Vaarallisia nostimia.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Korento, 27.5.2020.

 1. Korento

  Korento 2nd gear

  Varokaahan näitä Kiinan ihmeitä.  Kuluttajille myytävissä autonostimissa on hengenvaara, tuotteet palautettava ostopaikkaan
  Testatut nostimet saattavat käytössä romahtaa alas.

  Kuluttajatuotteiden turvallisuus27.5.2020 klo 10.41
  Bilteman 15-8406 -autonostin.Biltema

  STT

  Jaa artikkeli Whatsapissa
  Jaa artikkeli Facebookissa
  152
  Jaa artikkeli Twitterissä
  Harrastajille ja kuluttajille myytävissä autonostimissa on vaarallisia puutteita, kertoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes. Tukesin teettämissä testeissä havaittiin neljässä autonostimessa rakenteellisia puutteita, jotka voivat aiheuttaa hengenvaaran. Testatut nostimet saattavat käytössä romahtaa alas.

  Tukes pyytää kuluttajia lopettamaan nostimien käytön ja palauttamaan tuotteet ostopaikkaan.

  Testeissä testattiin autonnostimen rakenteellista kestävyyttä ja käyttöturvallisuutta. Vaarallisiksi todettiin mallit Launch Tech TLT235SB, Jema JA2800S, Trainsway SF-B4000 ja Biltema 15-8406.

  Tukes toivoo maahantuojilta tarkkuutta tuotteiden asiakirjojen läpikäynnissä, sillä osassa nostimista vaadittava tyyppitarkastus ei ole tehty oikein.


  Lataa Yle.fi-sovellus
   
 2. always bb

  always bb Gearhead

  Launch oli yllätys että on vaaroja kun hinta kuitenkin 2-pilarien yläpäässä ihan reippaasti vielä, vaikka on käpälät kaikissa vaan yhtäpitkät.
   
 3. Wade-

  Wade- 2nd gear

  Launchin ongelma taisi olla manuaaliset lukot. Eli jos lasket autoa täydestä korosta vaikka hetkeksi lähelle maata, joudut avaamaan ne manuaaliset lukot jotta saat laskettua. Lukot eivät automaattisesti mene enää päälle, vaan ne täytyy ymmärtää itse "virittää" uudelleen.
   
 4. f34

  f34 Gearhead

  Mistä löytyy noi tarkemmat tiedot puutteista?
   
 5. Wade-

  Wade- 2nd gear

  Tuttuni jolta moinen löytyy, oli tukesista ja maahantuojalta kysynyt. Itelläni on tuommonen jema ja2800s, täytyy katsoa josko ehtis huomenna soitella... Ärsyttää kyllä kun ei oo "julkista" se tieto...
   
 6. SBB

  SBB 1st gear

  Eipä suoraan voi teilata pelkästään kiinalaisia, osataan sitä Euroopassakin. Alla on virallinen Euroopassa tehty testi 21 kiinalaiselle ja 26 eurooppalaiselle nostimelle (toki jälkimmäisistä osaa epäilivät kiinalaisiksi eurooppalaisen brändin alla). Sivulta 27 lähtien löytyy puutteita ja kuviakin. Vain 5 nostinta (s.48) selvisi ilman puutteita, ne oli kaikki eurooppalaisia.
  https://ec.europa.eu/docsroom/documents/32905

  Ja täällä olikin jo listattu suomeksi nostimissa aiemmin havaittuja puutteita, joita kannattaa miettiä, oli sitten merkki tai valmistusmaa mikä hyvänsä:
  https://www.overdrive.fi/forum/threads/mikae-autonosturimalli-on-paras.233598/page-6
   
 7. Hukka86

  Hukka86 1st gear

  Iltalehden jutussa noissa tais olla testin mukaan vaan puuteellinen lukitus(ei ole lukitusta muuhun kohti kuin ääri asentoon). Mutta eihän varmistamattoman nosturin välittömässä läheisyydessä saa työskennellä:rolleyes:
   

Kerro tästä muillekin!