V8 päivä 16.8.2008 Alastaro

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja VesaR, 13.8.2008.

 1. VesaR

  VesaR 1st gear

  Onkos sunnuntai varapäivä jos sääennuste pitää kutinsa, vaiko jääkö homma väliin?
   
 2. human62

  human62 1st gear

  Onko muita katu-autokisoja tänä vuonna ??
   
 3. VesaR

  VesaR 1st gear

  Jahas, tällä välillä sääennuste muuttui: 5 astetta lisää lämpöä ja 3 tipan sijaan yksi tippa sääkartassa.
   
 4. hejo

  hejo 1st gear

  Ainakin Kiikalassa 23.8. Tapahtumat osiosta löytyy lisää tietoa. :odroll:
   
 5. Ck

  Ck Gearhead

  Lauantaina ajetaan jos ajetaan. Ja mikään katuauto-kisa tämä ei ole kun ei ole luokkia eikä sen puoleen liimaakaan.

  V8/GTi kiihdytyspäivä on tarkoitettu katuautoille ja -pyörille. Tapahtumassa jokaisella on mahdollisuus testata virallisilla ajanottolaitteilla kauanko oma auto viipyy varttimailin matkalla. Muistoksi lähdöstä saa virallisen printin, jossa on mustaa valkoisella myös epäilijöille. (ei kilpa-autoille / -pyörille)
   
 6. gremlin

  gremlin Gearhead

  Oikeita kisoja on jaljella Pori 16.8, Salo/Kiikala 23.8 ja S/M finaalit 29-31.8
  Olikohan ennaan muita?
   
 7. VesaR

  VesaR 1st gear

  Eikös Alastaron rata tyypillisesti ilmaan liimaustakin tarjoa lentokenttäratoihin nähden paremman pidon? Onko sitten radan päällyste jo lähtöjään parempi vaiko onko aina vanhoja liimoja vähän jäljellä :odroll:
   
 8. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Radan pinnassa on hyvin kumia, ja se suuren ajomäärän takia puhdistuu nopeasti, lisäksi asvaltti on eri laatuista kuin lentokentillä. Kyllä WCC:ssä saadaan lentokenttäradat järjestäen paremmiksi mitä V8-GTI päivien Alastaro on. Etelän preppaamattomat kentät pidossa niille häviää, mikä osaltaan kai on ihan tietoinen valinta.
   
 9. VesaR

  VesaR 1st gear

  Ahaa, ok. Lähinnä juuri hyvinkäätä ja kiikalaa mietin...
   
 10. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Joo, ne ei pärjää aluks edes normi katuolosuhteille aluksi, mutta paranee kyllä sitä mukaa kuin päivä etenee, rata putsaantuu ja siihen tulee kumia. Kiikala taitaa olla vähän parempi kuin Hyvinkää jaettujen aikojen suhteen. Yleensä ajat paranee noissa joka kierroksella ja finaaleissa mennään jo ihan kelvollisikain aikoja, muistaakseni reilu puol sekkaa on pudonnut yleensä päivän mittaa ihan pidon paranemisen myötä. Toisaalta se tasottaa peliä, ja karsii ehkä nopeimpia autoja pois, kun niillä ei oo ainakaan mun mielestä hirveesti järkee noissa tahkoa ja kuluttaa rengasta sekä kalustoa.
   
 11. VesaR

  VesaR 1st gear

  Juu sama mulla on ollut että tyypillisesti 1-2 kymppiä lujempaa on mennyt Kiikalassa Hyvinkääseen verrattuna samalla tekniikalla...
   
 12. Corvette87

  Corvette87 Gearhead

  Joo, "katuauto"-kisoja, johon tullaan trailerilla.... :-?
   
 13. Henski

  Henski 1st gear

  Meneeks ne trailerit lujaa :eek: :eek: :eek: ?
   
