Uusi paineilmaverkosto: mihin järjestykseen erottimet?

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja osilpi, 23.1.2017.

 1. osilpi

  osilpi Gearhead

  Kyseessä uusi paineilmaverkosto omaan talliin. Laitanko ensin öljynerottimen vai yhdistetyn vedenerottimen/paineensäätimen?

  Ne ovat samassa telineessä ja pystyy asentamaan kummin päin vain. Myyjä ehdotti ensin vedenerotinta/paineensäädintä, jolloin öljy kuulemma erottuisi paremmin, mutta pientä epäröintiä olin kuulevinani. Onko eriäviä mielipiteitä?
   
 2. Kine

  Kine 3rd gear

  Tuskin suurta merkitystä. Jos ilmasta on tarkoitus saada mahdollisimman kuivaa vaikkapa maalausta varten, erillinen vedenerotin kauas säiliöstä ja lähelle maaliruiskua. Kaikista viksuinta, jos perse kestää, on kompuran ja säiliön väliin nakata erillinen jäähdytyskuivain, jolloin pyttyyn eikä linjaan tule vettä lillumaan. Ainakin reilusti vähemmän kuin muutoin. Käytettynä voi löytää helposti alle viidensadan. Säädin ja suodattimet sit säiliön lähtöön.
   
 3. osilpi

  osilpi Gearhead

  Erillinen jäähdytyskuivain on kyllä tulossa uuden kompuran yhteyteen jossain välissä. Se ei kuitenkaan erota öljyä. Maalata ei ole tarkoitus, mutta ei viitsi sotkea uutta verkkoa öljyllä.

  Paineilmaverkostopaketin mukana tuli kuitenkin nuo erilliset varsin laadukkaan oloiset erottimet, ja nyt siis ovat kiinni pari metriä kompuran jälkeen: ensin vedenerotin/paineensäädin ja tämän jälkeen öljynerotin.
   
 4. XR7

  XR7 1st gear

  Moi,

  teollisuuskäytössä ainakin öljynerotin on yleensä sekä kompressorissa itsessään, että myöskin kuivaimen jälkeen viimeisenä josta alkaa ns. verkosto. Erillinen vedenerotin olisi mielestäni syytä laittaa heti kompressorin jatkeeksi.
   
 5. Nash2

  Nash2 1st gear

  Ensin veden eroittimet...öljynerotin niin tiheä että toden näköisesti hajoaa jos sinne vettä pääsee..
   
 6. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  laita veden erottimet ja laita tippa öljyä suoraan paineilmakoneeseen,harva tarvii öljytintä paineilmassa ainakaan kotioloissa. ota metrinen rosteriputki vaikka 3 " tulo kierre puioleen väliin,lähtö yläosaan ja pikku hana pohjaan.sitten sen jälkeen vielä erotin,suodin,säädin.ei ole itsellä vesi häirinnyt maalailuja.
   
 7. GBS

  GBS 2nd gear

  Tuo varmaan pelais aika monessa tallissa ihan riittävästi.
  Mulla tuli oikosulku ton lisäsäiliön kanssa.
  Siis pystymallin. Mihin päihin se tulo ja lähtö olis paras?
  Alas tulo ja ylhäältä lähtökö?
   
 8. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Kylkeen tulo ja jos vaan mahdollista niin sivulle mutka aavistuksen alavistoon ja ylhäältä ulos

  Jos se toimii imurissa luulisi sen toimivan vedenkin erottamisessa

  Sellaista oon nähnyt et ylhäältä sisälle ja ylhäältä ulos mutta oli pikkuinen 2L säiliö ja hana pohjassa
   
 9. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  mulla on korkeussuunnassa puolessa välissä tulo ja ylä reunassa lähtö,oon tehnyt ihan ammatiksi auton maalauksia myös vakuutus yhtiöille ja ei oo pinnassa mitään ollut,ei edes vuoden päästä.
   
 10. GBS

  GBS 2nd gear

  Katoin tota pyttyä niin siinä on n. 30cm korkeudessa ja ylhäällä.
  Semon sellanen galvanoitu pystypurkki 150L.
   

Kerro tästä muillekin!