltävät autot. Silti koko lehti tulee aina luettua ja toki joukossa on paljon niitä hyvin mielenkiintoisiakin esittelyjä.

  Ja itseasiassa noi sotahärvelit on yllättävänkin mielenkiintoista luettavaa, vaikka yleensä ne ei kauheasti kiinnosta. Ehkä niitä jaksaa lukea sitten siksi, ettei niitä tunne ollenkaan.
   
 19. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Double Gearhead

  Van olipahan Seniorissa niin tymäkkä kansi, jotta ihan sen takia taidan käydä ostamassa. 8)
   
 20. spinout

  spinout Gearhead

  Mobla kulkee aihevalinnoillaan eurooppalaisessa virrassa ihan omia polkujaan. MB 600 juttu oli kiintoisa, mutta heti sen perään tuhlataan 8 sivua 40-luvun lopun Dyna Panhard latolöytöön ja kaikki niin maan perusteellisesti historiaa tonkien. Siis sellaisista oudoista rakkineista, joista varmaan 96%:lle lukijoista ne eivät ole merkanneet ennestään paljon mitään. Pari kolme sivua riittäisi mielestäni siihen, korkeintaan neljä.

  En nyt tarkoita, että Moblan pitäisi olla sellainen kuin joku ulkomaan lehti, jossa suurin jännitysmomentti olisi arvuuttelu onko seuraavan numeron kannessa E-type vai 911, mutta mieluummin lukisin laajempia multi- monisivuisia artikkeleita vähän halutuimmista automalleista, joita suomalaiset harrastavat tai joista unelmoivat.

  Nyt olen päässyt Dodge Vaniin.. Hieno yksilö ja esittelyn arvoinen eikä mitään sitä vastaan ole, mutta taas lohkeaa vähemmän kuolatusta autosta jopa 8 sivua ja yli puolet kuivakkaa mallihistoriaa, jota ei enää muista luettuaan! Olisiko aika vähän tiivistää juttuja, että mahtuisi enemmän muitakin ajoneuvoja lehteen.

  Silti tulee luettua lehti lähes kannesta kanteen aiheesta riippumatta, vaikka esim edellisten numeroiden Illoisen juttujen pituus rallikuskimiesten menemisistä ja sanomisista tuntui ihan hengästyttävältä maratoonilta.
   

Kerro tästä muillekin!