V8-Marketin käytöstä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Overdrive tiedotteet ja palaute', aloittaja Ylläpito, 25.2.2016.

 1. JP-350

  JP-350 Gearhead

  Eikö toi olis sama laittaa ihan vaan oma aihe tonne vaikka merkki-malli keskusteluun,joka konsernille kauppaketju samanlailla mitä on noi subbe ja dodge swappi ketjut...
   
 2. janiluo

  janiluo Gearhead

  Tuota mäkin vihjasin Ylläpidolle jo alkumetreillä että jos he eivät tajua myöntää virhettään ja tehdä korjausliikettä niin käyttäjät kyllä keksii miten homma jatkuu ja jos tuo tehdään isolla massalla niin ei sitä kukaan ehdi "siivoamaan" pois...
  Kuulostaa hyvältä ratkaisulta.

  Keskustelut voisi jaotella otsikoihin korisarjan mukaan esim näin:
  GM F-Body 1Gen 1967-70
  GM F-Body 2Gen 1970-81
  GM F-Body 3Gen 1982-92
  GM F-Body 4Gen 1993-02

  Tuolta lisää:
  http://www.roadkillcustoms.com/hot-...ference-GM-Body-Style-Codes.asp#axzz44PEKqZfU

  Ja tietenkin myös Moparit, Fomoco, AMC ja muut

  :)
  - Jani -
   
  Muokattu: 30.3.2016
 3. soppa79

  soppa79 3rd gear

  Löytyiskö tuolta http://www.jenkkiauto.com/forums/myydaeaen-jenkkiauto-osia.11/
   
  xarper tykkää tästä.
 4. SS-454

  SS-454 Gearhead

  Tuota "jenkkiauto.com" palstaa olemme "jarru rummun" kanssa kilvan käyttäneet...
  Se Toimii !
   
  xarper tykkää tästä.
 5. artz

  artz Gearhead

  Edelleen joku ilmoitusten uppausmahdollisuus tarttis olla! Ihan sama miten rajattu, onko kerran /vko vai /kk, kunhan sellainen olisi, niin ei tarvi tehdä uutta ilmoitusta jos haluaa nostaa "iäisyydestä" omansa..
   
 6. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Onko siihen joku erityinen syy että General Motors orientoituneet eivät käytä tuota omaa ns normaalia kauppafoorumia ?
   
 7. janiluo

  janiluo Gearhead

  Sitä on tässä yritetty selittää että vain täällä OD:lla on Fomoco, Mopar, ja GM eroteltuina käyttäjien toimesta koska se kuuluu tähän harrastukseen. Sitä ei erotella Nettiautossa, Tori.fi:ssä, Keltaisessa Pörssissä tai muilla kaupallisilla myyntipalstoilla.
  Joten miksi sitä ei erotellä uudessa V8-marketissa joka piti olla harrastajille suunnattu?

  No GM:llä on myös enemmän merkkejä kuin muilla ja niitä on Suomessa enemmän kuin muita joten sitä paskaa eroteltavaksi on myös enemmän. Pelkkä Chevrolet haku ei riitä mihinkään.

  Ja lisätään tähän vielä että tuo wanha myyntipalsta on tosi mukava käyttää nut kun OD on uusittu eli parempi kuin ennen, selkeä ja paljon informaatiota pelkällä vilkaisulla. Toivottavasti ei kaksi kuukautta tule liian nopeasti täyteen...

  :rolleyes:
  - Jani -
   
  Muokattu: 1.4.2016
 8. Ylläpito

  Ylläpito Gearhead Staff Admin

  V8-Marketia hiotaan vielä. Ei sitä edelleenkään käyttäjien kiusaksi ylläpidetä, vaan pyrkimys on pyörittää harrastajia palvelevaa palstaa.

