V8 IR-imusarjalla ajelijoita?

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja saresks, 30.7.2019.

 1. kipi79

  kipi79 3rd gear

  Luultavimmin toi on jotain jäämistöä mark-I sarjan koneesta ja jonkun imusarjan tai muun osan valumalli on pitänyt saada riittävän vastaavaksi uuden kanssa.
   
 2. Sultzi

  Sultzi Gearhead

  Joo, tää on isoilla umpioilla, oli mielessä 4valomaski ja käyttää siitä keskimmäisiä ilmanottoon (joskus semmonen olikin hankittuna, mutta myin pois kun tykkään enemmän tästä ulkonäöstä).

  Käytännössä toteuttaisin niin että rakentelisi suppilot ajovalon ja syylärin välissä olevaan tilaan josta sitten putket koteloille. Ilma sitten vain maskin läpi sleeper tyylisesti.

  Siihen jää riittävästi tilaa kyllä ilmanotolle, tästä näkee
  [​IMG]
   
  Seevu ja janihei tykkäävät tästä.
 3. janihei

  janihei 3rd gear

 4. janihei

  janihei 3rd gear

  voi jumalauta!
   
 5. Rover SD1

  Rover SD1 1st gear

  Tommosella setupilla on kohta vedelty 10 kesää..
  48mm tötteröt. Joidenkin mielestä varmaan yli isot, mutta 304/310deg nokalla ja noilla voi ajaa manuaali vaihteisella T5 laatikolla jossa 7kg vauhtipyörä ihan tyhjäkäynnilläkin ilman nykimisiä.
  40hv tuli tötteröillä dynossa lisää vrt plenumi.

  Pakettia muutettiin juuri vähän kansien ja pakosarjojen osalta.

  [​IMG]
   
  Inlinee, Larry, Seevu ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. janihei

  janihei 3rd gear

  Nälkä se kun kasvaa kun näitä katselee! Paljonko tässä moottorissa on tilavuutta? Tuliko näillä alarekisteriin lisää vääntöä?
   
 7. Kimmeli

  Kimmeli Gearhead

  Tötteröt kastelee tulpat, niin on varatulpat valmiina?
  [​IMG]
   
 8. Nyt on moottoripornoa..:p
   
 9. Rover SD1

  Rover SD1 1st gear

  Tilavuutta +5.2l
  Koko alueelta kasvoi vääntö, ajettavuus parani, päästöjen kanssa ei ongelmia enään yms yms. Kaikki muutokset on penkitetty. En muista paljonko vääntö kasvo alhaalta, mut max vääntö nousi reilun 40Nm 4000rpm hujakoilla.
   
  janihei, MJF ja Seevu tykkäävät tästä.
 10. C5_Z06

  C5_Z06 Gearhead

  Oliko tässä mikä moottorinohjaus?

  Tuttu kyselee josko lähtisin ITB:tä säätämään GM:n vakioboksilla, mutta taitaa olla tekemätön paikka.

  MAPianturille ei järkevää paikkaa tuollaiseen saa; jokin painekanisteri ehkä auttaisi mutta siltikin ongelmia tyhjäkäynnin kanssa koska ei IAC-moottoria ja vivustojen kanssa mitä lieneekään säätöä..
   
 11. kipi79

  kipi79 3rd gear

  Ei kannata.
  Itb:t toimii huonosti map/speed density modessa. Pitää käytännössä olla alpha-n, eli läppäohjattu tai paras on itb load mode. Myös kiihdytysrikastus pitää olla suoraan tps pohjainen kiihdytyspumppumalli, PE mode ei toimi.

  ITB load mode yhdistää map ohjauksen ja läppäohjauksen.
   
 12. C5_Z06

  C5_Z06 Gearhead

  Näin epäilinkin että ei kannata edes yrittää.
   
 13. Rover SD1

  Rover SD1 1st gear

  Megasquirtilla mennään ja TPS pohjanen säätö vaan. Ruisku kannattaa valita sen mukaan että kierrosluvun resoluution voi valita/säätää itse. Eli voit määrittää itse kierrosluvut karttaan. Vanha Haltech oli 500rpm välein säätö ja cruisinki/tasakaasukierrokset oli mahottomat säätää. Esim kun moottorissa noin 1750rpm. Se käytti silloin 1500 sekä 2000rpm bensakarttaa. Oli hankala, ellei mahoton säätää seos kohilleen. Megasquirtilla sai valita portaattomasti kartat eli esim 1500, 1750, ja vaikka 1900rpm kartat tasakaasulle niin seoksen säätö helpottui käytännössä 100%. Mun haltech oli tosi vanha malli. Ja uskosin että uudet ovat järkevämmin suunniteltu..
   
