V8 syylärin koko

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja manun, 2.5.2019.

  1. Sen takia sitä ei voi asentaa alle 50 heppasiin myllyihin tai muuten maailmankaikkeuden lait ohjaa kohti big bangia.
     
    4d sedan, Filth, Gary Grand ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  2. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Sitten mulla on yli 500 heppaa moottoria tehoa jos se vie 50 heppaa, ei haittaa siis mua!
    Mites onko alumiini syyläreissä mitään vaatimuksia jäähdytys nesteille? Kuulemma alumiini osat ei kestä jotain xxx värisiä jäähdytysnesteitä? Itse siirryin vanhasta vihreästä siihen Fordin oranssiin 10 vuoden tököttiin.

    https://www.ebay.co.uk/p/Genuine-Fo...nglife-Antifreeze-Coolant-5-Litres/1743864569
    Harraste autossa jos tulee vähän kilometrejä, itsellä ei ainakaan ole kiinnostusta vaihtaa 2 vuoden välein jäähdytysnesteitä, joten ite meinasin tollasta käyttää. Nyt jos siirryn johonkin griffinin custom jäähyyn niin tuleeko ongelmia?
     
  3. xarper

    xarper Gearhead

    500hpsta 50hp on aika paljon kyl.
     
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    tai fordin c6 niin ei myöskään liiku

    en nyt mitään lupaa, mutta perus punastahan on monessa alukoneessa. Vihreeseen verrattuna pakkasenkesto hyvää (vihreetä joutuu välillä laittamaan aika runsaasti ohjeeseen nähden) + pysyy hyvänä paljon pidempään. Vihreä tuntuu laimistuvan nopeasti.


    En tiiä miksei perus punanen kävis? Saatavuuskin ois hyvä.
     
  5. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    290hv Volvo Penta turbodiesel, jäähdytystuuletin vie 16hv@1500rpm, 27hv@1800rpm että ei ne ihan pyhällä hengellä pyöri... Joo, flekti on suurempi kun henkilöautossa mutta kierroksetkin 1/3.
     
  6. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Onko kiinteä vai viskokytkimellä?

    Möin joskus ladon takaa löytyneen GM viskokytkimen ropeleineen työkaverille. Viskossa oli vikaa ja se piti hirveetä ääntä, kuulemma kuulosti että lentää justiinsa helvettiin. Ehdotin jos vetäis poralla läpi siitä viskosta ja laittais pultin läpi niin että tulee kiinteä, ei visko elämöi enää.

    Oli vihainen seuraavana päivänä, ei ollu hihnat pitäny kun flektistä niin kova vastus. Oli kiristäny niin tiukkaan kun sai, mut joku 1500rpm oli ollu maksimit ennen kuin hihnat alko käryy. Oli ollu tuskaa nilkuttaa 6.2D scottarilla kuuttakymppiä! :)
     
    Custom_Rod tykkää tästä.
  7. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Visko se mun mielestä on moisessa.

    Toi 6.2 viskoskenaario olis ollu näkemisen arvoinen juttu, vaikka kohdehenkilöä ei tainnu huvittaa :D Mulla meni kerran yhdessä koreanropposessa laturi jumiin (!!) kun kotilo seisoi pari kuukautta, löin tulille ja jäätävä kiljunta konehuoneesta, arvelin että vähän kostea remmi ja herkeäähän se huutamasta kun antaa vähän rundia. Ei lopettanu, nous vaan savu konehuoneesta :rotfl:
     
    SauliK tykkää tästä.
  8. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Perus punaisessa vaihtoväli oli se 2-3 vuotta... luin vaan jostain että väri ois merkki onko alumiinille vai mille tarkoitettu? Voi olla höpöäkin. (Kuulemma joku väri syövyttäis alumiinia tai jotain..)
     
  9. Vermilion

    Vermilion Gearhead

  10. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    googleta evans coolant, en tiedä mitään kys. aineesta mutta saattaisi kiinnostaa sinua.
     
  11. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    nyt alkaa olemaan jo vähän tolkullisempia numeroita mitä ne 50+ hevosvoimaa. Vielä mittaukset visko auki/visko kiinni olisi kiinnostavia nähdä. Jos on todella löllö visko, en usko edes tollasiin lukemiin kun sen flektin voi pysäyttää kädellä visko auki ollessaan.
     
  12. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Kaveri tekas aikanaan pikakorjuun Camaroon samanlailla, tosin hitsillä. Mut kuulosti lentokoneelta, eikä jaksanu oikeen kulkee. Ei sovi viskon siipi kiinteeksi, ei.
     
  13. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Tieytsti voi miettiä, mikä Volvo Penta tarvii tuuletinta... Kun vedellä ne yleensä jäähtyy.
    Ja kyllä toi 27hp on tekemätön paikka yhdellä kiilahihnalla ja normilla neljänneksen kontaktilla. Voihan siinä toki olla kolme hihnaa...
     
  14. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mssä tollanen vaihtiväli lukee? Vihreessäkö sitten 0-1v?
     
  15. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Nesteen vihreessä lukee muistaakseni että vaihtoväli 1 v.
     
  16. Hienosti on matkan varrella alkuperäinen aihe muuntunu jäähdytysnesteisiin. Näistä on ollut täällä ennenkin juttua ja vääntöä. Mutta lyhyesti niitä on 2 päätyyppiä: propyleeniglykoli ja etyleeniglykoli. Saattoi olla joku muukin vielä. mutta joo tässä päättötyössä on juttua niistä:

    https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/89622/Lindberg_Daniel.pdf?sequence=1&isAllowed=y

    Jotta asia ei olisi ihan niin yksinkertainen, niin se jäähdytysnesteen väristä ei voi vetää johtopäätöksiä, vaan valmistaja voi värjätä sen millaiseksi haluaa.

    EDIT: tässä vielä juttua eri litkuista ja väreistä:

    https://www.talouselama.fi/uutiset/...rheeseen/f3d87794-c6f6-3b40-8ee8-b663efe1f070
     
    Muokattu: 7.5.2019
  17. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    jäähdytysnesteet on totaalinen kaaos tänäpäivänä.
     
    Vermilion tykkää tästä.
  18. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Jos väristä ei voi tehdä mitään päätöksiä, niin mites kun kaikki sanoo että punaiset saa sekoittaa keskenään ja vihreät keskenään? Mulla on jotain punaisen sävystä enemmänkin oranssia tuo mitä oon käyttänny.
     
  19. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    sitten on vielä dexcool joka sopii kuulemma kaikkien kanssa sekasin, kuitenkin jotkut valmistajat ilmoittavat että dexcoolia ei saa sekoittaa muihin....
     
  20. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Hah tää on hieno juttu! En tiennykkään että muka on sellaista mitä sais kaikkien kanssa sekoittaa. Kuulemma osa muuttuu hyytelöksi jos sekoittaa ja osa muuttuu syövyttäväksi jos sekoittaa. (Siis vanhenee ns ennen aikaisesti). Ja niin tästä sekametelistä uupuu vielä se vedetön jäähdytysneste Evens!
     
    sdfsd tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!