  Viimeksi kuluneet reilut 10 vuotta on jatkuvasti valitettu, että aiempi OD:n Rompetori on epäkelpo, sinne ei saa kuvia, hakumahdollisuudet on olemattomat ja ilmoitukset hukkuu listaan. Nyt kun tilalle on tehty käyttäjien toiveita vastaava palsta, jonka kehitystyössä oli apuna useita satoja OD:n käyttäjien palauteviesteistä esille nousseita ideoita ja jota kehittäessä tutustuttiin tarkkaan useisiin harrasteautopuolenm ilmoituspalstoihin niin sitten jo parin kuukauden jälkeen osa on valmis heittämään tunkin kaivoon, kun palsta ei täytä kaikkia mahdollisia nyansseja. Hieman malttia ja jäitä hattuun - muistakaa, että OD on yhä edelleen ilmainen palvelu ja myös V8-Marketilla ilmoittaminen on yksityishenkilöille ilmaista.

  Makuja on moneen lähtöön. Osa on niin allerginen "väärän" merkkisille autoille että kaikki pitäisi tehokkaasti eristää eri karsinoihinsa. Tämähän on edelleen mahdollista V8-Marketissa, merkkihakukenttään voi pistää vaikkapa "linc,ford,merc,edse"niin tuloksena on FoMoCo-osasto. Hakumahdollisuuksia on tuolla aiemmilla sivuilla selostettu.

  Nyt on tullut muutama yksittäinen toive siitäkin, että osto- ja myynti-ilmoitukset pitäisi saada halutessaan sekaisin eli listalla olisi molempia. Siihen emme ehkä kuitenkaan lähde, koska ainakaan äkkisiltään miettien ei tule mieleen miten se palstan toimivuutta edesauttaisi.
   
 9. Kalu

  Kalu Gearhead

  On tuossa nykyisessä myyntipalstassa se hyvä puoli, että enää ei oo niitä jokapäiväsiä parisivua pelkkää uppailua. Varsinkin kun tuolla vintage puhelimellani toi myyntipalsta ei toimi, niin hyvin riittää kun kerran päivässä vilkasee läppärillä ja hyvin pysyy kärryllä mitä romua olis tarjolla.
  Mä mitää sieltä koskaa tartte, mut tuleepahan seurattua...
   
 10. janiluo

  janiluo Gearhead

  Yrittäkää nähdä tuo asia oikein päin eikä noin negatiivisesti.
  Jos kerää mustikoita ei se tarkoita että vihaisi puolukoita vaan haluaa mielummin nähdä enemmäm mustikoita. Toisinaan voi vaan kävellä metsässä ja katsella mitä marjoja sieltä löytyy hakematta erityisesti mitään. Te meinaatte että väärät marjat pitäisi peittää pressulla ettei ne häiritse keskittymistä mutta mitä jos pressujen alle jää jotain mikä kiinnostaa ja mitä ei edes tajunnut etsiä. Autoharrastus on monelle haaveilemista ja osien etsimistä.
  o_O

  En ole tuota täällä toivonut mutta olen nettiautolle samaa ehdottanut että kaikki olisi samassa poolissa tai ainakin että hakuehdot olis samat koska samoihin autoihin niitä osiakin haetaan samoilla kriteereillä ja joskus niillä kriteereillä löytyy samanlainen varaosa-auto...
  :(
  - Jani -
   
 11. Dart 67

  Dart 67 Gearhead

  Laitoin juuri ilmoituksen, ei huoli vieläkään kuvia.

  Onko tähän nyt mitään ratkaisua olemassa.

  Asiasta kyselty jo aikaisemmin.

  Edit

  muokkasin tuota ilmoitusta jossa kuva ei näy.
  Lisäsin siihen toisen kuvan, niin alkoi näkymään.

  Siispä koitin tehdä uuden ilmoituksen yhdellä kuvalla
  niin ei näy taaskaan, ei ymmärrä...
   
  Muokattu: 6.4.2016
 12. Heikki

  Heikki Gearhead Admin

  Mikähän tuossa mahtaa olla syynä, vaihtoehtoja on useampia. Voisitko heitää tuon kuvan, jota yritit laittaa sähköpostilla ylläpidolle info@overdrive.fi niin voisin tutkia mistä se kiikastaa.
   
