V8-Marketin käytöstä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Overdrive tiedotteet ja palaute', aloittaja Ylläpito, 25.2.2016.

 1. Ylläpito

  Ylläpito Gearhead Staff Admin

  Nyt on tullut runsaasti palautetta siitä, että haulla ei löydy automerkkiä X tai osaa Y tai että kaikkia ilmoituksia ei voi selata, ainostaan noin kymmenkunta.

  Tämä johtuu siitä, että uudessa V8-Marketissa ei vielä ensimmäisen vuorokauden aikana ole sen enempää ilmoituksia, joista hakea tai joita selailla. Kunhan ilmoitusmassa lisääntyy niin hakukin sitten löytää enemmän ilmoituksia ;-)

  * Jos haluat selailla kaikkia merkkejä sekaisin kuten ennen niin se onnistuu kun ei määritä yhtään merkkiä. Kaikkia hakuehtoja ei tarvitse täyttää - silloin ilmoituksia voi selailla kuten ennen vanhaan Rompetori-palstalla.

  * Jos taas haluaa jaotella merkeittäin niin sitten toki pitää valita haluttu merkki hakuun. Ja hakuehtoja tarkentamalla saa tarkempia tuloksia - sitten kun ilmoituksia on jätetty riittävästi, että niitä on selailtavaksi ja haettavaksi.

  * Jos haluaa hakea kerralla useampaa merkkiä esim. Plymouthit ja Dodget sekä Lincolnit niin tämä onnistuu laittamalla hakusanakenttään hakuehdoiksi vaikkapa "plym dodg linc"

  * Samoin osien ja tarvikkeiden selailu on mahdollista entisen Rompetorin malliin kun ei vaan laita liikaa hakuehtoja.

  * Parannuksena aiempaan on myös se, että hakutulokset tai listauksen voi lajitella yläreunan otsikkoja klikkaamalla esim. merkin mukaiseen aakkosjärjestykseen tai vaikkapa hinnan tai vuosimallin mukaiseen suuruusjärjestykseen.

  Mutta nyt alkumetreillä siis käyttö on "kökömpää" siksi ettei V8-Marketissa ole vielä tuhansien ilmoitusten massaa, jota taas vanhalla Rompetorilla oli.
   
 2. janiluo

  janiluo Gearhead

  Pyyntö:
  älkää tehkö yhtä kökköä hakua ja vaihtoehtoja kuin Nettivaraosassa! Oppikaa niiden virheistä.

  - Laittakaa Merkki ja Malli valmiiksi ilmoitusten tekoon alasvetovalikoihin (jotta ilmoitukset on kirjoitettu oikein/yhdenmukaisesti)
  - Laittakaa varaosahakuun samat hakukriteerit kuin autojen hakuun koska ne osat on samoista autoista! Ei ostaja aina etsi tiettyä tarkkaan määriteltyä osaa vaan monesti etsitään laajemmin että mitähän osia projektiini olisi tänään tarjolla!!

  Olen innoissani kun näen että V8-market voisi täyttää ne kaikki harrastaja mahdollisuudet joita Nettiautossa, Nettivaraosassa ja Tori.fi:ssä ei ole. Jos et ymmärrä mitä tarkoitan niin et ehkä itse tarvitse niitä ominaisuuksia.

  Helppokäyttöisyys ei ole keneltäkään pois!
  :rolleyes:
  - Jani -
   
  jusssi tykkää tästä.
 3. Ylläpito

  Ylläpito Gearhead Staff Admin

  Teemme parhaamme ;)

  Tätä pointtia pohdittiin pitkään ja hartaasti uudistusta suunnitellessa ja päädyttiin tähän vapaaseen malliin siksi, että toisin kuin arkisiin ja yleisiin käyttökinnereihin keskittyvässä Nettiautossa, meillä olisi melkoinen määrä erilaisia malleja listattavaksi ja siitä tulisi käytettävyyden kannalta turhan massiivinen luettelo selattavaksi.

  Sen sijaan tarkoitus olisi, että tuo mallikohta toimisi myöhemmin siten että kun aloitat kirjoittamaan vaikkapa "Bel" niin se tarjoaisi automaattisesti siihen Belvedereä ja Bel-Airia sen mukaan mitä ilmoituksia palstalla on jo aiemmin jätettyinä. Tämä taas suodattaisi pidemmällä tähtäimellä nämä kirjoitusasuvirheet pois.

  Tätä varaosa ja oheistavarahakua vielä pohditaan ja viilaillaan. Sekin olisi varmasti käytännöllistä, että halutessaan samaan listaan saisi haluamistaan hakuehdoista niin osat kuin autotkin?

