V8 lehdestä: Forssan pick-nick..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja ^C.C^, 26.6.2005.

  1. gremlin

    gremlin Gearhead

    Eikos sen alunperin jarjestanyt Streetmachine klupi JA mobilistit?
    Kylla sinne kaikki harraste pelit pitaa tulla. Kiihkoilijoitten kannattaa jaada lankkukylkien kanssa kotiin :soosoo:
    Millos se muuten oli ekan kerran?
     
  2. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Ekan kerran oli 7.8.1983, noin 300 harrasteautoa, 70 romutorimyyjää ja n.5000 kävijää. Järjestäjinä toimi FHRA ja SAHK:n Turun kerho.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Totta puhut. Itsekin mielelläni katselisin siellä myös vanhempia englantilaisia/saksalaisia/italialaisia yms...autoja. Miksiköhän nämä pahimmat kiihkoilijat ovat juuri näitä 80-lätkä-autojen omistajia?
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    mistäs taas päättelitte että satun omistamaan piilofarmarin..?!? :-? väärässä ootte poijaat.... kyllä mun puolesta kuplalla sinne saa tulla :D tai ikivanhalla audilla...ne on nittä harraste ajoneuvoja... mut tarkotin nyt näitä 325 bemareita...200 nissaneita yms... :D ja eihän piilofarkus mitää vikaa myöskään oo... :D
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    mikähän siinä on et ei vois laittaa vuosimalli rajaa.
    esim. ennen vuotta -80 tehdyllä pääsis sisään. portilla selkeet 200D manne nokivasarat jätetään ulos, ei olis vaikeeta.
     
  6. Jasca

    Jasca 1st gear

    No mitenkäs se vuosimalli kertois mikä on harrasteauto ja mikä ei? Eikös 80-luvun puolivälin (siis 20 vuotta vanha!) peli voi olla harrasteauto?!? Jos ei, niin mikäs sitten tekee 70-luvun autoista (ja vanhemmista) automaattisesti harrasteauton?

    Samaan hengenvetoon vois todeta kans, et on niitä muitakin harrasteautoja kuin Jenkkilässä valmistettuja! Skytän Heikki kirjoitti erittäin asiallisen pääkirjoituksen Spinneriin (olikohan numero 1/2005), jossa ihmetteli miks jengi on jakautunut niin voimakkaasti kahteen eri kuppikuntaan; jenkkiharrastajiin ja ei-jenkkiharrastajiin. Ja sit ollaan tyyliin nyrkit pystyssä toisia vastaan. Kahjoo touhuu, harrasteautoilijoita kun kaikki kuitenkin ollaan...

    Kyl se on vaikeeta vedellä rajoja, varsinkaan autojen vuosimallien mukaan...

    - Jasca -
     
  7. Toke

    Toke Gearhead

    ennemmin siellä katselee hienosti toteutettuja euroja/japseja ku just niitä lankkukylkiä joilla pääsee hienosti kiertämään ravirataa.... ja jos ei pääse niin sitte porataan täällä foorumis siitä ku ei jenkeillä pääse alueelle, ja siellä oli sellanen vanha 100A ja vaikka mitä muita paskoja...

    KAIKKI ERILAISIA, KAIKKI SAMANARVOISIA!!!
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kyllä ne jotain rajoja siellä portilla vetää, ei ainakaan niinä vuosina joina ite olen ollut ole kaikkia autoja päästetty sisään harrasteparkkiin..

    Ja poijjat suvaitsevuutta, vaikka sulle se 60-luvun jenkki on ainoa harrasteajoneuvoks luokiteltava, niin kyllä noi tuning vehkeet, jotka musta on kyllä karmeita laitoksia, on toisillle yhtä rakkaita kuin sun jenkkis sulle, ja harrasteajoneuvoja myös..

    Täytyy huudella nimettömänä ettei tule sanomista..

    t: tyttö joka ajaa jenkillä.. :D
     
  9. balez

    balez 1st gear

    joo se on ihan hyvä juttu et sinne ei ihan kaikkia päästetä :D eiköhän tänä vuonna tuu taas kunnon tapahtuma... ei oo ikinä pettäny... jos nyt pääsis vaikka viel omalla HARRASTE/käyttö autolla paikan päälle kun viime vuonna jäi väliin :D
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    >edelleen haloo HARRASTE AJONEUVO TAPAHTUMA!!!!!!!!!!
    >jenkki autot

    Tuossa haloo har raste ajo neuvo tapah tumas sa oli viime vuonna niin ahdasta ja varsinkin "euroareenassa" (maata myllerretty perällä), että jätin suosiolla 60-luvun lopun ruotsinrautani yleisöparkkiin, mutta jos olisin tullut vanhalla amerikanraudallani, niin olisin ilman muuta ajanut sen sisään.. gumma juttu.
     
  11. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Niin...ei sieltä mun mielestäkään euroautoja pidä pois ajaa. Ite viime vuonna 1970 Ford Caprilla liikkeellä, ja se europarkin pehmeä hiekka oli ihan riittävä rangaistus väärästä valmistusmaasta.
     
  12. Kasi-Pasi

    Kasi-Pasi Gearhead

    Olipa yllättävää, että tämäkin aihe kääntyi taas samalle väittelylinjalle kuin joka vuosi, vaikkei tapahtumaa ole vielä ollutkaan...!
    Vaikka itselleni vain rodit ja etenkin kustomit ovat ainoita Autoja ja 50-luvun jälkeen tehdyt käyttiksiä (ai miten niin rajoittunut harrastaja :eek: :rotfl: ), niin silti mäkin näkisin harrasteajoneuvotapahtumassa mieluummin esim. vanhoja eurovekottimia, kuin ruosteen raiskaamia 80-luvun piilofarkkuja ja vaneja. Mulle ei vaan ole koskaan auennut, että mikä niistä voi tehdä harrasteauton ja ettei (taas) jokainen kyseisen häksättimen omaava vetele herneitä nokkaan, niin tarkoitan tosiaankin sen näköisiä laitteita, joille ei ole tehty vuosien saatossa muuta kuin tankattu...
     
