V8 Jet Boats?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Bomber#1, 29.6.2013.

 1. Bomber#1

  Bomber#1 Gearhead

  Tollanen sen pitäisi olla:

  [​IMG]

  :odroll:
   
 2. fmila

  fmila Gearhead


  Ihan hyvät on nuo varoituksen sanat, noista skiboat-jetti yhdistelmistä. Niin kuin kaikki noista Stingrayn linkittämistä kuvista ruottin puolella myynnissä olevista huomaa, on noi veneet varsin pieniä ja niissä on varsin matala "vapaa laita". Eli aallon varaa ei oo juuri yhtään, mutta vene kuitenkin painaa aika lailla enemmän kuin saman kokoinen pulpettivene. Kun sillä "joutuu" toisten aaltoihin (saatika kovempaan keliin) on keula syytä pitää vasten aaltoa tai "nilkka suorana", jottei tuu vesi sisälle. Kaveri osti aikanaan yhtikseltä pohjassa käyneen tollaisen. Tarinan mukaan oli tullut ko. veneen kapteenille tilanne vähän "silmille" ja sit oli mennyt polkimet ja pakkiklaffin-vipu vähän sekaisin, eli täydestä vauhdista pakki päälle ja vielä kaasu "pohjassa". Seurauksena vene pysähtyi kuin seinään, miehistö lenteli ympäri ohjaamoa ja saman tien vielä veneestä tuli vedenalainen kulkuneuvo. Jälki oli aikas tuhoisaa, josta vene selvisi kaikista pienimmin vaurioin. Miehistössä oli sitten enemmän paikattavaa, kun kaikki lenteli ympäriinsä ja kolhi itseään tosi pahoin ja joutuivat vielä uimaan katkenneiden luiden kanssa. En oo varma, ettei ois joku päässyt jopa ainoastaan?

  Kun noissa on yleensä myös "pyöreä" pohja, on käännökset täyskaasullakin melkoisia sladeja, lisäksi hitaan vauhdin manööverit vaatii oman tekniikkansa. Noista löytyy yleensä ns. "satamanappi" eli katkaisija, jolla nostetaan tyhjäkäynti korkeemmaksi (ilmastointilaitteen kaasunlisäys solenoidi) ja sen jälkeen vauhtia säädellään sillä pakkiklaffin kahvalla. Näin saadaan puhallusta jettiin lisää, jotta ohjattavuus paranee (samalla perä nousee jonkun verran).

  Eli syytä opetella jossain tilavassa/rauhallisessa paikassa veneen liikkeet ennen kuin lähtee ahtaille ja ruuhkaisille väylille ja rantaterasseille "elvisteleen". Voi tulla bensakukkaroon ylim. lovia. Mutta äärimmäisen hauska kauniin kesäpäivän lelu kylläkin :lol:
   
 3. Bomber#1

  Bomber#1 Gearhead


  Sitä on jo käyty sit häiriköimässä lahtelaisia auringonpalvojia? :rotfl:

  https://www.youtube.com/watch?feature=p ... x740DSWjcI
   
 4. General_Lee

  General_Lee 1st gear

  Tuossa aikaisemmin oli puhetta Leinon Pekan Daytonasta,mikä sen kohtalon on? Vieläkö on elävien kirjoissa?

  Tampereella Epilässä on/oli muistaakseni Westenberg? Marin,siellä on vieläkin heinikossa katamaraaneja tai ainakin niiden muotteja.Nämä taisivat olla normaaleilla ulkolaitakoneilla?

  Jos sitä rahaa olis niin Scarab 38 KV kiitos.

  https://www.youtube.com/watch?v=4R96PKxbZP0

  Alkaa kyllä pöpöttään kun kuuntelee soundia..

  Sori OT
   
 5. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Aikoinaan Hangon kisoissa offshore-luokan kilpavene ajoi vasta-aurinkoon kallioluodon yli tuhoisin seurauksin. Raumalla yksi tuttu Argo törmäsi jääpoijuun kovasta vauhdista, siinäkin kuljettaja kuoli. Kannattaa pitää maltti mielessä, haavereita sattuu kokeneemmillekin kuljettajille.
   
 6. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

 7. Stingray73

  Stingray73 3rd gear

 8. BuickS

  BuickS Gearhead

  Nettiveneessä näyttäisi olevan ainakin kaksi V8-jettilätyskää tyrkyllä, toinen SBC- ja toinen BBC-tekniikalla...
   