 14. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Eikö MS laske väliarvoja taulukoille? Mä en jaksa täytellä kovin laajoja taulukoita, joten olen laittanut täytöskartat (muistaakseni) 500 rpm pykälin. 500, 1000, 1500, 2000, 2500 jne. Sama juttu paineiden kanssa, 10kPa pykälät.

  Sytkäkartan kanssa kikkailin joskus ennen kuin menin lisäämään IAC säädön joutokäynnille.

  Tein 200 rpm välein sytkäkartan sarakkeet ala-alueelle siten, että jos "meinasi ruveta sammumaan", niin yllättäen ECU laitteli lisää ennakkoa kierrosten laskiessa. Oli tosi pätevä säätötapa ihan ilman säädintäkin. Mut sielläkin se tekee asteen desimaaleja näemmä ollessaan sarakkeiden välisellä alueella.

  Maxxecu autossa ja ihan kohta moottoripyörässäkin.
   
 15. Sultzi

  Sultzi Gearhead

  Laskeehan se megakin väliarvot taulukoille, mutta varsinkin läppärunkojen kanssa ja tps säätötavalla vaikka 400rpm ero on liikaa kun välissä tapahtuu virtauksessa ei niin lineaarinen kasvu ettei se kahden solun laskettu arvo osu kohdalleen. Toki isommilla kierroksilla tämä ongelma yleensä poistuu ja voi olla isommilla kierrosväleillä solut.

  Itselläkin tämän huomaa hyvin, pienet tps % ja 1000-2000rpm välissä tapahtuu niin paljon että kolme solua ei tähän riitä. Sytkä puolella voikin olla harvempi kartta kyllä.

  Maxxecu itselläkin (Pro malli), tykkään, varsinkin kun voi lisätä solujen keskelle uuden rivin ja se automaattisesti skaalautuu arvoineen siihen väliin sekä mahdollisuus lisätä 4d muoto mihin tahansa kartastoon antaa aika laajat mahdollisuudet mitä mielikuvitus keksii.

  Megassa ainakaan aiemmin ei ollut mahdollista lisätä soluja väliin, vaan joutui manuaalisesti skaalaamaan solut. Eli täytyi tietää jo heti alkuunsa millaisen kartaston tekee ja millaisilla väleillä.
   
 16. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Ok. Ei ole tullut sotkeennuttua MS:ään. Mulla on ollut ihan omatekemiä tähän asti ja kun laiskotti tehdä enää niitäkään, niin rupesin sitten noihin Maxxecuihin. Maxxecun tuunaussofta tuntuu jotekin mun mieleiseltä. Autossa "peruskartan" teko kesti kaikki 5-6km (koska mä tiesin mitä se tarttee (jos olisi saanut hakata taulukkoon suoraan suuttimien millisekunnit, niin olisin voinut tehdä nopeamminkin)) ja sitten myöhemmin vielä pikkuisen tuunasin ja lopuksi naksautin lambdasäädön päälle ja that's it. Streettiversio maksoi laajakaistoineen jonkun 900, joka oli minusta halpa siihen nähden, että ostaa muutamalla satasella piirilevyrakennussarjaa ja vertaisterapioi värkin ympärille perustettujen ryhmien sisällä. Värkki on piilotettu auton syövereihin, eikä ole myöskään mitään kojelautascreeniä moottorin elämän vahtimiseen.

  883/1200/turboon ajattelin kaivaa Maxxeculla pikkuisen lisää voimaa ja kierrosaluetta.
   
 17. Sultzi

  Sultzi Gearhead

  Itse olen käyttänyt myös tyhjäkäynnin säätöön pelkkää sytytysennakkoa, toimii hyvin kun läpän perussäätö on ok. Nykyisessä setupissa DBW noiden läppärunkojen kanssa, mutta sen säätö vielä vaiheessa etten ole päättänyt käytänkö pelkkää DBW vai syttyä. Todennäköisesti molempia.

  Nykypurkeissa helppo tehdäkin kun monessa valmiina idle controlliin suoraan sytytyskartta joka päällä vain kun läppä 0% ja kierrokset tietyn alle.
   

Kerro tästä muillekin!