uusi universaali sähköjohtosarja vai merkkikohtainen ...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja mikaboy, 28.1.2012.

  1. mikaboy

    mikaboy 1st gear

    Kun -70lukulaisissakin alkaa nuo orggis sähköt jo oikutella niin vaihtoehtona lienee vaihtaa jopa kaikki kerralla uuteen samankaltaiseen johtosarjaan.
    Monesti maailmaaa nähnyt ja omistajaakin vaihtanut vehje on myös sähköiltään useiden "seppien" sekasorto kun kytkentöjä on tehty vähäisellä kokemuksella ja sekalaisin liitosmennetelmin ...

    Onko kokemuksia "universaali" vaihtoehdoista , entä "merkkikohtaisista" sarjoista... n.60-75 vuosimalleihin ???
    Itse pyörin näiden -70 luvun a-mopareiden kanssa aiheen ympärillä ja sähköjenpuolesta nuo mallit on aika perustasolla.

    Sana on vapaa , kokeneemmat kertokoon huonoista ja hyvistä yksityiskohdista, kiitos !
     
  2. Substitute

    Substitute Gearhead

    Oma kokemuksiin perustuva mielipiteeni on että kun irrottaa sen alkuperäisen johtosarjan esiin pöydälle ja hommaa sen kytkentäkaaviot, on se yleensä aika helppo palauttaa alkuperäiseksi ja samalla korjata tai uusia huonot liittimet ja johdot.

    Olen aika varma että pääsee helpommalla kuin universaalisarjojen kanssa pelatessa. Ja lopputuloskin on varmemmin alkuperäisen kaltainen kytkimien yms. toiminnoiltaan.
    Eikä ne esim. Year onelta saatavat orkkistyyppiset jälkituotantosarjatkaan ihan mahdottomia maksa verrattuna universaalisarjoihin.

    Tämä tosiaan oli vaan oma mielipide.
     
  3. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Painiskelen saman ongelman kanssa kuin Mikaboy. Olen käyttänyt kasapäin tunteja internetissä löytääkseni sopivimman valmiin johtosarjan C-koppaseen MoPariini - ja muutama puhelinsoitto päälle.

    Olen päätynyt hyvin pitkälti samaan lopputulokseen kuin Substitute, mutta painokertoimen laitan sille, että teen johtotyöt ns. pitkästä tavarasta. Syy on yksinkertainen: nämä kotimaassa myytävät tuontitavara "wiring harnesses" ovat aivan liian kalliita ja kalliita ne ovat myös nyrokin maassakin, vaikkakin posti + käsittely + tullikulujenkin jälkeen amerikasta tilatut tulevat paljon edullisemmiksi ja tuote on sama merkiltään sekä laadultaan.
     
  4. mikaboy

    mikaboy 1st gear

    no niin , samansuuntaista palautetta on enimmäkseen tullut aiheesta eli joko alkuperäistyyppinen tai "tee-se-itse-wanhan-mallin-mukaan" ... pitkästä tavarasta.



    kiitos!
     
  5. Toni.Virta

    Toni.Virta 1st gear

    Jos haluat hyvän johtosarjan mopariin, niin tilaa täältä: http://www.ronfrancis.com/prodinfo.asp?number=XP%2D777
    Kun ilmoittaa auton tiedot, niin herra tekee just sopivan sarjan. Myös alkuperäistyyppiset liittimet tulevat mukaan. Omiin autoihin ei tule enään muiden valmistajien sarjoja. Hintakin on edullisempi kuin esim. painlfull harnessin tekele.
     
  6. Hautamäki

    Hautamäki 2nd gear

    Rebel wiren RODIBOXI. On hyvä setti. Helppo,halpa ja yksinkertainen UNIVERSAALISARJA kytkeä. Eikä ole kallis.
     
  7. Duster 440

    Duster 440 3rd gear

    Dusteriin pitäis sähköt myös saada. Taidan laittaa tänne tilauksen kunhan saan jonkin lontoon kielen taitoisen kaveriksi tilaamaan :lol:
     
  8. silirimpsis

    silirimpsis Gearhead

    Olisikko kellään tietoa noista nippelit.comin myymistä sarjoista? Hinta vaikuttaisi melko kohtuulliselta.

    http://nippelit.com/1st/html/default.as ... =1&p_id=69

    Tiedä sitten miten hyvin tälläinen sähkötumpelo mosia osaa asentaa, ehkäpä kuitenkin helpompi vaihtoehto kuin koko sarjan tekeminen metritavarasta. -66 Darttiin olisi tarkoitus asentaa.
     
  9. lake ender

    lake ender Gearhead

    Painlessin sarja tuli laitettua ekaan rodiin ja nyt toiseen tulee tommonen: http://www.speedwaymotors.com/Speedway- ... 42872.html
    Monessa noissa universaalisarjoissahan on valmiit liitännät gm:n rattiputkeen tai sitte saa ilman sitä. Hommaa helpottaa nimetyt johdot, eli piuhassa lukee mihin se kuuluu mennä. Osaa tyhmempikin vetää piuhat. Releitä ym. noihin sarjoihin joutuu yleensä lisäilemään. Mitä kalliimpi sarja sitä todennäkösempää, että ne sieltä löytyy jo valmiiksi.
    Jos auton orkkissähköt on edes jonkinlaisissa kuosissa, niin kunnostaisin kyllä ennemmin ne. Jos taas sulakerasiat, erikoisliittimet ym. on huonossa hapessa ja uusia ei saa, niin sitte tollanen universaalisarja. Säästyy monelta ongelmalta.
     
  10. Wesku

    Wesku Gearhead

    Rebel wiren 9+3 tuli laitettua omaan rysään. On hyvä ja kohtuuhintainen yleissarja. Siihen sai myös helposti ympättyä ruiskun ja vaihdelaatikon boksit.
     

Kerro tästä muillekin!