välityksen hammaspyörässä syöpymää.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja ylitajo, 19.8.2017.

  1. ylitajo

    ylitajo 1st gear

    Meinasin kasata uuden perän uusilla osilla poislukien välitystä, nyt huomasin että hammastuksen pinnassa on pientä syöpymää, sitä ei tunne sormella mutta kun kokeilee piikillä niin tuntee että siinä on pientä epätaisuutta.

    Kannattaako kokeilla vanhalla välityksellä 3.25 (en ole tällä koskaan ajanut) vai ostanko suosiolla uuden.

    Perä on voortin 9".

    -jouko
     
  2. SBM

    SBM 2nd gear

    Meillä jokaisella kun löytyy mielipiteitä, niin esitän omani.
    Muutama ajatus joita (ehkä) kannattanee puntaroida ennen työn aloitusta, ja hiukan jopa sivuaa kysymystäsi:

    - Jos et tiedä kuinka paljon välityksellä on ajettu, niin ostaisin uuden. Mutta jos tiedät paljonko on kilometrejä takana, voisin harkita uudelleen asentamista. (Pätee sekä viestissäsi mainitsemaasi "syöpyneeseen" sekä vanhaan 3.25 välitykseen.)

    -Jos välityksessä olevat syöpymät/epätasaisuudet jäävät vaivaamaan SINUA itseäsi, niin vaihtaisin tietysti uuden.

    Minun mielestä syöpymät/epätasaisuudet ei kuulu kampiakseleihin, kierokankiin, vaihdelaatikon akseleihin/rattaisiin, eikä myöskään perävälitykseen. Mutta makuasioitahan nämä on.

    -Kun olet vaihtamassa uudet laakerit(kin), niin edelleen pätee se, että kuinka paljon välityksellä on kilometrejä takana. Se välityksen vaihtaminen ei kuitenkaan ole mikään pieni työ, siis mikäli laitat tuon syöpyneen välityksen, ja joudut sen myöhemmin vaihtamaan uuteen. Sekin puoltaa uuden välityksen hankkimista.
    Oletan että 9 tuumasen uusi välitys maksanee jotain 150-250e?, joten kokonaiskustannukset ei aivan järjettömästi nouse, jos vertaa sitä siihen työmäärään mitä joudut tekemään jos joudut vanhan välityksen myöhemmin vaihtamaan uuteen.

    Kiitos ja anteeksi.
     
    Kahvipoika95 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!