V8:ssa infoa käyttömaksu/dieselverosta...?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 26.8.2003.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Lueskelin uudesta V8:sta infoa tulevasta käyttömaksu/dieselvero -uudistuksesta, joka pitäisi tulla voimaan ensivuoden alusta... Löytyykö tästä mistään 'virallista' infoa, sillä itse en ole löytänyt?
   
 2. Vilkuna

  Vilkuna Gearhead

  Tietoa nopeasti!
   
 3. whiic

  whiic 1st gear

  Minulla ei ole virallista tietoa, eikä edes tietoa mitä V8 kertoi asiasta. Voisiko joku referoida artikkelin sisällön tänne, kun en V8:ia tilaa, ja epäilen, että en kyseistä lehteä kirjastostakaan löytäisi?
   
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Lähes joka kaupasta, huoltoasemilta ja kioskeista löytyy.
   
 5. Vani-91

  Vani-91 1st gear

 6. Vani-91

  Vani-91 1st gear

  Helsingin sanomat (la 30.8. sivu a9 kotimaa) on siitä kans pitkä juttu ja siinä seletetään se homma aika tarkasti. Harmi kun mulla ei oo skanneria.
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  [Alkuperäinen kysyjä]

  Kiitos tuosta linkistä, olinkin törmännyt jo ko. artikkeliin. Netistä ei ainakaan tunnu löytyvän lisätietoa nimenomaan tuosta dieselverosta ja sen yhdistämisestä samalle maksulapulle. Kävin läpi valtion talousarvionkin. :smile:
   
 8. whiic

  whiic 1st gear

  Eikö käyttömaksu ollut pelkkä 'ajoneuvovero' (eikä 'vuosittainen ajoneuvovero') ja dieselvero olisi 'moottoriajoneuvovero' (eikä 'varsinainen ajoneuvovero')?

  Ainakin muistan Finlexistä näin lukeneeni.
   
 9. whiic

  whiic 1st gear

  Lisäksi: eikö tuo esitys vesittäne pyrkimykset harrasteautojen käyttömaksuvapautukselle, koska harrasteautoilijat maksaisivat vain kesän käyttömaksut?

  Ongelma vain on, että jos auto on käytössä yksittäisinä (aurinkoisina) päivinä pitkin kesää, on auto kuitenkin vakuutettuna koko kesän (koska harva viitsii joka kerta ilmoitella vakuutusyhtiöön).

  Ja JOS lisäksi tulee tuo 10 eur 'muodollinen' maksu seisontaan ilmoittamisesta, niin kyllä sitten ollaan täydellisesti poljettu harrastaja suohon, samalla kun 'täytetty harrastajien omat toiveet'. :evil:
   
 10. Fleetline

  Fleetline Gearhead

  Meijän autosihteeri oli eilen AKE:n kursseilla.Hän sai ainakin siellä sen käsityksen ettei 04 ajoneuvoveroon vai mikä käyttömaksu se on ole tulossa mitään seisonta-aikapalautuksia.Siten se muuttuu ettei vero ole kalenterivuotta vaai vuosi ostopäivästä.Ja kun ostat auton joudut aina maksamaan vuoden veron kerralla.Tosin jos myyt auton tän vuoden sisällä saat loppu ajan palautuksena,joka sinun pitää erikseen hakea,tai muuten se hyvitetään kun hommaat toisen auton...
   

Kerro tästä muillekin!