 14. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  No en oo minäkään vielä nähnyt yhtään traileria radalla :eek:
  Mut kai jossain on niitäkin ollu kun aina aika ajoin niistä jotkut kirjoittelee :rotfl:
   
 15. DS 325

  DS 325 Gearhead

  Tai sitten ne jotka tollasia kirjoittelee ei koskaan ole olleet kisoissa mukana, ainakaan ajamassa. Mullakin on katsastettu auto ja aion osallistua 16.8 katuautotapahtumaan ..... Porissa. Ja paikalle mennään viihtyisästi Bussilla, kun tonne Poriin ei vie ainuttakaan katua, ainoastaan teitä :poff:
   
 16. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  Näinhän toi menee, mekin tosi vihreät siirryttiin viime vuonna tohon kuulemma ekologiseen tapaan ajella bussilla kisareissut ja kuljettaa se bensakrematorio silleen kisapaikalle niin ei turhaan rasiteta niin paljon luontoa millään hirmusilla bensaveekasin päästöillä, matkalla päästellään ilmoille vaan pirteitä diisselipadan päästämiä tuulahduksia :poff: Ja paljon :rotfl:
   
 17. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Jossain vaiheessa kai toi suhteellisuuden taju on iteltäkin päässyt lopullisesti hukkumaan, kun alko toi käsite "katuauto" vähän venymään. Ollaan me silti kutakuinkin viimisiä, jotka on ajamalla tulleet Löijyllä fyyran kisoihin, katusliksit kattotelineellä ja 11 pintaan ajaen. Jossain vaiheessa sen vaan totes, ettei siinä oo mitään järkeä kenenkään kannalta. Ei niin, ettei sillä pystyis ajamaan, vaan siks, ettei enää oikeen pystynyt perustelemaan ittelleen, että siinä olis jotain mieltä. Matkan suhuttaminen ei välttämättä enää ollut mikään suuri nautinto, gasoa kulu reippaasti ja osat kuluu "ihan turhaan". Ja sit on tietysti mahdollisissa poiimistilanteissa se auton takasin roudaaminen, niitäkin kun on sattunut. Mulla tais olla sillee, että Hyvinkäälle sellanen 60 kilsaa sivu vielä mentiin ajamalla, mut sitä pidemmälle kallistu melkeen aina valinta trailerikyytiin. Duuniajoa ja ruuhka-ajoa tollakin katiskalla kyllä ajeltiin, jopa talvella. Mä en oikeen enää osaa nähdä tota "ajamalla paikalle tulemista" minään itsearvona, monestakin syystä. Se on huono tekosyy sille, että auto on hidas.
   
 18. Hate

  Hate 3rd gear

  Niin tuosta tulee mieleen kun joka vuosi joku jaksaa vinkua trailerilla
  kisoihin tulevista KATUautoista ja ehdotuksia tulee kuinka asiat pitäis olla
  tyyliin katsastuslenkkejä ja plommattuja konePELTEJÄ.Ei kukaan hitaan auton omistaja oo kuitenkaa ehdottanu et joku järjestäis heille tieautokisoja.Sehän olis kuitenki nopein tapa päästä "menestykseen" ainaki niin kauan kunnes sinne tulis muutama KATUkisaautokuski suorittamaan nöyryytyksen :rotfl:
   
 19. Slow66

  Slow66 1st gear

  Mä olin kanssa aikoinaan sitä mieltä että katuautot ajetaan katuautokisoihin, trailer queenit ei ole mistään kotoisin. Ei tarvittu kuin yksi Vaasan kisa johon mentiin ajamalla (70 km) ja takaisin piti keksiä joku muu konsti kun kannentiiviste sanoi poks, että olin valmis vähän tinkimään periaatteistani... :rotfl:

  Toki Vatanen ajoi viime vuonna saman auton 11 sek vireessä Poriin ja takaisin (~200 km suuntaansa) ja voitti siinä välissä vielä jonkun pytynkin Money Bracketissa. Oliskohan tuolla suorituksella saanut näiltä "oikeat katuautot ajetaan kisoihin"-miehiltä jo rispektiä?
   
 20. turbofriik

  turbofriik 1st gear

  Katuauton määritelmä on aina ollut vaikea, oma ehdotus sille on se että sillä ajetaan kadulla, kilvillä tai ilman.


  Enivei, moneen tapahtuma kestää? Klo 10 --- ?
   

Kerro tästä muillekin!