 9. hantta

  hantta Gearhead

  Pari vinkkiä tuommoisen ostoon: Ihan viimeisillä rahoilla ei kannata ostaa isolohkotekniikalla, sillä yllätyksiä saattaa tulla. Ota mukaan semmoinen kaveri, joka on joskus edes nähnyt jettiä, eli kannattaa tutkia tunnelin kuluneisuus ja ropelin kanssa. Eri merkeissä on ratkaistu eri tavoin kuluman kompensointi, sillä impellerrin ja putken etäisyys on erittäin pieni. Toinen juttu, johon kannattaa kiinnittää huomiota on kone, sillä jos on lotrattu suolavedessä, on lohko ruosteessa tai helvetin ruosteessa, ellei makeavesikone. Pakosarjat on yleensä rosteria, joten pitävyyden tarkastus riittää, eli saumat. Starttaa konetta ilman kipinää, jolloin kuulee, jos kone ontuu ja jos, niin , ja usein vika on sisäänpäin vuotavassa pakosarjassa, joka on ruostuttanut venat tai painanut ne kuopalle- lue vesimälli pytyssä.

  Hantta
   
 10. Naxu

  Naxu Gearhead

 11. BRC1

  BRC1 Gearhead

  Ai helvata kun oli niin hienoa kyytiä. Mun mieestä noita kapeita jokia on kaikkein hienoin päästää vesijetillä, tollaisella varmasti sata kertaa hauskempaa. Kuin mikroautoradalla mutta koko aika sladissa.


  Ot : suositelkaas jettikaahailuun sopivia jokia täältä kehä 3 nurkilta.. Sipoon, porvoon ja siuntion joet on tullu jo raiskattua :D
   
 12. Bomber#1

  Bomber#1 Gearhead

  Turvallisin tapa omistaa v8 jettivene? :rotfl:
  [​IMG]
   
 13. PikkuPaja

  PikkuPaja 3rd gear

 14. Bomber#1

  Bomber#1 Gearhead

  Kyselin yhdestä Sweduissa myynnissä olevasta ski boatista vähän infoa niin myyjä sanoi, ettei siellä tarvitse veneen olla missään rekisterissä ja myynti/osto tapahtuu samalla tavoin kuin esim. motocrossipyörän kanssa?
  Eli laitteesta ei ole varsinaisia papereita?!

  Onko tietoo pitääkö tämä paikkansa vai puhuuko myyjä ihan omiaan?
   
 15. Bomber#1

  Bomber#1 Gearhead

  Saako noissa yllä mainituissa joissa ihan luvan kera vetää motorisoiduilla vehkeillä vai meneekö ns. "omien lupien" piiriin?
   
 16. Bomber#1

  Bomber#1 Gearhead

 17. Fuell

  Fuell Gearhead

 18. gremlin

  gremlin Gearhead

  Kattelinkin etta nayttaa aika tutulta kiululta, taitaa olla Vellamon, tai ainakin hanen pihassaan kuvattuna.
  Olisko ollut aikasemmin Oldsin koneella, nyt nakojaan Chivvyn isolohkolla, jos silmat jotenkin toimii.
   
 19. laundrybros

  laundrybros 3rd gear

  Reipas vauhtiveneily menee omille luville Uusimaan jokivesialueilla jos käytöstä ei ole erikseen sopinut. Vantaan- ja Keravanjoella ympäristökeskus on rajannut konetehoksi 5hv poislukien pätkä Keravanjokea Tuusulan puolella jossa moottorit kokonaan kielletty. Sipoon- ja Porvoonjoessa ei ainakaan alajuoksulla ole tehorajoitusta mutta 10km/h nopeusrajoitus. Vantaanjoella on ajettu kahdella jetillä ja yhdellä jetboatilla 2011 kamerakaluston kanssa lupalappu kyydissä. Uudenmaan ELY-keskus on taho jota lähestyä jos noilla jokialueilla aikoo harrastaa isommalla moottorilla ja suuremmalla nopeudella kuvaus- tai muuta säännöistä poikeavaa toimintaa. Luvallisissa touhuissa kannattaa pysyä noiden http://www.vhvsy.fi/ kanssa väleissä, ympäristökeskus kysyy sieltä lausuntoa lupamenettelyn aikana.
   
 20. nikke

  nikke Gearhead  No tossa tapauksessa Bomber#1 on lainsuojaton Uusimaalla, ja todennäköisesti koko Suomessa. Antaa herran itse kommentoida uusinta, jos parhaakseen näkee :rotfl:
   

Kerro tästä muillekin!