  13. herrakani

    herrakani 1st gear

    Mä lupaan, etten tuu paikalle mun olds-farmarilla, vaan jätän sen jonnekin muualle. Onhan siinä ruostettakin.
     
  14. akizone

    akizone 1st gear

    Joo,o väittelyitä on aina kiva lueskella pieni virne suupielessä mutta tosiasiahan on että ne tulee paikalle katselemaan jotka haluavat löytää jotain katseltavaa.
    Jos joku himmeli ei hotsita niin jättää kattomatta?
    Musta monissa autoissa pystyy näkeen sen kuinka omistaja on antautunut harrastukselleen oli se sitten eurojapsijenkki yms... ja jos sitä haluaa näyttää ihmisille niin erilaiset tapahtumat ovat niille suunniteltuja. En ole vielä koskaan käynyt pick nickissä mutta nyt ajattelin tulla ja vaikka omistankin tuollaisen amerikkalaisen nokivasaralaatikon niin tulen mielelläni katselemaan kaikkia pyörillä liikkuvia harrastuskohteita ja käyttövempaimia.

    Kahtellaan mestoilla ja väittelemisiin :wink:
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Onhan se selvä et jokainen pitää autoaan harrasteautona, onhan uusi autoki sellanen. joutuu nimittäin aika paljon harrastaa työntekoa et sellaisen voi ostaa.
    Eikä se vuosimallirajan vetäminen ole muusta ku päätöksestä kiinni.
    Näin esim do-dadsissä, ei sielläkään koiteta kaikkia miellyttää ku se ei kuitenkaan ole mahdollista.
    Mun puolesta pick-nickkiin vois päästää vaikka kaikki ketkä haluaa ajaa autonsa alueelle, mutta jos asioita ei mitenkään aleta rajoittaa loppuu tila kesken ja sen jälkeen alkaa niitä todellisia ennen vuotta -70 tehtyjä harrasteautoja jäädä ulkopuolelle, mikä olisi todella sääli ja tappaisi ennen pitkään koko tapahtuman. Vai onko jonkun mielestä parempi että alueella on mieluummin 90-luvun firebirdejä kuin 30-luvun rodeja tai 70-luvun muskeleita?
    Lankkukylki stw:t vois munkin mielestä jättää ihan suosiolla pois, tosin nekin hoituis vm rajalla.
     
  16. Granaatu

    Granaatu Gearhead

    Miten ankarasti siinä sisäänpääsyllä autoja raakataan? Kun en ole vielä ikinä Forssan picknickissä päässy käymään, niin aattelin että jos on tuollasia rumahkoja paikkamaalauksia kuin mun autossa, niin käännytetäänkö johonkin pellolle parkkiin?
    No, kovasti oon kuitenkin aikeissa tonne lähteä, jos ei mitään mullistavaa tapahdu.
    Miten muuten tuo ruuhkapuoli tuonne mennessä? Paljon jonossa matelua?Kuski(minä) kuumenee kyseisessä ajomuodossa hyvin nopeaan, en inhoo mitään enempää autolla ajaessa, paitsi ehkä teknisiä harmeja. :)
     
  17. 59

    59 Gearhead

    Useampana vuonna on tullut jätettyä palautetta tapahtuman järjestäjille ja toivottua kunnon karsintaa portille, mutta eipä tuolla ainakaan viimevuonna kovin tiheä seula vaikuttanut olevan. Alueella tuli nähtyä mm. juuri kaupasta haettu Cherokee, PT Cruisereita yms. uusia jenkkejä. Lisäksi ne iänikuiset ruosteiset käyttövanit ja piilofarmarit päästettiin surutta sisään. Meikäläisen mielestä moiset autot eivät kuulu milllään muotoa harrasteajoneuvokategoriaan. Ja ennenkuin taas kaikki lankkukylkijenkkionjees-miehet vetävät herneitä nokkaan niin miettiikääpä, että jos kerran 80-luvun käyttöjenkillä pääsee sisään, niin kaiken oikeudenmukaisuuden nimissä kai pitäisi 80-luvun käyttö-Corollalla tai Kadetillakin sitten päästä alueelle?

    Viimevuonna alueella ei ollut minkäänlaista paikoitusopastusta ja seurauksen oli täysin tukkoon mennyt alue. No pystyypähän taas järjestäjät mainostamaan sitä "Euroopan suurinta yksipäiväistä autotapahtumaa".

    No jotta ei menisi pelkäksi haukkumiseksi, niin onhan Forssa edelleen kotimaan tapahtumista se ykkönen. Mutta mikäli järjestäjät eivät yhtään näihin monien valittamiin epäkohtiin puutu niin veikkaan, että se alkaa vähentämään väkeä juuri sieltä hienoimpien autojen omistajien osalta.
     
  18. Granaatu

    Granaatu Gearhead

    Vielä: Monelta sinne aletaan ottamaan autoja alueelle?
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Aamulla saa kyllä valmistua siihen että saa jonottaa ennen kuin alueelle pääsee, mutta ei se niin kauhean pitkä se jono yleensä ole ollut.. Muutama kilometri seisoskelua odotettavissa taas..
     
  20. jylhä

    jylhä 1st gear

    kyllä siellä jotain toimintaa oli jo aiemminkin. itellä on valokuva jotakuinkin 80-81 vuodelta ja kaikki max. 30 autoa on ravikatsomon ja radan välissä!
     

Kerro tästä muillekin!