 13. Heikki

  Heikki Gearhead Admin

  Minä taas näen asian niin, että kaikki marjat laitetaan samaan ämpäriin ja puolukoiden tykkääjät saa sieltä poimittua hakukoneella puolukat, mustikkafanit mustikat ja yleismarjaystävät saa molempia. Ja vielä kypsyysasteen mukaan voi tehdä omanlaisensa valikoiman. Näinhän se Marja-Marketti on tällä hetkellä suunniteltu.

  Joku tässä väittelyssä nyt mättää, koska vaikuttaisi, että me ollaan samaa mieltä asiasta, mutta silti eri mieltä :D

  Olisiko pikalinkeistä apua? Muutama esimerkki...

  Myydään FoMoCo
  Myydään GM
  Myydään Mopar

  Myydään 50-lukuiset

  Myydään työkalut, koneet ja tarvikkeet

  Myydään kirjallisuus, lehdet ym.

  Myydään RACE -palikat
  Ostetaan RACE -palikat

  ..tosin näitä pikalinkkejä tulisi melkoinen hakemisto, jos kaikki mahdolliset yhdistelmät otettaisiin mukaan :D

  Kaikki ilmoitukset onkin samassa poolissa, mutta jotenkin itse miellän, että vaikka ilmoituksia katselee huvikseen niin silti kai sitä voi erikseen surffailla ostopalstaa ja myyntipalstaa. Jos siis tarkoitit tätä? Jos taas tarkoitit, että samaan listaukseen saisi sekä kokonaiset autot että osat niin sekin kyllä varmaan pienellä hakuehtojen säädöllä onnistuisi. Toisaalta taas se on ollut tietoinen käyttäjäkyselyihin perustunut valinta, että autot ja osat on erikseen.
   
 14. jariha

  jariha Gearhead

  Oiskohan se ilmotuksen päiväys mahollista saaha näkyville tohon pikkukuvakkeen viereen?
   
 15. janiluo

  janiluo Gearhead

  Joo niin mättää vaikka sama tavoite on...

  Mä en vaadi että V8-marketista tehtäisi minun näköiseni koska silloin vaatisin liikaa ja silloin minun pitäisi tehdä se itse. Yritän miettiä semmoista ratkaisua joka toteutettaisiin teidän ehdoilla mutta johon jäisi mahdollisuus toteuttaa hakuja eri tavalla eri käyttäjien kohdalla.
  Siksi en voi sanoa että asiat pitäisi tehdä näin tai näin vaan yritän ehdottaa erilaisia tapoja joilla eri toimintatavat olisivat mahdollisia. Itse en myöskään osaisi sivuja tehdä ja tiedän kyllä että oikea tekijä on puikoissa. ;)
  Sinä ja minä olemme silti erilaisia harrastajia. Itselläni on tällä hetkellä 15 harrasteautoa/projektia joihin keräilen osia. En tee täsmähakuja vaan katselen mitä on myynnissä ja jos hinta on kohdallaan niin ostan talteen. Kaikilla myyntipalstoilla voi tehdä täsmähakuja ja monesti oikein ilmoitetut osat/autot on oikean hintaisia (kalliita) ja epäselvästi tehdyistä myynti-ilmoituksista tekee parhaita löytöjä jos vaan ehtii nähdä sen ajoissa. Suodatuksilla nämä tippuvat pois ja nyt pitää lukea kaikki jos haluaa tehdä löytöjä.

  V8-Marketissa on vasemmassa reunassa hakukategoriat ja ylhäällä sarakkeiden sorttaus.
  Vasemmalta pitäisi tehdä karkea haku jotta yläsarakkeella voisi sortata.
  Nyt yläsarakkeen sorttausta ei tarvitse mihinkään vaikka se voisi olla parhaita työkaluja.

  Olen tässä viimekuukausien aikana miettinyt tätä asiaa myös aika paljon ja huomannut etten itsekään ole tiennyt mitä oikeasti myyntipalstalta haluan. Asiat ei ole aina ihan niin kuin ensimmäisenä tulee mieleen. Jokaisella on takaraivossa se tapa jota pyrkii myyntipalstalla toteuttamaan ja sekin muuttuu kokemuksen myötä. Jos asia pitäisi määritellä yhdellä virkkeellä niin minun kohdalla tällä hetkellä se menee näin.

