V8 Jet Boats?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Bomber#1, 29.6.2013.

 1. paja1

  paja1 Gearhead

  erikssonin konepaja valmisti näitä pyörä tai suksialustaisena valtion käyttöön vuodesta -75 johonkin -90 luvun alkuun n. 130 kpl. näitä oli rajavartijoilla,armeijalla,luotsilla jne... tää meidän oma on rajavartiolaitoksen käytöstä ostettu valtion huutokaupasta ja se on muutettu ilmatyynyalukseksi haminassa 2000 luvun alussa.
   
 2. ZxKimmo

  ZxKimmo Gearhead

  Mulla on ollut muutaman viikon Glastron Carlson CVX 20, eli jetilla ja Fordin 460 kiukaalla.
  Viikonloppuna kokeiltiin ekan kerran. Ekaksi lämpöongelmia, mutta ilmeisesti letkujen irroittelu ja testailu auttoi ja mahdollinen ilmalukko laukesi. Tämän jälkeen ei ollut lämpöongelmia vaan latausongelmia.
  Lataa vähän aikaa ja sitten pamauttaa startin päältä automaatti sulaukkeen auki, sit kun painaa sulakkeen takaisin niin lataa taas hetken niinku pitää. Pari suttuista sähkökaaviota löysin, mutta ovat vähän epäselviä.

  Eli tämännäköinen kippo http://www.classicglastron.com/78carl-cvx20.jpg
   
 3. bootsi

  bootsi Gearhead

  Mitäs noi lakipykälät sanoo esim. äänenvaimennuksesta veneissä? Kuullostaa että joitain häirittee vesiscootterit ym. ym. niin aattelin jos sit tuollaisella vetelis pitkin kemijokee urku auki...
   
 4. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

 5. Vesiapina

  Vesiapina 1st gear

  [​IMG]
  Tämmönen peli odottaa josko tänä kesänä pääsisi pyörähtämään Aurajoessa ja vähän muuallakin. :) Vuoden 1977 Centurion Ski Boat 460 Fordilla ja Berkeleyn jetillä.
   
 6. Stingray73

  Stingray73 3rd gear

 7. gremlin

  gremlin Gearhead

  Tommonen akselivetonen tuli kaverille -90 luvun alkupuolla. 427 koneistolla, jotain yli 500hp teholappuja ja 100mph nopeuslappuja siina oli mukana. Aika saatanan raju peli oli.
  Meni sittemmin Valkeakoskelle, mahtaakohan viela olla pinnalla?

  Noita kanssa kualannu hieman amerikan ihmemaasta. Suht halpoja, isolohkokoisia valilla kauppaillaan $3000 ja siita ylospain. Rahti varmaan vaan tulee noissa onkelmaks, tai ei kait se mikaan onkelma ole kun se konttiin mahtuu, mutta hintaa saattaa hieman tulla.
   
 8. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  Komeita paatteja.
  Saakos tuollasen amerikasta rahdatun täällä rekisteriinkin, vai oliko siinä joku pykälä että sieltä sai tuoda veneen vain kilpaulukäyttöön? Vai oonko ihan hakoteillä?
  Hinnat tosiaan on jenkeissä verraten halpoja, kun vertaa kotimaiseen tarjontaan....
   
 9. gremlin

  gremlin Gearhead

 10. gremlin

  gremlin Gearhead

  Menneekos veneissa vahan samaan tapaa noi eu saadokset kuin autoissa, kun ei ihan uusi ole niin ei tartte olla noita E-leimoja ihan joka kulmassa?
   
 11. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  No jotain tuollasta itsekin muistelen, ja siitä olis jääny päähän että vain kilpailukäyttöön ilman leimoja saa tuoda?
   
 12. Calypso

  Calypso Gearhead


  Ai tarkoitatko tuollaista, joka mulla on Lohjanjärvellä? Tässä parkkeerattu kelluva ravintola Kaljaasiin eteen. :rotfl: On tällä pari vuotta sitten ajetty Tampereellakin, sekä Nässyllä, että Pyhällä...

  [​IMG]

  Vähän hankala ajaa, kun fleikki häikii. :lol:
   
 13. Vanhemmat kuin 1950 menee ilman ce-merkkejä, uudemmat vaatii ce-hyväksynnän. Kilpaveneet poikkeuksena.

  http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2005/20050621
   
 14. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  CE paprut saa lisähillolla, hyvä eu.
   
 15. Calypso

  Calypso Gearhead

  Jos on ollut Euroopassa ennen CE merkintävaatimuksia, niin ei ole ongelma. Jenkeistä tuotaessa on probleema. Euroopasta veneen voi hinata kotipihaan käymättä tullissa. Ainoa mitä pitää tehdä on rekisteröinti maistraattiin ja trailerin rekisteröintikatsastus.
   
 16. Juu siis eu:n sisällä voi veneen tehdä ite vaikka puusta tai betonista ilman että vaaditaan mitään merkkejä. Tuolla huvivenedirektiivillä on vaan tarkoitus suojella eu:n sisämarkkinoita.
   
 17. gremlin

  gremlin Gearhead

  Muutama kaveri kun nyt lahiaikoina on veneita jenkeista tuonut niin on nayttanyt ne pyorayttavan Eestin tai Ruotsin kautta, ilmeisesti siella homma pelaa vahan paremmin?
   
 18. Bomber#1

  Bomber#1 Gearhead

  Milloin tämä CE merkintävaatimus tuli voimaan?
   
 19. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Olisko ollu 1998? SIkäli mielenvikaista että USCG vessel safety chekin läpäissyt paatti on turvallinen avomerellä mutta 120m pitkässä piippolan järvessä se ei ole turvallinen ennenkuin on maksanut siihen CE kilven.
   
 20. Weijari

  Weijari 2nd gear

Kerro tästä muillekin!