Välityksen säädöstä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja iikka-, 6.4.2011.

  1. iikka-

    iikka- 3rd gear

    Vaihdoin tuossa moparin 8 3/4 perään lukon ja jouduin tietenkin backlashin säätämään. Pinionin shimmeihin ei koskettu. Katsoin huvikseni sitten vähän että millasta kuviota tuo välitys piirtää värin kanssa, tulos oli että "drive" (kuperalla puolella) puolella kuvio aikalailla keskellä hammasta ja ok näköinen. "Coast" puolella taas kuvio karkasi jonkunverran ulos hampaalta.

    http://www.yukongear.com/Downloads/Tech ... ctions.pdf

    Tuolta loppupäästä vakoilin kuvia ja sieltä löytyykin tuota vastaava kuva. Selitys olis että pinion on liian kaukana.

    Perä piti hyvin pientä ulinaa "vapaalla" pyöriessään eli kun ei vetoa ollut mihinkään suuntaan. Hyvin pientä, asiaa tietämättä ei varmasti kiinnitä edes huomiota. Tuohon voi tietenkin oman osansa vaikuttaa myös vanha lukko joka oli käytännössä aivan paskana ja sen johdosta öljyissäkin hieman metallihilettä.

    Varsinainen kysymys onkin, että kannattaako tuota mennä säätelemään kun kyseessä on kuitenkin käytetty välitys, kilometreistä ei tietoa mutta ihan tehdas välitys ja perä 70 luvun alusta.. Mitään ylimäärästä kulumaa ei tosin näkynyt.
     
  2. L.P.

    L.P. Gearhead

    Jos on kyse noin hiljaisesta sivuäänestä, niin en tekisi asialle mitään - kulunut välitys on aina kulunut.

    Uudet öljyt ja kokeilemaan että mitä tietää backlashin säädön jälkeen.
     

Kerro tästä muillekin!