  Olemme samasta syystä innoissamme ja pyrkimys onkin tehdä tästä juuri harrastajien tarpeita palveleva osto- ja myyntipalsta ja räätälöidä hakutoiminnot ja ilmoitukset juuri harrastajien kannalta toimiviksi.
   
 4. janiluo

  janiluo Gearhead

  Hyvähyvä,
  Jos hakukenttä ehdottaa niitä olemassa olevia sanoja ilmoituksista kuten eBayssa niin se on hyvä. Luulin että käyttäjän pitää keksiä oikea kirjoitustapa. Kunhan se ei vain näytä selaimen vanhoja hakuja jotka on vain käyttäjien omia hakuja niin sitten ymmärrään uuden haun ja miaun.

  Tuossa Kone haussa on silti joku bugi.
  kun hakee 302, 305 tai 318 löytää ilmoitukset mutta kun laittaa 350 niin ei tule mitään koska siellä on ilmoitus jossa lukee 350cid.
  Itse ilmoituksissa ei sitten lue "Kone"-kenttää ollenkaan?

  o_O
  - Jani -
   
 5. Pas(i)kiainen

  Pas(i)kiainen Gearhead

  Paljon parani jo kun nyt näkyy nimimerkki ja pystyy paiskaa yyveetä suoraan. Kyl se tästä lähtee skulaamaan :)
   
 6. janiluo

  janiluo Gearhead

  Joo nyt kun mietin asiaa niin tajusin että Nettiauton/-varaosan ongelma on juuri nuo alasvetovalikot. Järkevämpää on että automaattinen täydennys ehdottaa oikeata vastausta ja jos sitä ei löydy niin sitten vaan kirjoittaa...
  Mutta käyttäkää jotain valmista auton merkki-listaa ilmoituksen jätössä merkin syötössä että tulee nimi oikein kirjoitettua heti alkuun. Hakukentässä taas hakee merkit vain ilmoituksista niin ei edes ehdoita semmoista merkkiä jota ei ole myynnissä.

  Ja sen vielä sanon että kun en ikinä etsi dieseleita niin voisiko polttoaineen saada hakukriteeriksi ennen kuin sitä ruodittavaa massaa alkaa olla liiaksi?
  Kriteerit pitää olla myös käänteisesti eli niin että näyttää esim kaikki muut kuin dieselit.

  - Jani -
   
  Muokattu: 25.2.2016
 7. janiluo

  janiluo Gearhead

  Laitetaas vielä yksi huomio.

  Korimalli-alasvetovalikossa on kolme viimeistä väärin. Pakettiauto, maastoauto ja Kuorma-auto eivät ole korimalleja vaan ajoneuvoluokkia. Tätä ei myöskään nettiautossa pystytä ymmärtämään.
  Esim avolava voi olla henkilöauto, pakettiauto, kuorma-auto, maastoauto tai matkailuauto.

  Nuo on pakko laittaa kahteen valintaruutuun esim näin:

  1)Henkilöauto
  - Avoauto
  - Avolava
  - Sedan
  - Coupe
  - Farmari
  - Tila-auto

  2)Maastoauto
  - Avoauto
  - Avolava
  - Sedan
  - Coupe
  - Farmari
  - Tila-auto

  3)Pakettiauto
  - Umpikori
  - Avolava
  - Farmari
  - Tila-auto

  4)Kuorma-auto
  - Avolava
  - Tila-auto/bussi

  :rolleyes:
  - Jani -
   
 8. coolcarshq

  coolcarshq 2nd gear

  Tuomitaanko euro-klassikoiden osien myynti-ilmoitukset V8 marketissa??
   
 9. harrip

  harrip 3rd gear

  Missä sekalaiset ilmoitukset osio, joka kuitenkin oli merkittävä osa OD foorumia?
   
 10. coolcarshq

  coolcarshq 2nd gear

  MISSÄ?
   
 11. Kalkkuna

  Kalkkuna Gearhead

  Osille race kategoria tai avainsana?
   
 12. sämpy

  sämpy Double Gearhead

  Jos ilmoituksessa on hinta 10000€ / tarjous, se ilmoitus näkyy listalla jos tekee haun että maksimi 100€. Syyntä tuo / tarjous.
  Ei toimi ihan toivotusti. Jos haen alle 2000 euron autoja, en haluaisi ostopalstan täyttyessä kaikkien kymmeniä tuhansia maksavien näyttelyvoittajien ilmoituksia sinne sekaan. Nyt tuli vaan neljä, mutta ilmoitusten määrästä aika iso prosentti.
  Ja pontikkapannuja ja baarikoristeitako täällä ei saa enää kaupata? Toivottavasti ei blokata myöskään eurokippoja, tänhän on aina väitetty olevan KAIKKIEN autoharrastajien foorumi, ei mikään jenkkisivu.
   