  - Kaikki 30-luvun Fordit ja kaikki GM USA autot/osat poislukien etuvetoiset ja dieselit.

  Jos luettelen nuo kriteerit hakukenttiin niin luultavasti kaikki "hyvät löydöt" jää tekemättä. Jos katsot nyt vanhaa myyntipalstaa etenkin varaosien kohdalla niin lähes kaikki myyjät mainitsevat otsikossa joko GM Mopar tai Ford koska haluavat sen kertoa.
  Jos myyjä voisi sen valita listasta niin silloin sen mukaan voisi myös suodattaa ja pakollisena kenttänä se tulisi myös valittua.

  Jaksoiko kukaan lukea ajatuksella?
  :rolleyes:
  - Jani -
   
  dart -66 tykkää tästä.
 16. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Ainakin minä jaksoin lukea ja aika lailla samat näkemykset itselläkin. Todennäköisesti emme ole ainoat näin ajattelevat... Tai sitten olemme omituisia otuksia... =)
   
 17. janiluo

  janiluo Gearhead

  Joo ei haittaa olla omituinen:cool:

  Yritäppä saada yhteen virkkeeseen se kuinka haet myytäviä myyntipalstoilta.
  Ajattele että se määrite olisi seuraavan vuoden ajan ainoa hakukriteeri kun selaat myytäviä autoja/varaosia ja sitä ei saisi muuttaa kesken vuotta. Joudut ehkä miettimään vähän syvällisemmin tai testaamaan esim Nettiautossa mutta vastaus kiinnostaa ainakin minua.
  :rolleyes:
  - Jani -
   
 18. MH

  MH 3rd gear

  Tämän vinkin sain työkaverilta. Pistäppä nettivaraosan hakuun henkilöautot JA alaikärajaksi esim.1926, ja yläikärajaksi 1977.
  Tuon alarajan laittaminen kaventaa määrää melkoisesti.
   
 19. janiluo

  janiluo Gearhead

  Kokeilin ilman merkkihakua pelkällä vuosimallirajalla niin väheni vain viisi ilmoitusta.
  Jos laitan merkiksi esim Chevrolet niin ikähaarukoinnilla ei häviä yhtään.
  Onko tieto kuinka vanha eli ovatko Nettiautossa jo korjanneet vuosimallihakua?
  Muistan että joskus 2000 luvun alun autot sekoittuivat 1900 luvun alun autoihin vuosimallihaussa...

  - Jani -
   
 20. janiluo

  janiluo Gearhead

  Tuolla aiemmin perustelin että miksi nimimerkki olisi hyvä nähdä ilmoituksissa siis siinä suodatusnäkymässä että tietää mikä on kenenkin ilmoitus. No luulin että asia meni perille mutta nimimerkkejä ei ole silti näkynyt. Nimimerkin haku sensijaan ilmestyi hakukriteereihin. On näköjään ihan sama mitä selittää kun asia tehdään silti päin persettä eikä niin kuin pyydetään.

  No tänään sain yksityisviestiini vastauksen ja meiliin paukahti kuvia tuotteesta jota kyselin mutta kummassakaan ei lue hintaa enkä muista mitä myyjä tuotteesta pyysi.
  Silloin paukahti mieleen että olihan siellä paskamarketissa nimimerkkihaku ja eikun sinne nimimerkkiä kirjoittamaan ja kuinka ollakaan mitään ilmoitusta ei löydy!!! Onko myyjä poistanut ilmoituksen, onko nimimerkki väärin kirjoitettu vai miksi ei löydy? Miksi kenttä ei ehdota nimimerkkiä kuten YV:tä kirjoittaessa?
  Saan kohta aivoverensyöksyn kun sen verran taas vituttaa, perkele!
  :mad:
  - Jani -
   

Kerro tästä muillekin!