 13. Ylläpito

  Ylläpito Gearhead Staff Admin

  Korjataan tuo hinta + tarjous -ilmoitusten näkyminen sellaiseksi että menee ilmoitetun hinnan eikä tarjouksen mukaan hintahaarukkaan.

  Sekalaiset ilmoitukset löytyy "Myytävät osat" -osiosta. Pitänee korjata tuo nimike vähän osuvammaksi eli vaikkapa "Myytävät osat ja sekalaiset".

  Ja muutetaan tuo "kilpa-auto" -luokitus vaikkapa muotoon "race" niin sitten se osuu paremmin race-osiin ja varusteisiinkin.

  [​IMG]
   
 14. janiluo

  janiluo Gearhead

  Voisiko ilmoitusten pikkukuvat pienentää vaikka kolmasosaan nykyisestä niin ilmoituksia mahtuisi enemmän näkyviin kerralla. Kyllä pienemmästäkin kuvasta näkee mikä on kyseessä ja isot kuvat näkee sitten kun avaa itse ilmoituksen.

  - Jani -
   
 15. Latva jr

  Latva jr Gearhead

  Miten nostan omia myynti-ilmoituksiani tällä uudella järjestelmällä?
  Ainakaan silmään ei sattunut sitä "nosta ilmoitusta" painiketta. Sekä kaikissa viesteissäni lukee lopussa " (Uusien vastausten lähettäminen estetty)"
   
 16. Latva jr

  Latva jr Gearhead

  Marketin ilmoituksia selatessa havaitsin että klikattaessa jotakin ilmoitusta katsoakseen sitä pitää palata takaisin katsoakseen järjestyksessä seuraava ilmoitus.
  Oliko sekava selitys?
  Tarkoitan siis että ilmoituksen lopussa/sivussa/yhteydessä jotenkin muuten voisi olla selausnapit "Edellinen" ja "Seuraava" tai siirtyminen nuolinäppäimillä <- -> että halutessaan voisi vaikka selata kaikki läpi käymättä koko ajan listauksessa vaihtamassa ilmoitusta.

  Uskon vahvasti että tästä saadaan hyvinkin toimiva pienellä viilauksella. Asiallinen palaute ja parannusehdoitukset toimivat usein huomattavasti paremmin kuin möykkääminen että "onpas paska systeemi" sen tarkemmin kertomatta mikä ahdistaa.
   
 17. Ylläpito

  Ylläpito Gearhead Staff Admin

  Sellaista on kysytty, että miten tuon V8 Market -ilmoituksessa näkyvän "pääkuvan" voi valita.

  Ensimmäisenä ilmoituksessa näkyvän"pääkuvan" vaihtaminen sujuu kun menee editoimaan ilmoitusta ja vetää halutun kuvan kuvalistan ensimmäiseksi.
   
 18. JAMANT

  JAMANT Double Gearhead

  Ja vaikka on olevinaan vain neljä vaihtoehtoa, niin nytkin "Ostetaan autoja" -osiossa halutaan ostaa osia/moottoreita, ei taida olla helppoa tapaa erotella asioita toisistaan, kun järjestelmä on just niin tyhmä, kuin sen tyhmin käyttäjä.....
   
 19. ventora

  ventora 2nd gear

  eihän nyt myydään sekalaiset voi olla myydään osat joukossa,edellisessä versiossa marketti puoli oli viimisen päälle toimiva ja sitä tuli 24/7 seurattua.tuossa kun hakee esim ilmotuksia niin näkyy 8 ilmotusta sivulla,miksei olisi vaikka 20? euro ja usa autot pitää olla omissa lokeroissaan ym perus jutut kun olisi kunnossa.
   
 20. janiluo

  janiluo Gearhead

  Joo huomasin myös tämän on muuten vittumaista kun kaikki palaa alkuun.
  Voisiko ilmoitus aueta omaan pikkuikkunaan jonka sulkemalla olisi takaisin samassa kohtaa jatkamassa muiden ilmoituksen selaamista?

  Ja edelleen pienentäkää kuvia että ilmoituksia mahtuu enemmän ruutuun.

  - Jani -
   

Kerro tästä muillekin!